Vstupenky online

Juniorská přetahovaná s Šumperkem skončila až v prodloužení. Slaví Vsetín

Anna Pavlína Sedláčková • 17.11.2019

Skóre vyrovnaného zápasu se Šumperkem otevřel Vsetín. Ten si však své vedení neuhlídal a do vedení se dostali Draci. Druhá třetina už byla více přetahovaná. Jako první se prosadili hosté, ale ještě v téže minutě Valaši vyrovnali na 3:3 a na konci třetiny si domácí připsali na své konto další gól. Šumperk se však jen tak nevzdával a během 42. minuty vyrovnal a dostal se do vedení, které jim vydrželo téměř do konce. V prodloužení byl úspěšnějším týmem Vsetín, který si do tabulky připisuje dva body.

Extraliga juniorů - 18.kolo ne 17.11.13:30
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
6:5p(2:2, 2:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Zeman (Klímek, Ondračka), 19. Ondračka (Klímek, Vavřík), 27. Vavřík (Hilšer, Ondračka), 39. Klímek (Vavřík, Ondračka), 57. Klímek (Babeliak, Kožený), 65. Pernický (Babeliak, Vašenka) – 8. Kavan (Drlík), 14. Kavan (Drlík, Holub), 27. Kučera (Haluza, Horký), 42. Šembera (Kučera), 42. Vogel (Poledna, Haluza). Rozhodčí: Held – Mikšík, Zapletal. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29:57. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5, 5:5.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Holáň, Ondračka, Kožený, Zeman, Pernický, Liss, Kunst – Hilšer, Vašenka, Hrnčíř, Pospíšil, Vavřík, Zemánek, Babeliak, Klímek, Frimel.
HK MD Šumperk: Kašpar – Plhal, Holub, Štrbík, Blaháček – Šembera, Kavan, Horký, Haluza, Drlík, Habrman, Vogel, Kesler, Poledna, Scheuter, Kučera.

Na počátku první třetiny se domácím nedařilo dostat do útoku, a tak museli hrát spíše obranný hokej. Nakonec se Vsetínu přece jen podařilo skórovat, když přesilovky využil Patrik Zeman a poslal kotouč okolo pravé tyčky do brány. Vedení domácích však dlouho nevydrželo a v 8. minutě se prosadil Tomáš Kavan. I nadále se hostům více dařilo, neboť je bylo vidět především v útočném pásmu.

Domácí se dostali do oslabení, čehož Draci využili a střelou Tomáše Kavana se dostávají do vedení. V 16. minutě se Drlík hnal na bránu, jeho pokus však skončil v Málkově výzbroji. Vsetínští byli zatlačeni do svého pásma, kde se k puku dostal Ondračka a bez problému dovezl kotouč až ke Kašparovi. V útočném pásmu domácí již zůstali a v 19. minutě využili přesilové hry. Střelou z mezikruží vyrovnal Tom Ondračka.

Druhá třetina začala za vyrovnaného stavu. Oba celky se o puk přetahovaly a hra se přesouvala z jedné strany plochy na druhou. Ke konci přesilové hry měl domácí tým šanci na gól, té se jim však nepodařilo využít a kvůli nepřesné nahrávce se kotouče zmocnili hosté. Ve 27. minutě dorostenec Jan Kučera dostal svůj tým opět do vedení. Ani minutu na to bylo vyrovnáno střelou Michaela Vavříka.

Valachy nabudil předešlý gól a drali se více do útoku. Ale ani Šumperk nezaostával a snažil se domácí celek zatlačit za modrou čáru. Hra se nadále přelévala z jedné strany na druhou, až se ke konci třetiny prosadil Daniel Klímek a dostal Vsetín do vedení, které si domácí udrželi až do konce třetiny.

Hned na začátku třetí třetiny se Šumperku střelou Michala Šembera podařilo nejen vyrovnat, ale ještě v téže minutě se dostali do vedení díky Radku Vogelovi. Hosté byli sice ve vedení, ale na jejich straně bylo o pár minut později několik vyloučení. Vsetín hrál přes čtyři minuty pět na tři, ale této výhody se Valachům nepodařilo využít.

Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou. Vsetín se snažil vyrovnat, což se mu nakonec v 57. minutě podařilo, když se u modré dostal k puku Daniel Klímek a poté se trefil mezi Kašparovy betony. Valaši měli kotouč pod svými hokejkami, ale vstřelit gól se jim nepodařilo.

I v prodloužení se domácí dostali do přesilovky, ale nepodařilo se jim ji využít. Půl minuty před konce prodloužení Babeliak vystřelil na bránu a jeho střelu tečoval Vojtěch Pernický, který tak zajistil Vsetínu dva body do tabulky.

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Třetí zápas se Šumperkem, třetí remíza, takže už z toho vyplývá, že ty zápasy jsou všechny vyrovnané. Dneska se to zase přelévalo, chvilku jsme vedli my, chvilku oni. V závěru jsme měli dlouhou přesilovku 5 na 3, kterou jsme nevyužili. Už to s námi vypadalo všelijak, pak se nám podařilo zase vyrovnat. Myslím si, že v prodloužení jsme si hodně věřili, že to tam spadne, měli jsme ještě přesilovku. Ale dneska byl ten výkon zase na takové sinusoidě, chvilku jo, chvilku ne. Podle mě nejde celých šedesát minut šlapat, ale musíme ještě opravdu zabrat v určitých fázích a někteří hráči si musí nechat říct, co se po nich chce.