Vstupenky online

Valaši venku zabrali, z Litoměřic vezou všechny body

Jan Tajzler, Martina Kramerová • 19.12.2018

Vsetínští hokejisté konečně venku zabrali a bodovali naplno. Stalo se tak po téměř jednoměsíční pauze. Valaši za vítězstvím vykročili v první třetině, když přesilovou hru využil přesnou trefou obránce Mikuš. Litoměřice však na vsetínské vedení dokázaly vždy odpovědět vyrovnávací brankou, a tento trend platit až do konce druhé třetiny, kdy domácí kališníci vyrovnali na 3:3. Ve třetí třetině už střílel branky pouze Vsetín, o vítěznou trefu se postaral Ondřej Kopta, jenž navíc ještě v 54. minutě vsetínské vedení pojistil. Nyní se Vsetín vrací na domácí půdu, kde v sobotu ve vánočním utkání přivítá Frýdek-Místek.

CHANCE LIGA - 37.kolo st 19.12.18:00
HC Stadion Litoměřice
VHK ROBE Vsetín
3:5(1:2, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Korkiakoski (J. Kloz, M. Kadlec), 33. Voženílek (Eret, Jícha), 40. Korkiakoski (J. Kloz, M. Kadlec) – 7. Mikuš (Rác, Karafiát), 18. Jonák (Vávra, Pechanec), 38. Rob (Holomek, Pechanec), 50. Kopta (Holomek), 54. Kopta (Theoret, Šilhavý). Rozhodčí: Veselý, Vokřál – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 912. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, Pavlas, Smetana, D. Málek, Jebavý, Strejček – Korkiakoski, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Jícha, Eret – Helt, M. Havelka, Jirásek – Machač, Matějček.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, Hryciow, Slováček, Jenáček, Holomek, Rudl, Ondračka – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Theoret, Kopta, Vávra – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

Časomíra ukrojila z celkového času pouze šest minut a třináct vteřin, když Vsetín ukázal svou velkou zbraň v plné parádě. Po vyloučení Strejčka, kterého poslali rozhodčí na trestnou za podrážení, napřáhl v početní výhodě od modré Peter Mikuš a jeho dělovka zapadla za záda bezmocného Krále.

Stadion na sebe nenechal s odpovědí dlouho čekat a už v závěru 10. minuty bylo vyrovnáno. Gólovou trefu Litoměřic zaznamenal Markus Korkiakoski, jenž vybojoval puk na pravém kruhu a z otočky a ostrého úhlu pruce vypálil. Jeho rána skončila ve vsetínské kleci a skóre se změnilo na 1:1.

Výsledek vydržel na stejném stavu takřka do závěrečné sirény první třetiny. Chvíli před koncem však strhl vedení na stranu Vsetínských Vít Jonák. Ten opět zužitkoval vlastní přesilovku, když šikovně vložil hůl do Vávrova projektilu od modré a dotečoval kotouč do sítě.

Když se počítadlo základní hrací doby přehouplo do své druhé půlky, mohly se slušně zaplněné tribuny Kalich Areny opět zaradovat. Na zteč vsetínské klece vyrazil neohroženě Jícha, jenž v rozhodující moment místo rány přihrál na volného Ereta. Litoměřická čtyřicítka však podklouzla a vůbec se nedostala ke střele. Z druhé vlny si ale najel Daniel Voženílek a nekompromisně zavěsil.

Valaši se s vyrovnaným stavem nesmířili a v čase 37:56 počastovali kališníky třetím zásahem. Svou střeleckou dominanci v lize naplno prokázal Luboš Rob, který se zmocnil vyraženého puku a přesně do odkryté klece. Král se po zásahu proti střele z levého kruhu nestačil přemístit a kapituloval.

Hrstka vsetínských fanoušků však nemohla slavit moc dlouho. Kadlec se prohnal po pravé straně kluziště a když sám před Šelepněvem neuspěl, pobídl kolmou přihrávkou Markuse Korkiakoskiho. Finský snajpr se nezmýlil a rozvlnil síť valašské svatyně.

Závěr utkání ale patřil opět Valašskému hokejovému klubu. V 50. minutě procpal kotouč z těsné blízkosti za brankovou čáru Ondřej Kopta. Stejný hráč si na litoměřické obraně smlsnul i o čtyři minuty později, když z hranice brankoviště zamířil k pravé tyči. Stadion to v závěru zkoušel v šesti, aby duel ještě zdramatizoval, kýženého gólu už se ale nedočkal a prohrál 3:5.

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme přišli o všechny tři body, protože jsme první a druhou třetinu hráli výborně. Dostali jsme soupeře pod tlak, výrazně jej přestříleli a vyrovnali. Třetí třetina nám ale již nevyšla, chtěli jsme pořád hrát důrazně, ale vyprodukovali jsme jen čtyři přesné střely na bránu a nic jsme neproměnili. Za to soupeř nás v třetí třetině přestřílel a bohužel byl v koncovce efektivní.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Po dlouhé době si odvážíme tři body z venkovního prostředí, takže jsme hrozně rádi. V utkání jsme měli plno vyloučených, ale zvládli jsme to a naopak se nám dařily přesilovky. Třetí třetina nám posléze vyšla výborně a získali jsme cenné tři body.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov