Vstupenky online

Dorostenci nejdřív soupeře gólově šetřili, pak mu dali šest branek

Helena Hegeďová • 02.02.2019

Dorost se po debaklu na ledě Techniky představil doma proti Warriors. Valaši do utkání vletěli, ale první gól ne a ne přijít. Za bezbrankového stavu si troufali i hosté a Tkadlec musel řešit několik nepříjemných situací. Vsetín se mohl uklidnit ve druhé třetině, kdy se dostal do vedení. Valaši drželi náskok od 26. minuty a už jej nepustili, i když se soupeř snažil o snížení. Po výhře za tři body byl na dosah i bod čtvrtý, ale v prodloužení neměli Vsacané štěstí. To se k nim nepřiklonilo ani v nájezdech a bonusový bod putuje do Brna.

ELIOD Extraliga dorostu - 12. kolo - 2. část so 2.2.12:00
VHK ROBE Vsetín
HCM Warriors Brno
6:2(0:0, 2:1, 4:1 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Rybár (Bednařík, Dořičák), 37. Rybár (Dořičák, Turek), 42. Kuchařík (Mikula, Čajanová), 42. Turek, 47. Babeliak (Půček), 54. Půček (Adámek, Velikovský) – 40. Havelka (Hykl), 53. Havelka (Zavřel), rozh. náj. Havelka. Rozhodčí: Mrkva – Lederer, Klimek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 40:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 6:2.

VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Velikovský, Kočí, Mikula, Dořičák, Kuchařík, Kunst, Krajčík – Bednařík, Rybár, Babeliak, Adámek, Půček, Dědek, Turek, Čajanová.
HCM Warriors Brno: Geidl (47. – 57. Hollý) – Zavřel, Gryc, Berka, Mlčoch Kala, Svoboda, Hykl – Zelinka, Havelka, Lysoněk, Boltvan, Ambrož, Kopřiva, Milotinský, Hanák, Heinrich.

Domácí začali aktivně a svou snahu mohli proměnit například na gól z přesilové hry, když v 5. minutě usedl na trestnou lavici hostující Lysoněk. Toto oslabení se hostům povedlo ubránit, ale Vsetín tlačil dál. Warriors však také nebyli bez šancí. Od poloviny první třetiny se dostali do tempa a Tkadlec musel hájit branku před výpadem Boltvana. Na druhou stranu jel Kočí a zpět zase Havelka s Lysoňkem. Všechny tyto akce byly nebezpečné, branka z nich však nepadla.

Boltvan byl v brejku vidět i na začátku druhého dějství, ale první branka utkání patřila Samuelu Rybárovi. Toho našel přesným pasem David Bednařík a Rybárovi nezbylo nic jednoduššího než poslat puk do zcela prázdné branky. V přesilovce mohl následně vyrovnat Ambrož, všechny podobné střely ale chytil Tkadlec nebo zablokovala obrana. V této činnosti vynikl hlavně Kočí. A pak tu byl Samuel Rybár. Hráč, který svým druhým gólem v utkání navýšil v 37. minutě vedení Vsetína.

Opět ale mohl těžit z přesné přihrávky do odkryté branky, ta šla tentokrát z hokejky Martina Dořičáka. Warriors ukázali to, že se s nimi musí počítat, sekundu před koncem druhé třetiny. Na trestné lavici seděl Kočí a Ondřej Hykl vypálil od modré. Jeho střela se zastavila před brankovištěm, kam už se proti natahoval gólman. V tu chvíli se ale u pravé tyčky zjevil Tomáš Havelka a poslal kotouč pod Tkadlecovu pravou ruku.

Třetí třetina začala nejen vyloučením brněnského kapitána Kopřivy, ale také dvěma vsetínskými brankami, které od sebe dělilo pouhých osm sekund. Nejprve tečoval střelu Vojtěcha Mikuly od modré Dominik Kuchařík. Následně vyhrál Adam Turek buly ve středovém kruhu, prodral se do brejku a nikým nebráněn se trefil mezi Geidlovy betony. Do úniku mohl vyslat také Krajčík Adámka, který na přihrávku čekal na útočné modré čáře. Po gólu Borise Babeliaka, jehož střelu vytěsnil gólman na horní tyčku, od které se puk odrazil do branky, proběhlo v brankovišti Warriors střídání. Během působení Hollého v brance dokázali hosté zásluhou Tomáše Havelky snížit a pohlednou vsetínskou kombinaci mezi Čajanovou, Jakubem Velikovským a Matyášem Adámkem zakončoval z vrcholu brankoviště Jan Půček.

Matthias Hollý byl v bráně 10 minut, pak jej před vsetínskou přesilovkvou opět vystřídal Dieter Geidl. Ten už neinkasoval a šlo se do prodloužení. Tam mohl hned po 10 sekundách rozhodnout Boltvan, ale mezi Tkadlecovy betony se neprosadil. Boltvan měl smůlu i při další tutovce, kdy po Svobodově přihrávce trefil pravou tyčku prázdné brány. Na straně Vsetína mohli rozhodnout Kunst nebo Čajanová, ale nakonec to hráči nechali na samostatných nájezdech. V těch byli úspěšnější hosté a tato vítězná branka putuje na konto Tomáše Havelky.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Po vyrovnané první třetině, kdy jsme byli trošku nervózní, nám vyšel úvod druhé třetiny, kde jsme získali dvoubrankové vedení a uklidnili se. Kluci už hráli podle našich představ. Škoda jen, že ty gólové šance, které jsme si vytvářeli, jsme nedotáhli do konce. Jinak musím říct, že oproti minulém zápasu to bylo obrovské zlepšení.

Petr Kolečkář (HCM Warriors Brno): První dvě třetiny šlo o vyrovnaný zápas. Doplatili jsme na nevyužité šance, což je s takovýmto soupeřem rozhodující. Vsetín ve třetí třetině využil nabídnutých příležitostí, ze kterých rozhodl zápas. Já jsem teď hráče chválil za první dvě třetiny a bod z nadstavby jsme si podle mě za dnešní výkon určitě zasloužili.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov