Vstupenky online

Divoká třetí třetina rozhodla, Valaši na svém ledě poráží Havířov

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 12.12.2018

Skóre zápasu Vsetína s Havířovem otevřel v 11. minutě Rob, a to když využil přesilovou hru. Jednalo se v pořadí již o třetí přesilovku, kterou Valaši v utkání hráli, nikdy se jim však nepodařilo pobýt delší dobu v pásmu. A pak dlouho nic. Šance byly na obou stranách a k vidění bylo nejedno přečíslení, gólmani však nepropustili jedinou střelu. Ve třetí třetině přišel nečekaný havířovský obrat, který vyrovnáním na 2:2 hasil opět Rob. Od té chvíle byli Valaši aktivnější, přidali třetí branku a šli si za tříbodovým vítězstvím.

CHANCE LIGA - 34.kolo st 12.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
3:2(1:0, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. Rob (Pechanec, Slováček), 48. Rob (Jonák), 56. Kopta (Jenáček, Frolo) – 46. Rehuš (O. Procházka, Chroboček), 47. R. Veselý (Gřeš). Rozhodčí: Čech, Cabák – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 5:6 navíc Frolo (VSE) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2420. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Frolo, Jenáček, Slováček, Teper, Mikuš, Hryciow, Rudl – Rác, Pitule, Karafiát – Jonák, Pechanec, Rob – Šilhavý, Kucharczyk, Vávra – Hořanský, Kopta, Vítek.
AZ Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Mrowiec, Bořuta, Dudek, Kachyňa – O. Procházka, F. Seman, Rehuš – Gřeš, R. Veselý, Kotala – Maruna, Žukenov, L. Bednář – Macuh, Cihlář, Juhász.

Úvodní buly dostal pod hokejku domácí Vsetín, který si s kotoučem chvilku pohrával a pak vyjel do útočného pásma. Již v 2. minutě byl vyloučen hráč Havířova, přesněji Kotala za nedovolené bránění. Valaši ale šancí v přesilové hře nevyužili. Hosté byli opět v plném počtu, když se pokoušeli vytvořit nátlak na Vsetín. Tomu se ale úspěšně dařilo držet ve svém útočném pásmu, kde se několikrát pokusili skórovat. Do cesty se ale puku pokaždé postavila Bláhova hokejka. V 6. minutě se hosté do útoku přeci jen prodrali, Gábovi se ale dařilo každou havířovskou střelu odrazit nebo chytit do lapačky. V 9. minutě se na trestnou dostal opět hráč Havířova a domácí této přesilovky opět nevyužili. Sotva byli hosté v plném počtu, tak se technického přestupku vyhození kotouče dopustil jejich gólman. Jeho trest odpykal Procházka. Na trestné lavici však dlouho nepobyl, neboť vsetínský útočník Luboš Rob vstřelil gól přes Bláhův pravý beton.

Ve 12. minutě měli vsetínští hráči opět šanci na gól, když vystřelil Frolo. Tento pokus ale skončil pukem pod gólmanovou lapačkou. Frolo se o pár minut později dostal na trestnou s trestem 2+10 minut. Havířov se v oslabení Vsetína začal rvát před bránu, kde se dostal do výborné situace pro vstřelení gólu. Gába byl ale pohotový a všechny střely pochytal. Hryciow se ale z obranného pásma přece dostal a jel do útoku, kde však byl o kotouč obrán. V 19. minutě se před Bláhu dostali vsetínští hráči, kteří na něj prudce vystřelili. Gólman byl ale včas u pravé tyčky, kde kotouč chytil do lapačky. V poslední minutě si Havířov udělal tlak na domácí tým, dostal se před vsetínskou bránu, ale na gól zbylo málo času.

Hosté na začátku druhé třetiny nepokračovali ve svém nátlaku z první třetiny, ale nijak aktivní nebyl ani Vsetín. Hráči se přeli o puk ve středním pásmu a ani jeden si nedokázal vytvořit nátlak. Valachům se podařilo z této situace dostat před Bláhu. Hosté se před vsetínského gólmana dostali v 25. minutě, Kotala poslal puk na branku, Gába se na kotouč vrhl, ale v ten moment se před bránou strhla bitva o puk. Vsetínský gólman včas zasáhl a kotouč chytil do lapačky. Domácí se od té doby drželi hlavně v útočném pásmu. Ve 31. minutě se za bránou Bláhy odehrála bitka mezi Koptou a Marunou, kteří si šli oba sednout na trestnou. Při hře 4 na 4 se hráči drželi spíše ve středním pásmu proto, že jim druhý tým nedával moc příležitostí se odtud dostat.

Po návratu vyloučených hráčů se Vsetínu podařilo vytvořit nátlak a vjet do útočného pásma, kde jim ale Bláha kazil veškeré pokusy o vstřelení gólu. Havířov zabral a dostal se do útoku, střela na bránu ale skončila v Gábově lapačce. Ve 36. minutě si Valaši nahrávali před havířovskou bránou a snažili se najít vhodnou mezeru pro vstřelení gólu. Vyslaná střela se ale odrazila od Bláhových betonů a puk získali hosté. Ti vyjeli proti Gábovi, kterému ale pomohli obránci, kteří se postavili útočníkům do cesty. Oslabení Havířova, které proběhlo v poslední minutě, Vsetín nevyužil a do kabin se tak odcházelo za stejného stavu jako po první třetině.

Třetí třetina tak začala v oslabení Havířova. Buly získali domácí, kteří nejdříve zajeli do svého pásma a až potom se dali do útoku. Ve 42. minutě se na led vrátil Gřeš, který se dostal k puku a vyjel na bránu, kde vystřelil na vsetínského gólmana, který puk chytil mezi betony. Ve svém výjezdu z trestné, ale nedovoleně zasáhl Roba, a tak se musel opět vrátit na trestnou. Havířov tak zase hrál v oslabení a snažil se držet soupeře daleko od své brány, to se mu ale moc nedařilo, protože Vsetín si vždy našel cestu k Bláhově bráně. Valaši zde ale žádné ze svých šancí nevyužili a pokaždé jim byl kotouč odebrán. Havířov si poté vytvářel nátlak na Vsetín, který se jim vyplatil a v 46. minutě skóroval Branislav Rehuš po přihrávce Ondřeje Procházky. Netrvalo dlouho a Havířov opět skóroval, tentokrát střelou od Radka Veselého. Vsetínský hráč Vítek se poté dostal k puku a vyjel na Bláhu, havířovští obránci ale byli přece jen rychlejší a kotouč mu odebrali. Havířovská obrana byla ve třetí třetině velmi aktivní a pokus Pituleho, který měl namířeno do mezikruží, překazila vjezdem do jeho dráhy. Vsetínu se podařilo překonat obranu hostů až v 48. minutě, kdy si vsetínští útočníci objeli bránu AZetu. Před ní už čekal Luboš Rob, který vstřelil vyrovnávací gól.

Poté byl vyloučen hráč Vsetína, na trestnou ho o půl druhé minuty následoval další hráč z domácího týmu a Havířov tak hrál ve značném přesílení. Hosté si sice nahrávali před domácí bránou, Valaši jim ale nedovolili vystřelit. Velkou zásluhu měl také Gába, který se během sekundy dokázal přemístit od levé tyčky k pravé a zabránit tak inkasování. V 52. minutě už byli domácí v plném počtu a Rob s Jonákem vyjeli na jediného obránce před Bláhovou bránou. Ten si všímal pouze Roba, který nahrál Jonákovi na druhé straně, jeho střela ale ještě hledala spoluhráčce a bránu minula. Havířovu se podařilo v oslabení Vsetína vytvořit nátlak. Čtyři minuty před koncem utkání Jenáček nahrál od modré na Ondřeje Koptu. Díky této akci se Vsetínu podařilo vrátit zpět do vedení. Skvělou příležitost na skórování dostal Jonák se Šilhavým, kteří se dostali před Bláhu, ten však střelu Šilhavého odrazil betonem. Poslední dvě minuty se hosté rozhodli hrát bez brankáře. Vsetín se jim sice dařilo držet mimo jejich útočné pásmo. Gól se jim ale už vstřelit nepovedl. A to ani, když se o to pokusil Gába, kterému puk při střele sjel z hokejky.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Pro nás to bylo těžké utkání. Havířov hrál výborně, takže jsme to měli opravdu těžké a na to, že jsme potom ve třetí třetině prohrávali 1:2, tak jsou to zlaté tři body.

Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Myslím si, že by tomu utkání slušela remíza. My jsme za stavu 2:2 v přesilovce nastřelili tyčku, škoda že to tam nepadlo a bohužel jsme pak z ničeho dostali třetí gól od modré čáry. Střelba, hráč to tečoval pod bránu, takže škoda mohli jsme to dát jak my, tak Vsetín. Ale bohužel pro nás byl Vsetín šťastnější a ten třetí gól dal.