Vstupenky online

Dorost během několika minut ztratil dobře rozehraný zápas, nakonec bere bod

Helena Hegeďová • 15.12.2018

První třetina utkání proti Šumperka byla pro Valachy úspěšná. Nenavázali sice na jedenáctigólovou smršť z minulého utkání, ale jejich vedení bylo aspoň jednobrankové. Dokázali také dostat vedení zpět na svou stranu poté, co Šumperk vyrovnal, jenže druhá polovina utkání nebyla to pravé ořechové. Draci se během pár minut dostali z dvougólové ztráty do vedení a závěr už si pohlídali. Vsetín pak bodoval v nadstavbě, kdy se trefil Kunst.

ELIOD Extraliga dorostu - 3. kolo - 2. část so 15.12.12:30
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
4:5(1:0, 2:4, 1:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Bednařík (Kuchařík), 31. Bednařík (Adámek), 35. Půček (Babeliak), 57. Jurek (Kunst, Půček), 64. Kunst (Babeliak, Půček) – 27. Janech (Fibigr, Kučera), 37. Slováček (Diviš, Fibigr), 39. Diviš (Slováček, Trögner), 40. Kučera (Fibigr, Minařík), 44. Kučera (Janech). Rozhodčí: Cabák – Gebauer, Hanzlík. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 44:22. Diváci: 96. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5, 4:5.

VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Machů, Mikula, Velikovský, Kočí, Dořičák, Kuchařík, Fojtík, Kunst – Bednařík, Rybár, Jurek, Babeliak, Adámek, Půček, Dědek, Turek.
HK MD Šumperk: Ryšavý – Seidenglanz, Minařík, Kareš, Blaško, Koutecký, Panáček – Burda, Mann, Slováček, Kučera, Diviš, Fibigr, Trögner, Janech, Šucha.

První minuty zápasu patřily jednoznačně Vsetínu a hostující gólman Ryšavý se musel již od začátku ve svém brankovišti pořádně ohánět. V této útočné náladě Vsetín možná trochu zapomněl, že existuje i opačná strana kluziště a při ofenzivě Draků začal trochu panikařit. A Půček fauloval. Po předchozí šumperské pasáži to mohlo vypadat, že hosté početní výhodu využijí, ale opak byl pravdou. 

Inkasovali. Dominik Kuchařík se uvolnil na pravém křídle a takovou akci si nemohl nechat ujít ani kapitán David Bednařík, který kotouč dostal a zakončil nad pravé rameno. Valaši mohli své převahy, kterou po vstřelené brance získali, využít v jedné ze dvou po sobě jdoucích přesilových her. Šumperk se však ve 4 velmi dobře bránil a při hře 5 na 5 převzal iniciativu.

Aktivně začali i druhou třetinu, jenže i přes to faulovali. Přesilovka Vsetína využita nebyla a Šumperk záhy srovnal. Po pohledné kombinaci se k pravé tyčce trefil Patrik Janech. Domácím se tento vývoj zápasu nelíbil a tlačili se do branky. Hlavně Půček se několikrát dostal do gólmanovy blízkosti. Následně Dořičák zablokoval jednu ze střel Trögnera od modré a v přečíslení neposlechl kotouč Dědka s Bednaříkem. David Bednařík ale využil hned dalšího přečíslení, do kterého se dostal spolu s Matyášem Adámkem. 

Ve druhé třetině se hrál atraktivní hokej a nechybělo mnoho, aby bylo opět srovnáno. Šucha nastřelil tyčku. Místo toho kotouč přesně mezi betony pohybujícího se gólmana poslal Jan Půček. Ve 37. minutě začali Mladí Draci svou stíhací jízdu. Rychlý protiútoku zakončoval Miroslav Slováček. Hostující hráč s číslem 10 hrál velkou roli i v další akci, kdy připravil kotouč pro Filipa Diviše. Slováček s Divišem byli v tuto chvíli sami před brankou a kombinovali těsně na hraně brankoviště. Obrat Šumperku pak dokonal kapitán Jan Kučera, který 26 sekund před koncem druhého dějství zasadil lehce po ledě mezi betony.

Šumperk byl ve vedení a jeho povedený závěr druhé třetiny byl značně znát. Skóre navíc navýšil Jan Kučera, který si u levé tyčky počkal na střelu Patrika Janecha s levého kruhu. Kotouč ve vzduchu nasměroval za záda Tkadlece, který proti této rychle sehrané situaci nemohl nic dělat. Dalších šancí jsme se dočkali v krátkých přesilovkách obou týmů nebo hře 4 na 4, největší šanci však měli Jurek s Babeliakem, již se ocitli v přečíslení. Byli však příliš blízko u sebe a finální nahrávka se nepovedla. 

V zmiňované situaci Jurek nahrával na Babeliaka, v 57. minutě to ale vzal na sebe a vykřesal pro Valachy jiskřičku naděje. Štěpána Jurka totiž z mezikruží našel Stanislav Kunst a Jurek posílal puk do prázdné brány. Domácí to zkusili i bez brankáře, ani s šesti bruslaři se jim však vyrovnat nepodařilo. Aktivní ale byli a přenesli si to i do prodloužení. Zde se zcela po zásluze trefil Stanislav Kunst.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): V dobře rozehraném utkání, ve kterém jsme se dostali do vedení 3:1, jsme zbytečnými chybami a hlavně řadou neproměněných šancí přišli o body. Aspoň v prodloužení kluci zabojovali a uhráli jeden bod. Nicméně dnes za naši prohru mohla vyloženě řada neproměněných šancí.