Vstupenky online

Vsetín oplatil Havířovu porážku, doma zvítězil 6:2

Radek Bařina • 27.08.2019

Úspěšnou odvedu za porážku v předchozím vzájemné zápase připravili vsetínští hokejisté soupeřům z Havířova. Ráz utkání určila již první třetina, kterou Vsetín vyhrál jednoznačně 3:0. Hosté sice v dalším průběhu hry dokázali snížit až na rozdíl jediné branky, Valaši ale poté znovu zvýšili obrátky a dvěma slepenými brankami znovu odskočili soupeři a nakonec zvítězil 6:2. První zápas ve Vsetínském dresu odehrál David Tůma, který na sebe upozornil gólovou asistencí a nastřeleným břevnem. Gól a asistenci pak zaznamenali Pechanec, Dostálek a Jonák.

Přípravné zápasy - Příprava út 27.8.18:00
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
6:2(3:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Jonák (Pechanec, Dostálek), 14. Šilhavý (Ondračka, Teper), 16. Drtina (Březina, Volf), 46. Pechanec (Jonák, Teper), 47. Rehuš (Tůma, Holomek) – 33. Bednář (Seman, Malina), 42. Chroboček (Seman, Pawliczek), 60. Dostálek (TS). Rozhodčí: Kovařčík, Štach – Blažek, Koláček. Vyloučení: 7:5 navíc Seman (HAV) 10 min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2040. Střely na branku: 25:23. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 6:2.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Slováček, Teper, Dudáš, Holomek, Drtina, Jeřábek, Hryciow, Ondračka – Jonák, Pechanec, Dostálek – Procházka, Rehuš, Tůma – Březina, Volf, Karafiát – Doktor, Šilhavý, Vítek.
AZ Havířov: Stezka – Chroboček, Ševeček, Rašner, Mrowiec, Malina, Nepokoj, Zdeněk – Kotala, Seman, Pawliczek – Bednář, Pořízek, Dvořák – Fridrich, Maruna, Žiak – Bochnak, Cihlář.

Utkání odstartovalo minutou ticha za rodinu, která tragicky zahynula při dopravní nehodě, a která byla spjatá se vsetínským hokejem. Do samotného zápasu pak vstoupili lépe hosté. Ve druhé minutě byl vyloučen Doktor a AZ byl blízko úvodní branky. Chobočkovu střelu Gába neudržel, dorážejí Seman ale netrefil dobře puk, kvůli čemuž minul odkrytou bránu. O čtyři minuty později se situace opakovala. Znovu to byl v přesilovce Seman, kdo zcela sám před gólmanem dorážel vyražený puk. Gábu ale nepokořil ani nadvakrát. Vsetín se v úvodu příliš neprosazoval, výjimkou byl jen agilní Březina, který svými průniky několikrát zaměstnal havířovskou defenzívu. V deváté minutě ale VHK dostal výhodu přesilové hry a dokázal ji přetavit ve vedoucí branku. Pechanec s pukem nabruslil do předbrankového prostotu, jeho přízemní pokus Stezka vykopl jen na hůl dojíždějícího Víta Jonáka a ten zblízka procedil touš za brankovou čáru.


Za hosty mohl ve třinácté minutě vyrovnat Fridrich, tváří v tvář ale nevyzrál na Gábu. Hned o minutu později zafungovalo otřepané nedáš – dostaneš. Zcela zapomenutý Vojtěch Šilhavý dostal přihrávku do úniku a po kličce propasíroval puk pod Stezkovým tělem do sítě. O chvíli později mohl zvýšit Procházka, který se šikovně uvolnil, Stezkovy betony proti bekhendovému zakončení ale sklaply včas. O chvíli později se však domácí přeci jen radovali potřetí. Březina našel přesný pasem do jízdy Jiřího Drtinu a ten, ač v nevýhodném úhlu, zaskočil Stezku přesně umístěnou střelou o tyč. Třetinu uzavřel svou přesilovkou Havířov. Nic v ní ale nevymyslel, třes nadějný vstup do zápasu tak odcházel do kabin s třígólovým mankem.

Na začátku druhé třetiny se hra přestěhovala do středního pásma a větší příležitosti k vidění nebyly. Výjimkou byla hostující přesilovka ve dvacáté páté minutě. V ní se do další ze svých šancí dostal Seman, zblízka ale na Gábu opět nevyzrál. V polovině zápasu si přesilovku zahrál i Vsetín a byl blízko ke zvýšení. Tůma ale pohotovou střelou zápěstím napálil břevno havířovské svatyně. O chvíli později neuspěl ani Březina, který z velkého úhlu nedokázal umístit puk do odkryté brány.

Narůstající tlak domácích ale přerušil Vítkův faul. Oslabení Valaši odehráli laxně a zaplatili za to inkasovanou brankou. Skončilo to hostujícím přečíslením 3 na 1. Puku se v něm ujal Lukáš Bednář, protáhl se před Gábu a bekendem zavěsil puk pod víko. V závěru třetiny měli ještě dobré šance hostující Kotala a domácí Březina, ani jeden ale branku netrefil a do kabin proto celky odcházely za stavu 3:1.

Hned v úvodu třetího dějství se dopustil faulu vysokou holí Wolf a hosté přesilovku bleskově proměnili. Velký závar v obranné pásmu VHK zakončil z levého kruhu přesnou ranou pod víko David Chroboček. Po inkasované brance zvýšil Vsetín iniciativu a vytvořil si územní převahu. Tu pak ve čtyřicáté šesté minutě přetavil ve čtvrtou branku. A stála za to. Antonín Pechanec se rozjel s i pukem, od mantinelu se protáhl až před Stezku, dlouhou kličkou si položil i jeho a pak s přehledem zakončil do odkrytého kouta branky.

O minutu později už to bylo 5:2. Vsetín totiž podruhé využil přesilovku. Tůma přisunul puk Branislavu Rehušovi a pro něj nebylo problémem uklidit zblízka puk do odkryté brány. Závěr zápasu už Vsetín s přehledem kontroloval a v posledních vteřinách ještě zvýšil svůj náskok. Unikající Vlastimil Dostálek byl faulován a nařízené trestné střílení následně proměnil přesnou střelou k tyči. Vsetín tak oplatil Havířovu porážku a zvítězil 6:2.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): „Co se týče ledu a vzduchu, byl to pro oba týmy náročný zápas. Myslím, že jsme sehráli lepší utkání než před týdnem v Havířově. Nástup jsme měli dobrý spíše výsledkově, než herně. Naopak druhá třetina byla z naší strany lepší a paradoxně jsme gól dostali a naše šance nevyžili. I když jsme inkasovali na 3:2, věděli jsme, že chceme utkání zvládnout a vyhrát. Nakonec nám tam napadaly góly, i když to byl hokej spíše letní, než lední. Jsme rádi, že se nikdo nezranil, kluci zápas odmakali. Věřím, že jsme potěšili fanoušky, kteří opět přišli v hojném počtu. Máme ale stále na čem pracovat.“

Jiří Režnar (trenér Havířova): „První třetinu jsme sehráli slušně, ale prohráli ji 0:3. Chleba se lámal, když jsme do páté minuty neproměnili dvě přesilovky. Pak měl početní výhodu Vsetín a hned dal gól na 1:0, následně na 2:0 a po hrubé chybě zvýšil na 3:0. Domácí měli čtyři šance a dali z nich tři branky. Tak se pozná tým, který chce hrát nahoře. Náš mladý tým se z toho trošičku v uvozovkách podělal. Ve druhé třetině jsme byli pod tlakem a paradoxně ji vyhráli 1:0. Do třetí části jsme nastoupili dobře, dali jsme branku, ale přestali jsme hrát. Vsetín převzal otěže zápasu, dal branky a byl lepším týmem.“



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov