Vstupenky online

V dramatické bitvě přetlačil Vsetín Slavii a prodloužil sérii výher

Radek Bařina • 13.10.2018

Urputnou a vyrovnanou bitvu svedli na Lapači před 3410 diváky hokejisté Vsetína a Slavie Praha. Hosté se v polovině úvodního dějství dostali do vedení a poté aktivním napadáním a pozornou defenzívou dlouho drželi Valachy mimo nebezpečné pozice. Ve druhé třetině se přesto Vsetínu podařilo skóre otočit. Ve třetí periodě se ale hostům povedlo využít přesilovou hru a za stavu 2:2 dospělo utkání do prodloužení. To se však nehrálo příliš dlouho. Po minutě a dvaceti šesti sekundách si před branku nabruslil nejlepší hráč zápasu Ondřej Slováček a pohotovým zakončením rozhodl o prodloužení vítězné série Vsetína na 7 zápasů.

CHANCE LIGA - 13.kolo so 13.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Slavia Praha
3:2p(0:1, 2:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 24. Pechanec (Jonák, Rob), 34. Rob (Slováček, Pechanec), 62. Slováček (Rob, Jonák) – 10. Kohút (J. Drtina), 47. Heldák (Šteiner, Kohút). Rozhodčí: Fiala, Kašík – Lukš, Poruba. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3410. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Hryciow, Mikuš, Teper, Slováček, Holomek, Rudl, Ondračka – Kuronen, Rác, Theoret – Rob, Pechanec, Jonák – Březina, Pitule, Kopta – Klímek, Vítek, Hořanský.
HC Slavia Praha: Sochůrek – Duda, J. Novák, J. Drtina, Štibingr, Hrdinka, Valík, Hejda – Šteiner, Šagát, Kubica – M. Ondráček, Furch, L. Krejčík – J. Doležal, J. Veselý, Panna – Tejral, Kohút, Heldák.

Úvodní minuty šlágru 13. kola Chance ligy mezi Vsetínem a Slavií přinesly opatrnou hru z obou stran. S přibývajícím časem to byli Vsetínští, kdo se začal více osmělovat, jejich úvodní výpady ale skončily buď nepřesnou střelou, nebo pohodovým zákrokem brankáře Sochůrka. Narůstající převaha Vsetína vyvrcholila při přesilovce v osmé minutě. První tutovku zápasu měl na holi Březina, který dostal pas na mezikruží, jeho pohotovou ránu ale zastavil neméně pohotový zákrok Sochůrkova betonu. Těsně po skončení domácí přesilovky udeřilo… ovšem na opačné straně. Ihned po vhazování nahodil puk od modré Drtina, David Kohút ho ze vzduchu šikovně tečoval a Šelepněv v bráně domácího celku na tuto změnu směru nedokázal zareagovat.

Zbytek třetiny byl ve znamení marné domácí snahy probít se do střeleckých pozic. Slavia bezchybnou poziční hrou ve středním pásmu a agresivním napadáním rozbíjela vsetínskou hru už v zárodku. Sama se sice do nebezpečné šance nedostala, co však bylo pro hosty v těchto fázích zápasu důležitější, Sochůrek v jejich brance byl takřka bez práce. Do kabin tak Slavia odcházela jako jednoznačně spokojenější celek.

Prostřední dvacetiminutovka začala stejně, jako skončila ta první. Slávisté vysokým pressingem a důraznou hrou komplikovali Vsetínu rozehrávku a Valaši tak měli velký problém dostat se s pukem z vlastního obranného pásma. Vše změnila čtyřiadvacátá minuta. Hosté tentokrát při vysunutém napadání nezachytili rozjeté duo Jonák - Pechanec a to vyřešilo přečíslení dva na jednoho bravurně. Prvně jmenovaný našel milimetrovým pasem hůl Antonína Pechance a tomu stačilo jen usměrnit puk do odkrytého kouta branky.

Pražené mohli záhy odpovědět ve dvou přesilových hrách, názorně však předvedli, proč jsou statisticky nejhorším celkem soutěže ve využívání početních výhod. Nejvíce tak Šelepněvovu bránu ohrozili paradoxně sami Vsetínští, když se nepovedené vyhození odrazilo do brankoviště. Domácí muž s maskou však byl pozorný. Ve třicáté čtvrté minutě se parádní střídání povedlo Pechancově formaci. Ta dlouhé desítky sekund obléhala Sochůrkovu branku a festival nebezpečných situací nakonec zakončila gólem. Slováček našel Luboše Roba a ten z levého kruhu neomylně vymetl pravý horní roh slávistické svatyně.

V dalších minutách se na ledě přiostřilo. Oba celky si ještě před přestávkou stihly zahrát zkrácenou přesilovku, branku už ovšem solidně zaplněný Lapač neviděl. Nejblíže k úspěchu byl na jedné straně hostující Veselý, jehož teč skončila na horní síťce vsetínské klece a na opačné straně Jonák. Toho našel Slováčkův pas osamoceného před brankou hostů, Jonák ale zblízka mířil jen do hrudi Sochůrka. Po čtyřiceti minutách přesto vedl Vsetín 2:1.

Třetí dějství začalo šancí hostů, Šteiner ale v přečíslení dva na jednoho domácí branku minul. Ve čtyřicáté sedmé minutě se ale hosté dočkali. V samém závěru jejich početní výhody našel právě Šteiner hůl Denise Heldáka zaparkovaného na hranici brankoviště a hostující útočník bez problémů uklidil puk za brankovou čáru.

Hned po pár sekundách mohl Vsetínu vrátit vedení Rob, z mezikruží ale neprostřelil Sochůrka. Ve zbytku třetí třetiny měly oba týmy několik šancí strhnout vedení na svou stranu. Za domácí byli nejblíže brance Theoret, kterého teč prolétla těsně vedle a Březina, jehož střelu z levého křídla vychytal Sochůrek. Za Slavii byl blízko gólové radosti Kubica, který v akci dva na jednoho dobruslil až před Šelepněva, udělal kličku i jemu, z nulového úhlu už ovšem nezasunul puk do brány. Poslední šanci rozhodnout v normální hrací době pak nevyužil hostující Heldák, který z levého kruhu totiž rozvlnil jen boční síť. Za stavu 2:2 tak dospělo utkání do prodloužení.

To se hrálo přesně 86 sekund. Vsetínští nejprve zákrokem na hranici pravidel překazili šanci Slavie a o půl minuty později sami udeřili. Z přetlačované v rohu za hostující brankou vyšel vítězně nejlepší hráč zápasu Ondřej Slováček, který se chopil vypíchnutého puku, nabruslil si před Sochůrka a pohotově zasunul touš ke vzdálenější tyči. Po vítězství 3:2 Vsetín prodloužil vítěznou sérii, ta hostující naopak na Lapači skončila.

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (HC Slavia Praha) – Dnes jsme mohli viděl vyrovnané utkání. Oba týmy předvedly bojovný výkon. V závěru se bohužel přiklonilo štěstí na domácí stranu. My měli v prodloužení situaci 2 na 1, tu jsme ne úplně šťastně vyřešili a z protiútoku inkasovali. Určitě jsme dnes chtěli bodovat a škoda, že se v závěru nepřiklonilo štěstí na naši stranu.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín) – Dnes pro nás velmi těžké utkání. Přijel kvalitní a dobře připravený soupeř. Myslím si, že divákovi se musel zápas líbit. My jsme měli takový vlažnější úvod. První třetinu jsme neodehráli, jak chceme. Jak bychom chtěli do tlaku, to se nám moc nedařilo. Myslím si, že pak jsme se rozehráli a škoda, že jsme za stavu 2:1 nepřidali další branku. Myslím si, že bychom to pak už dovedli ke třem bodům. Ale zase musím říct, že Slavia tady předvedla výborný výkon a my jsme se dvěma body spokojeni. S tím, že je trochu škoda, že sudí utkání trochu zbytečně rozkouskovali. Ale je to hokej, a to k tomu patří a my jsme rádi za dva body a věřím, že ta série nekončí. Teď máme dvě utkání s prvním a druhým týmem tabulky a budeme se snažit tu sérii pokud to bude možné prodloužit.



×
Dnes v 17:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín