Vstupenky online

Vsetín zvrátil nepříznivý stav a v domácí odvetě udolal Prostějov

Jan Tajzler • 03.09.2020

Po týdenní pauze na sebe ve čtvrtek znovu narazily celky Vsetína a Prostějova. Valaši chtěli v domácím prostředí vrátit Jestřábům porážku z Hané. Ti však po bezbrankové první třetině dokázali v té druhé odskočit Vsetínu na rozdíl dvou gólů. Zelenožlutí se ale rychle vrátili do zápasu díky brance Jana Kloze. Ve třetí třetině pak Vsetín předvedl trpělivý výkon korunovaný obratem ve skóre, který měl na svědomí Antonín Pechanec.

Přípravné zápasy - Příprava čt 3.9.18:00
VHK ROBE Vsetín
LHK Jestřábi Prostějov
4:3(0:0, 2:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Kloz (Gorčík, Bartko), 29. Kloz, 55. Rehuš (Hořanský, Ondračka), 60. Pechanec (Štach, Gajarský) – 22. Mrázek (Bartoš, Sova), 26. Gago (Chlán), 28. Mrázek (Sova, Bartoš). Rozhodčí: Škrobák, Smilek – Bártek, Novák. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 570. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 4:3.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Kudělka, Bartko, Štach, Jenáček – Rehuš, Kloz, Gajarský – Březina, Pechanec, Gorčík – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Klímek, Apolenář.
LHK Jestřábi Prostějov: Bláha – Matyáš, Sova, Drtil, Staněk, Piegl, Hefka, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Gago – Žálčík, Kaut, Vachutka – Hrníčko, Chlán, Novák – Jandus, Pšenička, Motloch – Janeček.

Vsetín v úvodu utkání na svého soupeře z Prostějova vletěl a vypracoval si herní převahu, která byla podpořena i přesilovou hrou. V početní výhodě si mezi kruhy najel Pechanec a šikovnou přihrávkou uvolnil Gorčíka, tomu se však z hranice prostějovského brankoviště nepodařilo puk umístit za zády Bláhy. Vsetín pokračoval v aktivním výkonu i při plném počtu hráčů na ledě, blízko překonání Bláhy byl Hořanský, ale jeho bekhend se neujal. 

Jestřábi se na Lapači aklimatizovali až v závěru první desetiminutovky a zrodila se zajímavá příležitost. Bartoš zpoza branky našel mezi kruhy nikým nehlídaného Mrázka, a na jeho pokus z první musel Gába reagovat pohotovým zákrokem vyrážečkou. Nadále měl však mírnější převahu Vsetín, ten když už se dostal do útočného pásma, uměl brankáře Bláhu zaměstnat, což tak úplně neplatilo o Jestřábech, kteří sice sem tam aktivně kroužili ve vsetínském obranném pásmu, ale vážnější příležitost už si nevypracovali. Po první třetině tak platil na Lapači bezbrankový stav. 

Druhá třetina nabídla hned pět branek. Nejprve otevřeli skóre hosté, když přečíslení dva na jednoho zakončil přesnou střelou k tyči Petr Mrázek a Prostějov vedl 1:0. Vsetín odpověděl za další dvě minuty, po přihrávce Gorčíka se nemýlil Jan Kloz. S Jestřáby ovšem brzské srovnání nic moc neudělalo a ihned se vrhli zpět do útoku, aby si náskok získali zpět a to se povedlo ve 26. minutě, vsetínské chyby v rozehrávce využil Chlán a předložil puk Michalu Gago, jenž překonal Gábu bekhendem mezi betony. Následně se vylučovalo na obou stranách, jenže krátce na to fauloval vsetínský obránce Jenáček a hosté měli k dispozici netradiční přesilovou hru 4 na 3. Tu dokázal zužitkovat svou druhou trefou v zápase Petr Mrázek, tentokrát mu k překonání Gáby pomohla i branková konstrukce. Vsetínu se podařilo znovu rychle odpovědět, zavahání v rozehrávce Hanáků využil opět Jan Kloz, když po samostatném úniku překonal Bláhu střelou nad vyrážečku. 

Vsetín byl blízko srovnání v přesilové hře, střelu Pechance zastavila horní tyč, puk se však následně vinnou prostějovských obránců dostal až na brankovou čáru, ale zde se jej nikomu ze Vsetínských nepodařilo umístit do brány. Valaši měli k dispozici ještě další početní výhodu v závěru druhé třetiny, ale kýženého srovnání se nedočkali, před třetí třetinou tak na Lapači měli blíže k vítězství hosté z Hané. 

Vsetín se v úvodu třetí třetiny vrhal do útočného pásma, ale zde narážel na dobře bránící Jestřáby, kteří jen tak nepřipustili přímé střelecké ohrožení brankáře Bláhy. Zelenožlutí museli být hodně trpěliví, jejich přechod přes střední pásmo se Hanákům dařilo rozbíjet a celkově by se dal výkon Prostějova označit za takticky propracovaný. To se však změnilo v čase 54:53, kdy se Hořanskému zpoza branky podařilo poslat puk na Branislava Rehuše a ten střelou z voleje do protipohybu Bláhy vyrovnal. Trpělivost ve třetí třetině se Vsetínu vyplatila, Valaši byli disciplinovaní a ve třetí třetině nenabídli soupeři jedinou přesilovou hru. Naopak tu svou v samotném závěru základní hrací doby dokázali využít, když na konci kombinace stál Antonín Pechanec a nekompromisní střelou strhl vítězství na stranu Vsetína. 

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov