Vstupenky online

Junioři po skvělém výkonu porazili lídra tabulky, nechyběla ani bitka

Helena Hegeďová • 21.02.2020

Zápasy Vsetína s Havířovem mají vždy svou kvalitu, což se potvrdilo i v posledním vzájemném utkání v základní části. Ve vyrovnaném duelu byli přece jen lepší Valaši, kteří se ve druhé části zápasu dostali do jednobrankového vedení, které v 48. minutě ještě navýšili. Souboji s lídrem nechyběla ani bitka, v závěru utkání se do sebe pustili Frimel s Grygarou. Valaši jsou v tabulce stále třetí s pětibodovou ztrátou na Přerov. Oba celky mají před sebou ještě dva zápasy.

Extraliga juniorů - 40.kolo pá 21.2.17:45
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
4:2(1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Vavřík (Baďura, Klímek), 28. Klímek (Ondračka, Baďura), 39. Pospíšil (Frimel, Veselý), 48. Apolenář (Klímek, Vrána) – 6. Ševěček (Revaj, Tomeček), 34. Tomeček (Štefka, Kočí). Rozhodčí: Škrobák – Bařinka, Kociňák. Vyloučení: 5:8, navíc Frimel (Vsetín) a Grygar (Havířov) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 126. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Pernický, Liss, Zeman, Kožený, Houser, Ondračka – Veselý, Vašenka, Apolenář, Vrána, Pospíšil, Klímek, Baďura, Vavřík, Frimel.
AZ Havířov: Štipčák – Uhlíř, Koubek, Ševěček, Pavelek, Kočí, Grygar, Kubíček – Štefka, Revaj, Mrkvica, Pindel, Tomeček, Horváth, Bochnak, Juhász, Plandor, Byčkov.

Valaši začali zápas aktivněji, z hostů se k zakončení dostal pouze Bochnak, jehož nedůraznou střelu ukryl Málek pod lapačkou. I když se většina důležitých věcí odehrála před Štipčákem, skóre otevřel Havířov. V šesté minutě se na modré čáře napřáhl Vojtěch Ševěček, který poslal puk kolem pravého betonu bezmocného Málka, který přes clonícího hráče nic neviděl. Valaši mohli vyrovnat v přesilovce, kde se dobře osvědčila souhra nově vzniklé první formace, v níž kanonýra Hilšera nahradil Baďura. Právě on stál na konci kombinací, ale ani jedna střela mu nesedla. Po polovině první třetin domácí zmírnili tempo a kolotoč okamžitě začal na druhé straně.

V předbrankovém prostoru se nebezpečně pohybovali Štefka s Kubíčkem a Grygarem. Po jedné z akcí zůstal kotouč ležet na brankovišti a Málek k němu byl otočen zády. Tento problém vyřešil domácí útočník Vrána. Vsacané se dlouho nemohli dostat před pevnou havířovskou obranu, i když se snažili sebevíc. Martinu Baďurovi se to povedlo. Po pravém křídle se dostal před Štipčáka, který jeho pokus z kruhu vyrazil betonem před sebe, odkud Michael Vavřík poslal puk za přemisťujícího se gólmana do odkryté části branky.

Vyrovnaný začátek druhé třetiny změnila vsetínská přesilovka pět na tři. Vsetín ani jednu z variant početních výhod nevyužil, naopak v klasickém oslabení se ve středním pásmu chopil puku Plandor a svůj brejk zakončil střelou mezi betony. Dorážce zamezil Zeman. Domácí nabídnutou šanci nevyužili, nicméně v nastavené hře stále pokračovali. Od návratu Byčkova na led neuběhla ani minuta a Tom Ondračka ukázkově nahrál k levé tyči Danielu Klímkovi, jenž zametl puk k odkryté tyči. Vedení Vsetína mohlo být ještě vyšší, ale Vašenka v přečíslení s Apolenářem trefil místo prázdné brány jen boční síť a ani Apolenář v následné akci nemířil přesně.

Vsetínský tlak donutil Havířov k oddechovému času, navíc se jim dostalo přesilovky. Ve vlastím oslabení se nejprve dostal do šance Klímek, poté střelou z vrcholu levého kruhu srovnal stav utkání Daniel Tomeček. Valaši zůstali na chvíli opaření, což ovšem velmi rychle změnilo další vyloučení na straně AZetu. A opět přišla také branka krátce po této přesilovce. Minutu a devět sekund před koncem druhé třetiny se mezi Štipčákovy betony trefil Tadeáš Pospíšil.

Vsetínští byli v jednobrankovém vedení, ale rozhodně se neuchýlili k defenzivní hře. Hned po začátku třetí třetiny se do útoku nahrnuli Baďura s Klímkem, Vrána se nebál jít dopředu proti třem hráčům soupeře. Vyrovnáno mohlo být po přečíslení Pindela s Juhászem ve vlastním oslabení. Nejproduktivnější dvojice Havířova ale zdá se neměla svůj den. Nedostávala se do šancí a ani v této situaci nedokázala Málka překonat.

Tím, komu se podařilo prosadit, byl Jakub Apolenář. Valaši na pátý pokus využili přesilovou hru tvrdou ranou z levého křídla. Slezanům začalo téct do bot, a proto se ke konci třetí části utkání stali aktivnějším týmem. Vše vyústilo až v pěstní souboj mezi Frimelem a Grygarem, který zpestřil už tak atraktivní utkání. Kýžených gólů se však hosté nedočkali a Valaši zvítězili 4:2.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Podali jsme koncentrovaný výkon. Byli jsme důrazní před oběma brankami. V těchto rovnovážných zápasech rozhodují maličkosti a my jsme se na to docela soustředili. Myslím si, že těch chybiček jsme udělali méně a když se k nám pak v některých momentech přiklonilo i štěstí, tak jsme zaslouženě vyhráli.

Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Utkání jednoznačně vyznělo pro domácí, kteří byli aktivnější, měli více energie a asi víc chtěli. My jsme působili unaveným dojmem, asi pod vědomím, že jsme v poslední době vyhrávali všechny zápasy. V tomto utkání jsme si ale opravdu nezasloužili vyhrát. Jsem za to i rád, ať kluci vidí, že nic nedostanou zadarmo. Blahopřeji soupeři k jeho výkonu a zaslouženému vítězství.