Vstupenky online

Dorost po napínavém souboji s Porubou bere 2 body

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 21.11.2019

Téměř celá první třetina proběhla bez gólu, ke konci se však prosadil Vsetín a do druhé třetiny šel s jednogólovým náskokem, který Poruba na počátku periody vyrovnala a ještě se v téže třetině dvakrát prosadila. Na začátku třetí třetiny Vsetín snížil náskok hostů, a ke konci třetiny ještě vyrovnal, takže se hrálo prodloužení, v kterém se po necelých třiceti sekundách prosadil Vsetín a získal 2 body do tabulky.

ELIOD Extraliga dorostu - 17.kolo čt 21.11.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3p(1:0, 0:3, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Babeliak (Kunst, Krajčík), 43. Adámek (Jurek, Kočí), 56. Hrnčíř (Turek), 61. Jurek (Kunst, Babeliak) – 22. Chovanec (Gelnar), 25. Vehovský (Halata, Stibor), 29. Hlaváč. Rozhodčí: Šudoma – Hübl, Poláček. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 4:3.

VHK ROBE Vsetín: Janura – Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Bednařík, Kopřiva, Babeliak, Tobola, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Jurek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík – Michalčík, Černý, Kříž, Kosina, Bechný, Borkovec, Gelnar – Hlaváč, Lambert, Koudelný, Slusarczyk, Vehovský, Macias, Hradil, Halata, Chovanec, Stibor, Kovalčík.

První branka utkání šla na konto Borise Babeliaka, a to až v 19. minutě. Ostravané srovnali na začátku druhé třetiny. Z levého křídla se prosadil Pavel Chovanec. Valaši mohli opět získat své vedení, když se směrem k trestné lavici musel vydat hostující útočník Vehovský. Jeho dvouminutového trestu domácím tým nevyužil a Maxim Vehovský se hned po svém návratu na led aktivně zapojil do hry. V předbrankovém prostoru jej našel Matěj Halata a Vehovský své vyloučení odčinil gólem v Janurově síti. Vsetínští byli v utkání v nové situaci a gólově dohnat soupeře se snažil Babeliak. Jenže hned po vhazování v útočné třetině vyslal střelu na bránu Filip Hlaváč, čímž dostal Porubu do dvoubrankového vedení. V dalším průběhu druhého dějství si oba týmy dokázaly vybudovat své místo před gólmanem a tlak před brankou soupeře, gólu se však ani jedna strana nedostala.

Stíhací jízda Vsetína totiž započala až ve třetí třetině. V příhodném střeleckém úhlu se v 43. minutě ocitl Matyáš Adámek, který v posledních kolech pravidelně boduje. Valaši hráli následně v dlouhém přesilovkovém bloku, ale vyrovnávací trefy se dočkali až po vlastním vyloučení. Adam Turek vyslal ránu z pravého kruhu a odražený kotouč se mu vrátil zpět na hokejku. Na nic nečekal, objel bránu a pokusil se prosadit z nového místa u tyče. Toto jeho nasměrování puku mezi tři tyče tečoval ještě Tadeáš Hrnčíř a stav byl rázem nerozhodný. Zápas dospěl až do prodloužení, kde se 29 sekund po jeho začátku trefil Štěpán Jurek.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Do utkání jsme vstoupili zbytečně nervózně, celá první třetina se nesla v tomto duchu. V druhé třetině jsme si vytvořili řadu šancí, chyběl nám větší důraz v zakončení, bohužel na druhou stranu jsme si zase vytvořili hrubé chyby, které soupeř potrestal. Zlepšený výkon a pohyb ve třetí třetině zaslouženě vedly k vyrovnání a v prodloužení k výhře.

David Moravec (HC RT TORAX Poruba): První třetina byla z naší strany taková opatrnější, zvykli jsme si na menší hřiště, v tom tady samozřejmě domácí mají velkou výhodu, což jsme celkem zvládli. Pak jsme začali hru přebírat, zaslouženě jsme po dvou třetinách vedli 3:1, ale častými vyloučeními jsme soupeře nechávali dostat se do hry, to nás stálo hodně sil. Kvůli tomu, že nám chyběly síly, jsme nakonec prohráli i prodloužení.