Vstupenky online

Čtyři branky staršímu dorostu na body nestačily

Filip Bazala • 08.10.2017

Starší dorostenci pokračují ve zlepšených výkonech po nepovedeném startu sezóny. Na ledě Ocelářů šli zásluhou Romana Půčka i do vedení, ale to ve druhé třetině ztratili. Valaši však během třetí třetiny vyrovnali zápas a za stavu 4:4 byl boj o body vyrovnaný. Nakonec se radovali domácí, když zápas v padesáté minutě rozhodl trefou Havránek. Vsetín už odpověď nenalezl a v Třinci prohrál těsně 5:4.

ELSD - 10.kolo so 7.10.16:00
HC Oceláři Třinec
VHK ROBE Vsetín
5:4(0:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 28. Indrst (P. Adámek, Rybnikár), 31. Krč (Geidl, Matěj), 33. Rybnikár (Indrst), 47. Rybnikár (Plandor, Indrst), 50. Havránek (Čmiel) – 7. Půček (Jenáček, Ondračka), 37. Půček (Matiaško), 41. Matiaško (Půček), 47. Klímek (Matiaško). Rozhodčí: Klapetek - Gančarčík, Kořístka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 75. Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

HC Oceláři Třinec: Ochman – Weber, S. Radzienciak, F. Cienciala, Šulák, P. Adámek, Michálek – Havránek, Krč, Matěj, Indrst, Geidl, Mikler, Rybnikár, Macháček, Stebel, Čmiel, Plandor
VHK ROBE Vsetín: Chrástecký – Mikulenčák, Ondračka, Lukačka, Kožený, Floriš – Klímek, Matiaško, Zetocha, Krupa, Petriska, Jenáček, Baďura, Vašenka, Půček, Pernický, Lašák

Třinečtí mladíci vlétli do souboje se Vsetínem aktivně a už po necelé minutě hry si vytvořili první šanci. V dobré příležitosti se ocitl Matěj, který ale z mezikruží Chrásteckého nepřekonal. Hosté v celém utkání hrozili zejména z brejkových situací a velmi brzy musel zasahovat také Ochman, se zakončením Matiaška z přečíslení dva na jednoho si ovšem poradil bez větších obtíží.

Následně došlo po faulech Miklera a Pernického ke hře čtyři na čtyři a padla také úvodní trefa utkání, když se po přihrávce Jenáčka trefil z přečíslení Roman Půček. Oceláři byli i po inkasovaném gólu nadále aktivnějším týmem a svého soupeře dokázali zamknout v pásmu, překonat tuhou defenzívu soupeře se jim ale v první části nepovedlo.

V osmadvacáté minutě už se třinečtí hráči prvního gólu dočkali. Čmiel sice nejprve tečoval puk před odkrytou klecí jen do ochranné sítě, vzápětí se ale z menšího závaru prosadil Filip Indrst a bylo srovnáno. O chvíli později už Oceláři vedli. Geidl v přečíslení dva na jednoho našel Tomáše Krče a ten přesnou střelou otočil skóre ve prospěch Třince.

Krátce nato bylo na domácí střídačce ještě veseleji, když Indrst zpoza branky našel Ondreje Rybnikára a útočník s pětadvacítkou na dresu nezaváhal. Následně hráli Oceláři v pěti proti čtyřem, využít přesilovou hru se jim ale nepodařilo a navíc inkasovali. Matiaško ujel do brejku a byl faulován, přesto stačil přihrát Romanu Půčkovi a autor první branky hostů se nemýlil.

V čase 40:09 už na světelné tabuli svítilo skóre 3:3, když se povedenou střelou z prostoru mezi kruhy trefil pod horní tyč Michal Matiaško. Domácí si vzápětí vzali svůj náskok zpět, když se rovněž z mezikruží prosadil Ondrej Rybnikár. Vedení ale Třinci vydrželo jen necelých třicet sekund. Hosté ujeli do rychlého protiútoku a Daniel Klímek opět srovnal skóre.

V čase 49:41 padla poslední branka tohoto utkání. Třinecký kapitán Marek Havránek se dostal ke střele z pravé strany, překvapil Chrásteckého a zařídil svému týmu vedení 5:4. Hosté mohli srovnat po rychlém objetí branky, prostor u pravé tyče ale utěsnil obránce Michálek a zachránil svůj tým. Hostující trenéři následně sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat už se ovšem Vsetínu nepodařilo a všechny body zůstaly Ocelářům.

×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov