Vstupenky online

Po boji s Kometou odjíždí vsetínský dorost bez bodu

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 14.11.2019

První třetinu zápasu byl aktivnějším celkem Vsetín, který měl několik šancí, které skončily v lapačce Bizoně. Druhá třetina již byla vyrovnanější a přinesla první gól zápasu, který patří Vsetínu. Vedení hostům však dlouho nevydrželo, během dvou minut inkasovali Valaši 3 góly. Na začátku třetí třetiny zasadila Kometa ještě jeden gól. Vsetín měl během poslední části několik šancí, brněnští hráči však byli rychlejší a hostům nedovolili se prosadit.

ELIOD Extraliga dorostu - 15.kolo čt 14.11.17:45
HC Kometa Brno
VHK ROBE Vsetín
4:1(0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 38. Otava (Boltvan), 38. Šalé (Pigl, Prčík), 39. Sever (Otava), 42. Němec (Sever, Boltvan) – 33. Adámek (Kuchařík, Babeliak). Rozhodčí: Čuňočka – Czubaj, Husák. Vyloučení: 3:4 + navíc Kočí (VSE) 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Kometa Brno: Bizoň – Řehák, Vacek, Máša, Běhůnek, Ulbricht, Němec, Prčík – Nesvadba, Nekvapil, Vyroubal, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
VHK ROBE Vsetín: Janura – Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Čajanová, Jurek.

Hosté začali zápas aktivněji, už v první minutě byl vidět Hrnčíř, ale oba jeho pokusy zastavil Bizoň. Stejně tak likvidoval na druhé straně střely Janura. Vsetínská hra se zrychlovala a blízko prvního gólu byl v přesilové hře po vyloučení Němce Adámek, když usměrňoval vysoko letící kotouč. V individuální a asi nejnebezpečnější akci se ocitl Kočí, ale ani on neuspěl.

Atraktivní hra následně přinesla šance na obou stranách a Kometa se pomalu dostávala do sedla. To donutilo Vsetínské dvě a pul minuty před koncem prvního dějství faulovat. Přesilovka se ale Brnu nepovedla a Vsetín naopak své oslabení zvládl na výbornou, když Němcovi nedovolil vzdálit se s kotoučem od vlastní brány. 

Kometa mohla svého soupeře zaskočit hned zkraje druhé třetiny, když dostal dvouminutový trest Kočí. Odpykával jej Tobola, kterému nechybělo mnoho, aby se po návratu na led dostal do brejku. Jako první ale skóroval až Matyáš Adámek v 33. minutě. K brance mu pomohla také tyčka, což dokonale odrazilo obraz celého zápasu, v kterém každou chvíli zvonila branková konstrukce. 

Vsetín se z vedení radoval pět minut. Pak přišla branková smršť Komety. Jako první se z hráčů v bílém trefil Roman Otava, o 37 sekund později vyrazil Janura střelu Martina Pigla betonem. Pigl si puk našel, přehrál hostujícího obránce a našel zcela volného Eduarda Šalého. Za další minutu se na listinu střelců přidal také Alex Sever, který se po přihrávce Romana Otavy prosadil střelou zápěstím k vzdálenější tyči.

Domácí celek pokračoval ve stejném tempu i po přestávce, kdy čtvrtou branku přidal František Němec. V dalším případě už u Janury stálo více štěstí a Brno trefovalo jen tyčky. Vsacané se mohli vrátit do hry, když Bizoň jednu ze vsetínských střel vyrazil pouze na okraj brankoviště, kam si pohotově najel Jurek. 

V tomto případě byl však o setinu sekundy rychlejší Nekvapil, který puk před prázdnou brankou vypíchl a poslal do rohu kluziště. Valaši se snažili i nadále, ale v posledních minutách už bylo i z jejich herního projevu jasné, že se na Kometu nedotáhnou. Domácí celek tak zvítězil poměrem 4:1.

Ohlasy k utkání

Marek Moskal (HC Kometa Brno): Šli jsme do utkání po delší pauze, klukům jsme říkali, že to nebude lehké. Zvládli to ale velmi slušně, měli jsme lepší pohyb než Vsetín. Myslím si, že oboustranně to byl slušný zápas. Soupeře jsme přestříleli, vytvořili si více gólových šancí a rozhodl, jak jsem říkal, pohyb. Zaslouženě jsme vyhráli.

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Do utkání jsme vstoupili zbytečně nervózně, přitom jsme první třetinu odehráli dobře. Ve druhé třetině nás zlomily zbytečné chyby, které soupeř potrestal. Ve třetí třetině nám scházely agresivita, pohyb, bojovnost a zodpovědnost.