Vstupenky online

Vsetínu chybělo k první výhře 70 sekund. Nakonec padl v prodloužení

Tomáš Kopecký, Michal Mareš • 08.09.2018

Kdo v prvním soutěžním utkání čekal hru ze zabezpečené obrany a taktikou svázaný hokej, ten byl na omylu. Dramatická přestřelka s vyvrcholením v prodloužení nakonec vyzněla lépe pro Jestřáby. Gólové hody otevřel ve 13. a 14. minutě Theoret s Vávrou, Prostějovští ale ještě do přestávky zaveleli k obratu. Vsetín poté vedl ještě dvakrát, a to 4:3 a 5:4. Zdálo se, že Valaši skutečně odjedou domů se třemi body na kontě, ještě 70 sekund před koncem totiž drželi hubený náskok, poté však srovnal svým třetím gólem Divíšek a v prodloužení rozhodl o první výhře domácích Račuk. Šanci na reparát budou mít zelenožlutí v pondělí proti Kadani.

CHANCE LIGA - 1.kolo so 8.9.18:00
LHK Jestřábi Prostějov
VHK ROBE Vsetín
6:5p(3:2, 0:2, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Dvořáček (Venkrbec, Havlík), 16. Prokeš (Matýs), 17. Divíšek (Nouza), 46. Divíšek (Havlík, Nouza), 59. Divíšek (J. Zdráhal, Račuk), 62. Račuk (J. Zdráhal, Dvořáček) – 13. Theoret (Rác, Karafiát), 14. Vávra (Podešva, Ondračka), 37. Teper (Pechanec, Slováček), 38. Jonák (Rob, Slováček), 53. Theoret (Rác, Mäkinen). Rozhodčí: Barek, Kopeček – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2460. Střely na branku: 32:30. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5, 6:5.

LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala – D. Kolář, J. Zdráhal, Mikliš, Havlík, Rašner, Holland, Kellner – Nouza, Divíšek, Starý – Račuk, Venkrbec, Dvořáček – Žálčík, Karpov, L. Luňák – Krejčiřík, Prokeš, Matýs.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, Holomek, Slováček, Teper, Jenáček, Mäkinen, Ondračka – Theoret, Rác, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Vávra, Podešva, Klímek.

Začátek prvního ligového zápasu v nové sezoně ihned ukázal, že se bude hrát ve vysokém tempu. Hra se přelévala ze strany na stranu a bojovalo se o každý volný puk. Navrch měli domácí Jestřábi, kteří si vypracovali několik nadějných situací, ale žádná neskončila brankou. Hosté několikrát ohrozili domácí svatyni a v 13.minutě po akci Jiřího Karafiáta podél pravého mantinelu dorážel bekhendem mezi Štůralovými betony Mitchell THEORETT - 0:1. Netrvalo dlouho a Valaši se mohli radovat znovu. Martin Podešva zavezl puk za modrou čáru, naservíroval puk Tomáši VÁVROVI, který tečovanou dělovkou otřel kotouč o tyč a prostřelil domácího brankáře - 0:2. Domácí kotel ovšem nadále hnal své hráče a zanedlouho se v Prostějově začaly dít velké věci. Dlouhou přihrávku Havlíka parádně přiklepl kapitán Matouš Venkrbec a David DVOŘÁČEK ujížděl na Šelepněva. Nic nevymýšlel a nádhernou střelou k levé tyči dal první gól Jestřábů v sezóně - 1:2. Za minutu se domácí opět drali do útočného pásma. Matýs krásně přebruslil všechny hráče Vsetína, objel bránu a Radek PROKEŠ si věděl rady - 2:2. To stále nebylo v první třetině všechno. Hned po prohraném buly se vydal Divíšek napadat, následně vybojoval puk v rohu a přihrál osamocenému Nouzovi. Ten hostujícího gólmana nepřekonal, ale Tomáš DIVÍŠEK přispěchal k bráně a doklepl kus černé gumy do odkryté klece - 3:2! Zbytek třetiny Jestřábi nadále hráli aktivní hokej, ale gól už nepadl.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. Po 2 minutách fauloval Daniel Kolář a Vsetín dostal přesilovou hru. Tu ovšem prostějovská letka ubránila. Vsetínu se naskytovaly další a další přesilové hry. V jedné z nich faulovala pardubická posila Rhett Rolland a Jestřábi šli do tří. S tím si vsetínští poradili a po křižné přihrávce skóroval Jakub TEPER - 3:3. Uteklo necelých sto vteřin a byl tu další obrat zápasu, tentokrát pro Vsetín. Hráči ve žlutých dresech zavezli puk do pásma, Luboš Rob obkroužil Štůralu a zpětnou přihrávkou našel Víta JONÁKA, který už jen uklízel kotouč do odkryté klece - 3:4.

Poslední perioda začala lépe pro Jestřáby, kterým se hned po minutě naskytla přesilovka. Tu nevyužili, ale to domácí fanoušky nemuselo vůbec mrzet. S vyrovnávacím gólem přispěchal opět Tomáš DIVÍŠEK, kterému se puk krásně odrazil přímo mezi kruhy a střelou nad lapačku prostřelil Šelepněva - 4:4. Další minuty se hrál velmi vyrovnaný hokej, ale v 52. minutě se radoval hostující tým. Po nahrávce od mantinelu vystřelil do pravé šibenice Mitchell THEORET a stav byl - 4:5. Jestřábi nic nevzdávali a postupně začali ždímat vsetínskou obranu. Bohužel v 55. minutě byl vyloučen Tomáš Divíšek za napadení. Domácí však ustáli tlak hostů a vrhali se do obranného pásma Vsetína. Dvě minuty před koncem si vzal prostějovský trenér Jiří Vykoukal oddechový čas. Rozhodl se jít do risku bez brankáře a vyslal do boje 6 hráčů v poli. Nejdůležitější bylo vyhrát buly a to se Jestřábům povedlo. Vytvořili si tlak a nakonec i šanci, kdy pálil Zdráhal od modré. Před brankovištěm byl zaparkovaný střelec dnešního večera Tomáš DIVÍŠEK a nádherně tečoval střelu mimo dosah hostujícího gólmana! Stav byl tedy 5:5 a Tomáš Divíšek si hned v prvním zápase připsal hattrick.

Následovalo prodloužení 3 na 3. V něm prostějovští hráči vyhráli vhazování a zamkli vsetínské na minutu do třetiny. Prodloužení rozhodl Marek RAČUK, který střelou švihem z levého rohu ledové plochy prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 6:5p!

Ohlasy k utkání

Jiří Vykoukal (Prostějov): Určitě zajímavé utkání na první kolo. Vsetín prokázal velkou kvalitu, hrál celé utkání velice dobře. Přesto si myslím, že jsme byli o chloupek lepší. Hráči na ledě odvedli maximum, dvakrát se dokázali vrátit do zápasu a za dva body jim patří poděkování, stejně jako fanouškům za skvělou atmosféru na stadionu.

Jiří Dopita (Vsetín): Zápas hodně ovlivnila naše hluchá místa, hlavně tři rychlé góly v první třetině. Další věcí je, že na pět vstřelených gólů bychom prostě měli venku vyhrát. Je to ale stále jen první zápas, chvíli si to bude ještě sedat. Musíme si vše rozebrat a jedeme dál.



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín