Vstupenky online

Vsetín ukončil vítěznou sérii lídra, z Litoměřic veze všechny body

Jan Tajzler • 26.01.2022

Povedený návrat do zápasového kolotoče Chance ligy mají za sebou hokejisté VHK ROBE Vsetín. Cesta Stantienových svěřenců vedla po pauze na led aktuálního lídra tabulky, který před soubojem s Valachy čítal 16 vítězství v řadě. Valaši proti Litoměřicím nastoupili sebevědomě a velmi brzy se ujali vedení. Kališníci sice srovnali v přesilové hře, ale to bylo z jejich strany vše. Vítěznou branku vsetínského týmu obstaral kapitán Vít Jonák, vše pojistil v závěrečné power-play Luboš Rob. Litoměřicím nepomohlo ani šest přesilových her.

CHANCE LIGA - 41.kolo st 26.1.17:30
HC Stadion Litoměřice
VHK ROBE Vsetín
1:3(1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Kracík (O. Procházka, J. Jícha) – 3. Jerofejevs (Ondračka, R. Půček), 24. Jonák (Smetana, Štach), 59. Rob (Pšurný). Rozhodčí: Zubzanda, Jaroš – Belko, Dědek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 16:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – P. Marcel, O. Baláž, Výtisk (C), Martin Böhm, Jebavý, Klikorka, Černohorský – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, Martin Procházka – Hauser, Rouha, L. Stehlík – Berka, J. Jícha, Malát.
VHK ROBE Vsetín: J. Málek – Jerofejevs, Ondračka, Štach, Smetana, J. Říha, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák (C), Pšurný, Rob – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Pitule, Venkrbec, D. Březina – R. Půček, Kucharczyk, Hořanský.

Souboj ofenzivních celků začal aktivně z obou stran a oba brankář si velmi brzy připsali první zákroky. Vsetín byl však přeci jen o chlup aktivnější, když už v čase 2:47 otevřel skóre přesnou trefou od modré čáry obránce Alexandrs Jerofejevs. Valaši se snažili na úvodní branku rychle navázat a v útočném pásmu sebevědomě kombinovali, ovšem komplikace se dostavila při vyloučení Roba. Stadion potvrdil svou výbornou úspěšnost v přesilových hrách, když kombinaci kalíšníků zakončil matador Jaroslav Kracík, jenž přijal přihrávku od Jíchy a nikým nehlídaný z hranice brankoviště zasunul puk za Málka.

Vsetín jakoby si neuvědomoval sílu soupeře v přesilových hrách, zanedlouho měli domácí další příležitost předvést svou silnou zbraň, ale tentokrát málem inkasovali. Na modré čáře využil zaváhání Marcela Vít Jonák a rozjel se osamocen vstříc Královi, domácí brankář ovšem vystihl úmysly vsetínského kapitána a kličku do bekhendu zastavil povedeným zákrokem. Valaši do první sirény čelili ještě jedné přesilové hře Litoměřic, ale kromě střely Martina Procházky kalíšníkům nic nepovolili. Po první třetině tak v Kalich areně platil vyrovnaný stav 1:1. 

Vsetínu se podobně jako v úvodním dějství podařil vstup i do druhé třetiny. V čase 23:34 byl na brankovišti připraven zakončovat Vít Jonák, když usměrnil původní střelu svého spoluhráče Smetany a vrátil Valachům vedení. Vsacané si následně hru zkomplikovali, když domácím povolili opět zahrávat dvě po sobě jdoucí početní výhody. Kališníci nebyli úspěšní ani v jedné z nich, ovšem největší příležitost ke srovnání měli při rovnovážném počtu hráčů na ledě, srovnání po přihrávce Kracíka měl na holi Martin Procházka, ale odkrytý prostor ve vsetínské brance netrefil. Po pěti přesilových hrách domácího celku si možnost početní výhody vynutili také Valaši, ovšem to bylo až v posledních vteřinách druhé třetiny, a tak její větší část si zelenožlutí přenášeli do startu třetí periody. 

Hosté z Valašska domácí tým sevřeli v obranném pásmu, ale z přesilové hry uklidňující branku, která by je poslala do dvoubrankového náskoku nevytěžili. Litoměřice dostaly ještě jednu příležitost v přesilové hře, ale v tomhle utkání využili domácí z celkových šesti početních výhod pouze jedinou. Vsetín celkem v poklidu bránil jednobrankové vedení, nepouštěl domácí tým do vyložených šancí. Kališníci poměrně brzy sáhli ke hře bez brankáře, definitivní rozhodnutí měl na holi Luboš Rob hned dvakrát, poprvé však v jeho případě nezvykle trefil pouze tyč prázdné klece, aby se o pár vteřin později už nezmýlil. 

Vsetín přerušil dlouhou vítěznou sérii Litoměřic, která trvala 16 zápasů v řadě, navíc jsou Valaši teprve druhým týmem v letošním soutěžním ročníku, který z Kalich areny odvezl všechny body. 

Ohlasy k utkání

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Bohužel jsme ukončili velmi dlouhou výsledkovou sérii. S výkonem mužstva ale nemáme problém. Nedali jsme nějaké vyložené šance, z níž mohl padnout druhý i třetí gól. Také jsme si nepomohli přesilovkami. Z hlediska bojovnosti ale nemám k týmu výhrady.“

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): „Jednalo se o velice těžké utkání proti výbornému soupeři. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, i dobrý pohyb. Ve druhé třetině jsme ale zbytečně ztráceli kotouče, tím jsme se dostávali pod tlak. Paradoxně jsme jí ale vyhráli. V závěru se to vyrovnalo, bylo hodně soubojů a jsme za vítězství hrozně rádi.“