Vstupenky online

Dorostenci do sezony vstoupili úspěšně, doma porazili Šumperk

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 09.09.2021

Už začátek první třetiny čtvrtečního duelu přinesl gól domácích, kteří se snažili vedení udržet. To se jim však nepovedlo a na konci periody Šumperk vyrovnal. Hra byla ve druhé třetině znatelně pomalejší, ale i tak se domácí celek dostal opět do jednobrankového vedení. Poslední dvacetiminutovka zprvu navázala na tu předcházející. V závěru však Vsetínští svému soupeři odskočili o tři góly a ze soutěžní premiéry tak berou všechny body.

Extraliga dorostu - 1.kolo čt 9.9.19:15
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
4:1(1:1, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Zedek (Dočekal, Ürge), 35. Hrdinka (Raušer), 57. Frolo (Škarka, Raušer), 58. Pejchal (Juráň, Šedlbauer) – 14. Peškar (Seidenglanz, Cekr). Rozhodčí: Goňa – Jurčík, Tvrdý. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

VHK ROBE Vsetín: Konečný – Zedek (A), Herman, Šedlbauer, Stodůlka, Hrdinka, Kotrla – Ürge, Juráň (C), Koláček (A), Dočekal, Budín, Pejchal, Toho, Škarka, Raušer, Frolo.
HK MD Šumperk: Valenta – Hrdina, Jarmara, Cekr (A), Juřík, Zavoral, Plhal, Compel (A) – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Verner, Janech (C), Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hluboček.

Skóre otevřeli v šesté minutě utkání Valaši, kteří využili hned první přesilovou hru. Do jednobrankového vedení dostal svůj tým Jakub Zedek. Šumperští byli po klidné pasáži hry aktivnější, což přineslo nedovolený zákrok domácího kapitána Juráně. Početní výhodu Mladí Draci nevyužili, ale i přesto se jim podařilo srovnat se svým soupeřem krok. Zmatku před vsetínskou brankou využil Ondřej Peškar.

Druhá třetina pokračovala vyrovnanou hrou. Domácí se v ní opět dostali do početní výhody, ta se jim však tentokrát nepovedla a museli se spíš bránit, než že by ohrozili Valentovu bránu. Boj Draků o vedení v zápase vyústil v bitku, po které byly uděleny menší tresty na obou stranách. Další vstřelenou branku viděli fanoušci na Lapači až v 35. minutě, kdy dobrá práce v předbrankovém prostoru přinesla gól Jana Hrdinky.

Jednobrankové vedení si domácí přenesli do třetí dvacetiminutovky, v níž ho precizně bránili. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a přinesla také vyloučení na obou stranách. Pět minut před koncem základní hrací doby neměli ještě Vsetínští první tři body do tabulky jisté, ale v 57. minutě přiblížil domácí k úvodní výhře nejmladší člen na jejich soupisky Jakub Frolo.

O necelou minutu později fauloval hostující Compel. Přesilovou hru zeleno-žlutí využili už po deseti sekundách, kdy z mezikruží překonal Valentu David Pejchal. Hra se v samém závěru utkání ještě zrychlila a domácí se hnali za další vstřelenou brankou. Tu už jim však Mladí Draci nepovolili a úvodní duel letošní sezony vyhráli Valaši poměrem 4:1.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): V první třetině to bylo vyrovnané, vytvořili jsme si několik šancí, několik přečíslení. Bohužel jsme je neproměnili. Ve druhé třetině jsme spíš bojovali. Až třetí třetina rozhodla o našem vítězství, kdy jsme byli, myslím si, lepší než soupeř. Jsme rádi, že nám vyšel vstup do sezony.

Radek Kučera (HK MD Šumperk): Myslím si, že dnešní zápas gólově neodpovídá, ale bohužel je to hokej. V zápase jsme měli víc ze hry, ale bohužel naše produktivita v dnešním zápase byla žalostná. Na jeden gól se nevyhrává.