Vstupenky online

Loňská kanonáda zopakována! Vsetín zničil Kadaň jedenácti góly

Tomáš Kopecký, Helena Hegeďová • 10.09.2018

Jak rozdílný obraz hry může přinést jedno jediné utkání! Trhači z Kadaně drželi v první třetině se soupeřem vyrovnanou partii a několikrát ohrozili Šelepněva, který se musel v brance činit. Pak však Roman Rác spustil brankostroj, který se nakonec zastavil až na čísle jedenáct, čímž Valaši zopakovali své vítězství z ledna 2018. Především třetí třetina stála za to, Valaši se v ní během dvaceti minut prosadili hned osmkrát a hostující gólmani Kuchař s Hamalčíkem nestíhali vytahovat kotouče ze sítě. Euforie na ledě i v hledišti, zelenožlutým vyšlo vše, na co sáhli. Po dvou gólech si připsali Pechanec a Vávra, premiérovou trefu si připsal i Jakub Jenáček. Času na oslavy není mnoho, hned ve středu totiž liga pokračuje zápasem na ledě Kladna.

CHANCE LIGA - 2.kolo po 10.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
SK Kadaň
11:0(0:0, 3:0, 8:0)

Branky a nahrávky: 24. Rác (Theoret, Karafiát), 29. Slováček (Rác, Theoret), 35. Theoret (Mikuš, Holomek), 44. Pechanec, 44. Pechanec (Jonák, Rudl), 45. Karafiát (Mikuš), 46. Vávra (Jenáček), 48. Jenáček (Theoret, Rác), 48. Vávra (Podešva), 53. Kucharczyk (Vávra, Teper), 53. Jonák (Pechanec, Rob). Rozhodčí: Koziol, Veselý – Poruba, Coubal. Vyloučení: 8:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2464. Střely na branku: 54:15. Průběh utkání: 11:0.

VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, Rudl, Teper, Slováček, Holomek, Jenáček – Karafiát, Rác, Theoret – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Podešva, Vávra – Jindra, Kucharczyk, Kopta.
SK Kadaň: Kuchař (45. Hamalčík) – Trefný, Szathmáry, Janeba, Kadeřávek, Kachyňa, Popela – Klíma, Kůs, J. Svoboda – Rezek, Říha, J. Müller – Šulek, Tupý, Jánský – Maršoun, Rindoš, Řehoř.

Střelecky aktivněji vstoupila do utkání Kadaň, která po první tři minuty držela soupeře v pásmu. Šelepněv ve vsetínské brance byl tak už od prvních chvil v permanenci. Následné výpady domácích vychytal Kuchař, avšak i Valaši se v útočné třetině usadili na delší čas a k první brance je hnalo hlasité vsetínské publikum. Přihrávky druhé formace ale nebyly přesné natolik, aby si hráči v zelené dokázali vytvořit souvislý tlak. To Šulek málem síť za domácím Šelepněvem rozvlnil, když se z vrcholu levého kruhu napřáhl a poslal dělovku mezi betony.

Kadaň se ocitla v gólové šanci i při své první přesilovce, kdy z hranice brankoviště zakončoval Klíma. Při svém přechodu předbrankovým prostorem zavadil o Šelepněva a nezakončil přesně. A přesnost chyběla i vsetínským hokejkám. V individuálních akcích na sebe upoutali pozornost Rob i Podešva, v dalších kombinacích pak byla k vidění dvě přečíslení domácích. Ti byli blízko gólu v 17. minutě, kdy Kuchaře propálil ranou z vrcholu levého kruhu Holomek. Puk se zastavil v brankovišti, kde u něj byl jako první Trefný, a ten jej odpálil do bezpečí. Valaši se nezalekli ani vyloučení na konci prvního dějství, jejich pobyt v útočném pásmu však ovoce nepřinesl a z ledové plochy se odcházelo za bezbrankového stavu.

Také vstup do druhé třetiny byl z pohledu aktivity lepší pro Kadaň. Vsetín byl ale v bránění tak důsledný, že se Trhači museli uchýlit k útočnému faulu. A pak ještě k jednomu. Hosté tak byli najednou ve třech proti pěti. Tento stav ale na ledě dlouho nevydržel, protože se na trestnou lavici odebral i domácí Jonák. Přesilová hra 4 na 3 se nakonec ukázala být tím, co domácí potřebovali. Skvěle si v této početní výhodě poradil před brankou Roman Rác, jenž se prosadil nad Kuchařovu lapačku. Valaši mohli navýšit své vedení v další z přesilových her. Podešvovi se nepovedlo projít přes dva bránící hráče a přesně zakončit mezi betony, a tak se k odraženému kotouči dostal u levé tyčky Theoret. Ve stejní pozici se na druhé straně ocitl Řehoř, i jemu však vystavil soupeřův brankář stopku.

Ve 29. minutě odstartoval Lapač druhé gólové oslavy. Nejprve to byla Kadaň, která mohla vyrovnat. Pak se ale kotouče chopil Ondřej Slováček. Přebruslil kluziště po levém křídle a z kruhu poslal čistou střelu nad Kuchařovo pravé rameno. Hosté se rozhodli neponechat nic náhodě a stejně jako na začátku první třetiny začali dostávat soupeře pod tlak. Všechno skončilo vsetínským přečíslením a z další vlny útoku se mohl prosadit Tupý, jehož ránu ukryl Šelepněv v lapačce. Do konce druhé třetiny zbývala kromě pěti minut ještě jedna sekunda a Mitchell Theoret navýšil vedení Vsetína na 3:0, když se nepřesná střela Petera Mikuše odrazila od zadního mantinelu přesně na jeho hokejku. Theoretovi už jen stačilo dobře napřáhnout a prostřelit přemisťujícího se gólmana.

Zkraje třetí třetiny se Valaši ocitli v dvojnásobné přesilové hře. Branka Antonína Pechance však padla až po jejím skončení. Pechanec dostal přesnou přihrávku a ve své krasojízdě byl faulován. To mu ale nebránilo v tom dostat se opět na nohy a poslat kotouč pod horní tyčku. Antonínu Pechancovi byl jeden gól málo, a tak o 47 sekund později přidal další. Hostující gólman si myslel, že má kotouč pod kontrolou mezi svými betony, centr druhé vsetínské formace jej však našel a dopravil do brány. Gólová smršť pokračovala a o půl minuty později vyhnal Kuchaře na střídačku Jiří Karafiát. Jeho nástupce, sedmnáctiletý Petr Hamalčík, inkasoval z pokusu Tomáše Vávry mezi betony a ve 46. minutě už tak na tabuli svítilo skóre 7:0. Osmou branku si vzal na svědomí Jakub Jenáček, kterému se na hokejku odrazila vyražená Theoretova střela. Vsetínský junior pak jen z první dopravil puk za bezmocného Hamalčíka. Ve 48. minutě už znal Lapač dva dvougólové střelce. K Pechancovi se do party přidal Tomáš Vávra

Vsetínští fanoušci už si sice „desítku“ žádali od začátku třetího dějství, nyní se jí ale Valaši přiblížili na dosah. A necelých osm minut před koncem základní hrací doby ji získali. Hamalčík v kadaňské bráně dělal, co mohl. Pochytal několik vsetínských šancí, na teč Radima Kucharczyka z předbrankového prostoru ale nestačil. Jedenáctá trefa se v síti Kadaně ocitla ve vsetínské přesilovce, při zmatku na brankovišti. Hostující gólman s přehledem vyrazil několik pokusů v rychlém sledu, Vítu Jonákovi se ale podařilo propasírovat puk až za brankovou čáru. Ani Trhači ale ofenzivní snažení nevzdali a od útočné modré čáry jel sám na Šelepněva Říha. Akce hostujícího útočníka vypadala opravdu slibně, domácí brankář ale neponechal nic náhodě a vypíchl Říhovi kotouč hokejkou ještě předtím, než stačil zakončit. A tak se dobojovalo. Vsetínští se mohli radovat z vysoké výhry, když stejně jako loni na podzim porazili Kadaň poměrem 11:0.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (Vsetín): Konec dobrý, všechno dobré, alespoň tedy výsledkově. Ale začátek utkání byl hrůzostrašný. Moc si nedokážeme vysvětlit, proč jsme do utkání nastoupili tak vlažně a bez patřičného nasazení. Prostě nehráli jsme dobře. Po první třetině jsme si ty věci celkem důrazně v kabině řekli a druhá třetina, né že by byla bůhvíjaká ale podařilo se nám dát 3 góly. Chtěli jsme odehrát velmi dobře třetí třetinu tak abychom jak se říká, jak skončíš poslední třetinu, tak v dalším utkání na ni navážeš. Takže to se nám podařilo a paradoxně od vedení 4-5:0 všichni začali hrát a bruslit daleko lépe. Poté jsme vstřelili i branky, takže nakonec i pro lidi dobré, ale jak říkám, my v hlavách máme spíše nepodařený začátek a na ten se budeme muset zaměřit.

Radek Kampf (SK Kadaň): Něco jsme si na zápas připravili a v první třetině to bylo vidět. Hráli jsme výborně a navázali jsme tak na třetí třetinu z utkání s Porubou. Měli jsme tam i tři velice dobré šance, ale neproměnili jsme je. Ve druhé třetině jsme doplatili na dvě individuální chyby, ale tak to se stane, hokej je o chybách. Poslední třetina nám absolutně nevyšla, ale všechno vychází z herní disciplíny. Když si řekneme, že něco chceme hrát, tak to hráči musí plnit - pak budeme úspěšní. Takže na tomto musíme dál pracovat a připravit se středeční zápas.