Vstupenky online

Starší dorostenci si poradili s favorizovaným Zlínem

Helena Hegeďová • 13.10.2017

Třetí derby sezóny bylo vyrovnaným zápasem, ale hostům ze Vsetína se dařilo trestat chyby soupeře. V 15. minutě vstřelil svůj první gól za SDO Jan Půček, čímž dostal zelenožluté do vedení. Vsetín se štěstím na hokejkách a skvělým Málkem za zády navýšili své vedení v oslabení. Do konce druhé třetiny vsítili Vsetínští ještě dvě branky a před třetí třetinou vedli nad favoritem o čtyři góly. Zlín se sice snažil korigovat skóre, ale čtyři přesné zásahy byly i na Berany dost a Vsetín si ze Zlína veze domů všechny tři body.

ELSD - 11.kolo pá 13.10.16:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
2:4(0:1, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Kristek (Pavlas, Dobiáš), 57. Fajkus (Kozubík, Suhrada) – 15. Půček J. (Lukačka, Zetocha), 30. Vašenka (Matiaško), 31. Půček R. (Klímek), 39. Matiaško (Jenáček, Půček R.). Rozhodčí: Volf – Hubl, Kociňák. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 163. Střely na branku: 37:27. Průběh utkání: 0:0, 0:4, 2:4.

Berani Zlín: Kořének – Suhrada, Hamrlík, Jaroněk, Vítek, Janošek, Pavlas, Prchal – Dvořáček, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Apolenář, Luža, Dobiáš, Kozubík, Fajkus, Kristek.
VHK ROBE Vsetín: Málek – Mikulenčák, Ondračka, Lukačka, Kunst, Kožený, Floriš – Klímek, Matiaško, Zetocha, Petriska, Jenáček, Baďura, Vašenka, Půček R., Lašák, Půček J.

První třetina začala velkou šancí Zetochy, který dostal namazáno zpoza branky, ovšem z velké blízkosti si na Kořénka nepřišel. Hrál se velmi bojovný hokej bez nějakého většího tlaku jednoho či druhého týmu. V další šanci utkání se v sedmé minutě ocitl Světlík, ale z mezikruží minul branku. O minutu později šel Vsetín do přečíslení dva na jednoho, Matiaško dostal dobrou přihrávku, ovšem Kořének byl opět včas tam, kde měl být. Zlín hned z protiútoku skóroval, ale protože bylo gólu dosaženo rukou, rozhodčí branku neuznal. No a tak přišel trest. Celá první třetina byla ve znamení nepřesností a z jedné takové přišlo zakázané uvolnění Beranů. Ti prohráli buly, soupeř vybojoval puk u mantinelu a procedil přihrávku na Jana Půčka. Ten nikým nehlídaný v prostoru mezikruží pouze doklepl puk do prázdné branky. O minutu později mohlo být ještě hůře, když znova utekl Matiaško, ani v této šanci si ale na Kořénka nepřišel. Zlín od inkasovaného gólu trochu přidal, avšak na srovnání v první třetině to nestačilo.

Druhá třetina začala velmi aktivně z pohledu Zlína, který tlačil soupeře. Weintritt to však přehnal s motivací a dopustil se útočného faulu. Naštěstí pro něj se ale domácí ubránili a mohli pokračovat v honbě za vyrovnáním. Nedávali si ovšem pozor v obraně a soupeř vyjížděl do častých protiútoků. Bylo z toho tak hned několik nájezdů. Kořének držel svůj tým. Na situaci dva na jednoho při oslabení Vsetína však již dosáhnout nemohl. Zlínská obrana propadla, Matiaško namazal na hůl Jana Vašenky, a ten bez obtíží dal gól v početní nevýhodě. Ani z toho se Berani nepoučili a o minutu později tak inkasovali znova poté, co Roman Půček zakončoval další situaci dva na jednoho. Domácí si následně vzali oddechový čas a trochu se uklidnili. Odměnou jim byla přesilový hra, ve které však opět málem inkasovali. Tentokráte šlo ovšem zakončení úniku soupeře těsně vedle. Do první větší šance se tak Berani dostali až ke konci třetiny, kdy ale selhal Fajkus i Dobiáš. No a tak přišel trest. Vsetín získal ke konci třetiny přesilovou hru a krásnou střelou přímo do šibenice upravil na 0:4 po druhé třetině Michal Matiaško.

Poslední perioda byla opět velmi bojovná. S bojovností to ovšem v 45. minutě přehnal Dvořáček a místo propasování puku za Málka se dopustil sekání. Vsetínu se ale přesilová hra příliš nedařila a mohl dokonce inkasovat i on. Střela od pravého mantinelu však trefila pouze tyč. O dvě minuty později už bylo ve Zlíně veseleji. Tomáš Kristek natáhl od modré a propálil úplně vše, co mu stálo v cestě. Vsetín mohl rychle odpovědět, Lašák však z následující akce trefil pouze břevno. Zlínská obrana stále propadala a vedlo to i k trestnému střílení. Vašenku totiž na poslední chvíli dohnal domácí obránce a fauloval jej. Kořének už ale byl zvyklý na tyto situace a připsal si tak úspěšný zákrok. Naděje ještě obživla v 57. minutě, kdy se před brankou prosadil aktivní Sebastian Fajkus. To už ale bylo vše a Vsetín si tak odvezl překvapivou výhru.