Vstupenky online

Šlágr kola pro Motor, Valaši na jihu Čech těsně prohráli

Jan Tajzler, Filip Kortus • 01.12.2018

Vsetínský tým v první prosincový den cestoval na horkou půdu českoubudějovického Motoru. Valaši se v úvodní třetině museli vyrovnat s náporem domácího týmu a když už se zdálo, že do šaten se půjde za bezbrankového stavu, využil hrubé chyby ve vsetínské obraně Jiří Šimánek. Vyrovnání Vsetína obstaral ve vlastním oslabení v čase 24:12 Ondřej Slováček, ale Jihočechům se znovu zdařil závěr třetiny, když vítěznou branku zaznamenal Jakub Babka. Vsetínští zkoušeli ve třetí třetině najít cestu ke srovnání, v závěru zkusili i hru bez brankáře, ale všechny body nakonec zůstaly v Budvar aréně. Vsetín nyní čeká další šlágr, ve středu míři na led Prostějova.

CHANCE LIGA - 30.kolo so 1.12.17:00
Madeta Motor České Budějovice
VHK ROBE Vsetín
2:1(1:0, 1:1, 0:0 )

Branky a nahrávky: 19. Šimánek (Čermák), 38. Babka (Vydarený) – 25. Slováček (Rob). Rozhodčí: Wagner, Šindel – Tvrdík, Siman. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno). Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Madeta Motor České Budějovice: Strmeň – Kutlák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Vydarený, Plášil – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Frolo, Hryciow, Slováček, Rudl, Mikuš, Holomek, Jenáček – Rác, Pitule, Hořanský – Vávra, Jonák, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Klímek, Šilhavý, Vítek.


Do zápasu proti Vsetínu vstoupil Motor v kompletní sestavě, vrátil se i Kanaďan Gilbert a obránce Vydarený. Valaši přijeli na jih Čech bez Antonína Pechance, v brance se představili David Gába a v útoku nechyběl budějovický odchovanec Luboš Rob mladší. V první třetině hosté neměli moc střel na branku, ale přesto si vytvořili zajímavé příležitosti. Ku příkladu od modré střílel Mikuš a Strmeň měl plné ruce práce. V dresu domácích měl šanci Jakub Babka, ale netrefil soupeřovu svatyni. Motor soupeře v první třetině přestřílel a minutu před koncem si připsal i vedoucí gól. Čermák dobře napadal soupeře, získal kotouč, nabil Jiřímu Šimánkovi, který otevřel skóre – 1:0.


Ve druhé třetině se Valaši dočkali vyrovnání. Luboš Rob přiťukl kotouč do jízdy Ondřeji Slováčkovi, který se řítil sám na Strmeně. Zvolil střelu na vyrážečku a uspěl – 1:1. Otočit vývoj skóre mohl Rob, když se rovněž dostal do samostatného úniku. Také vystřelil, ale trefil pouze břevno. Na druhé straně byl úspěšný Jakub Babka. Vyždímal ze sebe poslední zbytky sil, dostal se až před Gábu a povedeným blafákem zasunul – 2:1.


Třetí třetinu se ve vyprodané Budvar aréně střídaly šance na obou stranách. Od modré se mohl trefit Žiga Pavlin, ale trefil pouze zadní mantinel. Ještě blíže brance byl Lukáš Endál, když se dostal do brejkové situace dva na jednoho. Vzal to na sebe, ale trefil pouze lapačku připraveného Gáby. Všem domácím příznivcům zatrnulo necelých pět minut před koncem. Do dobré příležitosti se dostal Luboš Rob, ale naneštěstí pro hosty trefil podruhé v zápase brankovou konstrukci. Další šance už v divokém závěru zápasu nepřišly a Motor tak mohl oslavit velice cennou tříbodovou výhru.

Ohlasy k utkání

Václav Prospal (trenér Motoru): „Jelikož se nenacházíme v žádné parádní části sezony, pro nás jsou to skvělé tři body. Byl to pěkný zápas s výbornou atmosférou a já jsem moc rád, že jsme vyhráli.“

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): „Byl to dobrý hokej s vysokým nasazením obou týmů. Myslím, že zápasu by slušela remíza a mohli jsme si to rozdat v prodloužení. Dali jsme ale o gól méně, takže nevezeme domů žádný bod. Co se týká nasazení, klukům nelze nic vytknout, podali dobrý výkon. Ostudu jsme tady určitě neudělali.“