Vstupenky online

Předehrávka přinesla atraktivní podívanou a dva body pro SDO!

Helena Hegeďová • 05.12.2017

Hosté se velmi rychle dostali do vedení a po vsetínském vyrovnání opět odskočili. Na góly nejbohatší byla druhá třetina, po které svítilo na tabuli skóre 4:4. Druhé dějství nabídlo také pěstní souboj a napjatou atmosféru. Na třetí třetinu mělo vliv mnoho faktorů, branka už však do šedesáté minuty nepadla a zápas pokračoval do prodloužení. Oba týmy si po zásluze připsaly body, o osudu toho druhého rozhodl v 62. minutě Klímek, když využil zaváhání hostující trojice a poslal kotouč do levého horního rohu.

ELSD - 29.kolo út 5.12.17:00
VHK ROBE Vsetín
SKLH Žďár nad Sázavou
5:4p(1:2, 3:2, 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Půček, 21. Ondračka (Půček, Klímek), 22. Matiaško (Klímek), 31. Klímek (Matiaško, Zetocha), 62. Klímek (Ondračka) – 2. Dospěl (Kuluris), 5. Jindra (Gergel), 23. Vlk (Nagy, Vašíček), 40. Jindra (Gergel, Dospěl). Rozhodčí: Vaněk – Goňa, Poláček. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Jenáček, Ondračka, Kožený, Lašák, Mikulenčák, Vávra, Fojtášek – Půček, Matiaško, Klímek – Baďura, Petriska, Pernický – Lukačka, Zetocha, Krupa.
SKLH Žďár nad Sázavou: Novotný (31. Radosta) – Černohorský, Junek, Čermák, Klodner, Poizl, Cibuzar, Filip, Budín – Dospěl, Vlk, Jindra, Kuluris, Marguš, Nagy, Gergel, Vašíček.

Hosté začali aktivně, když vyhráli vhazování a ihned překvapili Málka nenápadnou střelou. Již ve druhé minutě také dokázali skórovat. První trefu zápasu si připsal Luboš Dospěl, který zamířil z levého kruhu mez Málkovy betony. Vsetínský gólman zasáhl, puk ale nakonec ze sevření betonů vyklouzl a dostal se až za brankovou čáru. Vsetín hledal odpověď v útočném pásmu, bez střely se jim však nic většího nepodařilo a druhou šanci dostali při špatném střídání soupeře. Přesilovku využili domácí velmi brzy. Žďár vyhodil a na obranné modré se k puku dostal Roman Půček, jenž bez problémů prošel do útočné třetiny, obešel dva bránící hráče a trefil se k levé tyčce. 

Vyrovnaný stav moc dlouho nevydržel. O 14 sekund později navyšoval na straně Plamenů Matěj Jindra, který se nejlépe zorientoval v brankovišti. Fanoušci, kteří dorazili na vsetínský zimní stadion, měli možnost sledovat rychlý hokej s množstvím šancí. Valachům se v první třetině dostalo ještě dvou přesilovek, ty už ale zůstaly bez využití. Při vyrovnaném počtu hráčů byla ale hra spíše v režii hostujících hráčů. K nebezpečné dorážce se však dostal Matiaško a také Ondračka. Hra domácích byla spíše stavěna na ojedinělé a nebezpečné šance než na stálý tlak. U hostů tomu bylo naopak.

Druhá třetina začala ve velkém stylu, když Valaši dvacet sekund po buly ve středovém kruhu srovnali. Vsetín se ihned dostal do pásma a rozestavil formaci. Prostor na levém křídle se rozevřel Tomáši Ondračkovi, který v prvním střídání nové první formace domácích skóroval. Srovnání ale domácím nestačilo a o minutu později tahal Novotný puk ze své sítě znovu. Daniel Klímek poslal kotouč na pravé křídlo Michalu Matiaškovi, jenž byl v dobré střelecké pozici. Prvně jmenovaný si však nevšiml, že to jeho spoluhráč bude mít těžké, jelikož je bráněn Klodnerem. Hostující hráč zatlačil Matiaška na úroveň brankové čáry, domácí útočník měl však stále puk na hokejce a zadovkou, bekhendem nahodil kotouč na branku. Hostující gólman s tím vůbec nepočítal a lehká střela mu propadla okolo levé tyčky. 

Ani tentokrát však skóre nezůstalo beze změny na dlouho. O minutu a půl později srovnal na 3:3 Zbyněk Vlk, který se prosadil ze skrumáže před brankovištěm, a to střelou mezi betony. Následně se hostující Cibuzar dopustil faulu a putoval na trestnou lavici. I když byli domácí velmi aktivní, do největší šance se dostal Dospěl, jenž byl v úniku faulován Jenáčkem a bylo mu tak nabídnuto trestné střílení. Dospěl nevymýšlel nic složitého, nic nenaznačoval a vystřelil mezi betony. Zřejmě zaregistroval, že všechny tři vstřelené branky Žďáru byly směřovány do tohoto prostoru. Málek se ale ve svém brankovišti vůbec nehnul a střelu tak zablokoval připravenou hokejkou. 

Projet sám mezi dvěma hráči soupeře si troufl domácí Petriska, nakonec skončil na ledě, ale pozornost brankáře prověřil. V brankovišti se na popud strhla menší potyčka, která byla namířena právě na tohoto vsetínského útočníka. Celá situace se vyhrotila o deset herních sekund později, kdy došlo za brankou Novotného k pěstnímu souboji mezi Černohorským a Půčkem. Domácí příznivci tak neměli hokej okořeněný jen rychlou hrou, góly a menšími potyčkami, ale taky bitkou, která v závěru vyšla lépe pro vsetínského hráče. Vyloučení bylo vzájemné a pokračovalo se tedy 5 na 5, což ale nebránilo Danielu Klímkovi v tom, aby dostal svůj tým do vedení a poslal do branky Žďáru Jana Radostu. Domácí se ve druhé polovině druhé třetiny drželi v útoku, i přes to ale tři sekundy před koncem druhé dvacetiminutovky inkasovali z hole Matěje Jindry.

Třetí třetina začala opatrně. Tento herní obraz ale nevydržel dlouho a po chvíli se na led vrátila rychlá a lehce agresivní hra. Oba týmy se dostávaly do šancí, ať po dobrém tlaku nebo z brejkové situace. Třetí třetina nabídla také přesilové hry nebo hru ve čtyřech. Hrálo se na plno až do posledních sekund, ale třetí dějství branku nepřineslo. Po třech minutách odpočinku začalo prodloužení. Jako první se do útočné třetiny nahrnuli hosté, domácí ale našli dostatek síly na to, aby Plamenům nedovolili vystřelit. Naopak na druhé straně dvakrát zahrozil Půček. Jedna z jeho střel mířila mimo branku, druhá skončila na obětavě bránícím Gergelovi. Valaši rychle střídali a pokračovali v tlaku. V čase 61:43 si hráči Žďáru nad Sázavou špatně rozebrali hráče a v mezikruží zůstal zcela volný Daniel Klímek, pro kterého již nebylo problémem poslat parádní trefu nad lapačku do levého horního rohu. Valaši si tak ve vyrovnaném zápase, ze kterého si oba celky berou po zásluze jeden bod, připisují výhru po prodloužení.

Ohlasy k utkání

Josef Turek (VHK ROBE Vsetín): Byl to strašně těžký zápas. Narazili jsme na silného soupeře, který má v kádru dost dobře silově a bruslařsky vybavených hráčů. Myslím si, že byla škoda, že jsme si nechali dát v závěru druhé třetiny gól do šatny. Měli jsme to udržet 4:3 a dost možná, že bychom to potom ubránili a vyhráli za tři body. Třetí třetina byla nakonec vyrovnaná, ale v závěru jsme udělali jednu chybu, při které nás podržel gólman Málek. Mohli jsme samozřejmě i prohrát, ale jsem rád, že jsme rozhodli v prodloužení, nedávno jsme totiž nešťastně prohráli na penalty. Hodně jsme tam tlačili na pár hráčů, protože v zápasu bylo spoustu přesilových her a vyloučení, a jsem rád, že se to dneska zlomilo, protože to jsou důležité dva body. 



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov