Vstupenky online

Vsetín si poradili se Slavií a drží se na druhé příčce

Redakce • 20.02.2019

Valaši na Slavii ještě za tři body nedokázali zvítězit. Tentokrát to však nutně potřebovali, aby se udrželi na druhé pozici v tabulce. Byli to však domácí, kdo se dostal do vedení. Vsetín však dokázal vyrovnat a během třetí třetiny dokonce odskočit na rozdíl tři branek. V 59. minutě domácí Slavia už jen korigovala výsledek na konečných 5:3 pro Vsetín. Zelenožlutí tak slaví páté vítězství v řadě a setrvání na druhé pozici v tabulce.

CHANCE LIGA - 58.kolo st 20.2.18:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
3:5(1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Ryzák (Kubica, Ondráček), 32. Doležal, 59. Barák (Novák, Kohút) - 16. Rob (Pechanec, Jonák), 24. Rác (Kucharczyk, Drtina), 36. Slováček (Rác, Kucharczyk). 50. Vítek (Březina, Šilhavý), 55. Pechanec (Frolo, Kopta). Rozhodčí: Kašík, Pilný – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1019. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

HC Slavia Praha: Šorf – Hrdinka, J. Novák, Hejda, Duda, Barák, Ryzák, Štibingr – Vrdlovec, Vlček, J. Doležal – M. Ondráček, Kubica, Furch – Všetečka, D. Hradil, Šmerha – Tejral, Kohút, Šteiner.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, J. Drtina, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Hryciow – Theoret, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Karafiát – Březina, Šilhavý, Vítek.

Slávisté si hned na začátku zápasu se Vsetínem vyzkoušeli přesilovou hru. Vlček v ní zkusil po objetí branky zasunout kotouč do sítě, jenže hrací předmět za čáru nedostal. Na druhé straně zahrozili také hosté. Rác v samostatném úniku ale jen napálil gólmana Šorfa.

Z vedení se však přece jen radovala Slavia. Po velkém tlaku červenobílých se k dorážce dostal obránce Marek Ryzák, který z první zavěsil přesně pod víko. O chvilku později pak Kubica našel před bránou volného Šmerhu, jenže ten nedokázal zvednout puk nad Šelepněvův beton.

Vsetínští stihli do přestávky vyrovnat. Luboš Rob ukázal instinkt zabijáka, když se osamostatnil mezi kruhy a pohotovou dorážkou nedal Šorfovi šanci zasáhnout.

Vsetínu se povedlo otočit

Na startu druhé periody zvrátili Moravané skóre na svou stranu. Byla to opět blesková akce. Kucharczyk nabil Romanu Rácovi a ten z bezprostřední blízkosti rozradostnil vsetínské fanoušky.

Hosté následně zahrávali trestné střílení, které však Rob neproměnil. A tak se skóre měnilo na druhé straně. Jiří Doležal obral o kotouč rozehrávající obránce Vsetína a nadvakrát propasíroval kotouč za Šelepněvova záda.

Poslední slovo však měli Vsetínští. Kucharczyk našel na levém kruhu Ondřeje Slováčka, který se nemýlil.

Závěr patřil hostům

Zkraje třetí periody si vypracovali domácí několik slibných příležitostí. Šmerha předvedl výbornou individuální šanci, když vymíchal posledního beka Vsetína a dostal se do zakončení, jenže jen napálil hostujícího gólmana. A podobně si vedl i Doležal, jehož pokus trefil Šelepněvovy betony.

Moravané tak své vedení záhy zdvojnásobili. David Vítek si chytře počkal na puk u pravé tyčky, odkud střelou z první překonal bezmocného Šorfa. A pár minut nato se Vsetínští radovali popáté. Frolovu tvrdou ránu tečoval před Šorfem Antonín Pechanec a brankář Slavie neměl šanci zasáhnout.

V posledních minutách se ještě domácí dočkali čestné trefy. Jindřich Barák napřáhl ke střele na modré čáře a jeho rána prošla až do hostující sítě. Na body to ale nestačilo, všechny tři si totiž odvezli Moravané.

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Už nastupujeme s omlazeným kádrem. Vstup do utkání byl z naší strany dobrý, měli jsme dost šancí, abychom soupeři odskočili. S první třetinou jsem spokojený, měli jsme daleko více ze hry a daleko více střel. Bohužel jsme po velké chybě inkasovali a stav byl 1:1. Ve druhé třetině byl soupeř lepší. Třetí třetina byla o tom, že jsme nedokázali potrestat soupeřovy chyby, ale soupeř naše zkušeně trestal. Nemůžu říct, že by se kluci nesnažili. Odevzdali svoje maximum. Zápas byl herně vyrovnaný, ale hokej se hraje na góly a soupeř své šance proměnil, my ne. Projevila se kvalita a zkušenost na straně Vsetína.“

Luboš Jenáček (VHK Robe Vsetín): „Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas. Slavia má mladý tým, ale velmi bojovný a kvalitní. V téhle soutěži není venku žádný zápas jednoduchý. První třetinu jsme měli slabší, neměli jsme takový pohyb, jaký jsme chtěli. Dělali jsme chyby a soupeř měl dost šancí. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, byli jsme bojovnější, měli jsme větší tlak do brány a z toho pak plynuly naše góly. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli za tři body.“