Vstupenky online

Dorost: Valaši drželi s Porubou krok pouze do poloviny zápasu

Helena Hegeďová • 18.09.2021

Když Valaši otevřeli skóre zápasu, soupeři se záhy podařilo dorovnat. Ani další vedení hostujícího Vsetína dlouho nevydrželo a Poruba rychle odpověděla. Těsně před polovinou utkání vzali domácí hru do svých rukou a poprvé zeleno-žlutým brankově odskočili. Své vedení Poruba postupně navýšila až na 6:2, Vsacané už do konce základní hrací doby neskórovali a z Ostravy se vrací s prázdnou.

Extraliga dorostu - 4.kolo so 18.9.13:15
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
6:2(1:1, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Wendelín (Kršík), 27. Vehovský (Kalužík T.), 29. Kalužík T. (Vehovský), 41. Kalužík T., 57. Kalužík T. (Moravec), 58. Konečný (Wendelín) – 3. Dočekal (Juráň, Urge), 23. Budín (Zedek). Rozhodčí: Holibka – Kociňák, Jiráček. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 6:2.

HC RT TORAX Poruba 2011: Chylík – Michalčík, Jeřábek, Kršík, Pavlíček, Glos, Janeček, Kalužík J., Kyjovský – Vehovský, Moravec, Kalužík T. – Wendelín, Šrubař, Konečný – Szcześniak, Murín, Stasiuk.
VHK ROBE Vsetín: Čada – Stodůlka, Zedek, Hrdinka, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Urge, Koláček, Juráň, Kovář, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal.

Valaši se dostali do vedení už ve třetí minutě, kdy do protipohybu brankáře Chylíka vystřelil David Dočekal. Vyrovnání ze strany Poruby přišlo o čtyři herní minuty později, kdy lehkou tečí nasměroval kotouč za Čadova záda Tomáš Vendelín. Oby týmy měly k dispozici přesilové hry, ty však zůstaly nevyužity. Střelecké příležitosti si ale oba celky vypracovaly a nejednou v první třetině zvonila branková konstrukce.

Dvě sekundy před sirénou oznamující konec úvodního dějství putoval na trestnou lavici jeden z domácích. To ale Ostravanům po zahájení jednadvacáté minuty vůbec nevadilo a hostující brankář musel i v přesilovce svého týmu hasit gólovou akci Poruby. Přesilová hra Vsetína se ještě protáhla, a nakonec to byl David Dočekal, kdo výhody jednoho muže navíc využil. 

Ve velké šanci se ocitl také Kovář nebo na druhé straně Konečný. Z domácích se prosadil až Maxim Vehovský a Tadeáš Kalužík svou ranou v početní výhodě poslal poprvé v zápase Ostravany do vedení. Vsetínští se dostali do slibných šancí na vyrovnání, ale ani jedné z nich nevyužili.

Ve třetí třetiny naopak domácí své vedení ještě navýšili. Důkladný byl Tadeáš Kalužík, který svou dorážkou obstaral čtvrtou branku Poruby. V posledních pěti minutách pak Tadeáš Kalužík zkompletoval čistý hattrick a finální trefu přidal dvě minuty před koncem zápasu Dominik Konečný.