Vstupenky online

Dorostence zradilo zakončení, i přes dobrý výkon s Kometou padli

Helena Hegeďová • 30.09.2021

Dorostenci mají za sebou první zápas tohoto týdne. Na svém ledě přivítali brněnskou Kometu a už od prvních minut předváděli Valaši sympatický výkon. Nedařilo se jim však přesně zakončit, naopak soupeř většinu příležitostí využil a po první třetině vedl o čtyři branky. Střelecká smůla se Vsetína držela i v dalším průběhu zápasu. Ve druhé třetině se trefil Rigo, ve třetí Juráň. Brněnští se prosadili celkem sedmkrát a odváží si z Lapače tři body.

Extraliga dorostu - 7.kolo čt 30.9.19:15
VHK ROBE Vsetín
HC Kometa Brno
2:7(0:4, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 32. Rigo (Koláček, Ürge), 46. Juráň (Stodůlka, Šedlbauer) – 6. Rakus (Kos), 10. Bělohlav (Pavlík), 15. Zduba (Halačka, Pavlík), 15. Šantora (Kos), 45. Svoboda (Zduba), 50. Zduba (Šantora), 60. Kos (Rakus, Bělohlav) Rozhodčí: Grygera – Poláček, Návrat. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 29:39. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:7.

VHK ROBE Vsetín: Čada (15. Konečný) – Stodůlka, Zedek, Šedlbauer, Kotrla – Ürge, Rigo, Koláček, Juráň, Kovář, Škvarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
HC Kometa Brno: Kavan – Svoboda, Zubíček, Máša, Spanel, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Zduba, Červenka, Škodík, Bělohlav, Nekvapil, Šantora.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a svou převahu mohli zkraje zápasu zužitkovat také v přesilové hře. Po úvodním tlaku Vsetína se ale ke kotouči dostali taky hosté a ve vlastním oslabení poprvé zahrozili. Valaši se nejen v první třetině prezentovali individuálními akcemi a přečísleními dva na jednoho. Vidět byli hlavně Frolo a Dočekal s Pejchalem. Domácí své akce neproměnili a v rychlém protiútoku se objevila hostující dvojice ve složení Ondřej Kos a Robin Rakus. Druhý jmenovaný zakončil do pravého horního rohu a otevřel skóre utkání.

Vyrovnat mohl při dorážce k odkryté levé tyči Frolo. Místo toho přišla druhá branka Komety, když Matěj Bělohlav poslal pohotovou střelu z mezikruží k pravé tyči. Vsetínští pokračovali ve své hře, místo úspěchu se ale musel Čada opět ohlížet za svá záda. Během třiceti sekund se téměř identicky z prostoru mezi kruhy do pravého horního rohu trefili Jakub Zduba a Tomáš Šantora. Po čtvrtém gólu odešel ze vsetínského brankoviště Vít Čada, místo něho nastoupil Martin Konečný.

Ještě v první třetiny mohl snížit Zedek, v druhém dějství se pak naskytla šance domácímu kapitánovi, kterého v brejku zahákoval Mitro. Trestné střílení však neproměnil. O první gól Vsetína se mohl postarat také Budín, jehož střelu na vzdálenější tyč vykryl brankář Kavan koncem hole. Také ve druhé dvacetiminutovce převyšovala vsetínská aktivita tu brněnskou. Potvrdila to také branka Šimona Riga, který skóroval a hned o sedm sekund později mohl přidat další přesnou trefu. Neprosadil se ani Koláček, před kterým se objevila nehlídaná pravá tyč.

Do třetí třetiny nastoupili lépe hosté a po necelých pěti minutách navýšil vedení svého celku střelou z mezikruží obránce Denis Svoboda. Vzápětí střílel Mitro, Konečný zakročil betonem a vyslal do útoku své spoluhráče. Na druhé straně dotlačil kotouč do branky vsetínský kapitán Matěj Juráň. Hra se v průběhu třetí třetiny zpomalila a střelecky aktivnější byli hosté z Brna. Kromě toho se Kometa dočkala vůbec první, a také jediné, přesilovky v zápase. Tu po dvaceti sekundách využil Jakub Zduba střelou do levého horního rohu.

Naopak Vsetínští svou početní výhodu nevyužili a zdálo se, že se duel v poklidu dohraje. Kometa se ale ozvala ještě jednou, když čtyřicet sekund před konce přidal sedmou brněnskou branku Ondřej Kos, jenž stál na konci kombinace v předbrankovém prostoru. Nejproduktivnější hráč hostujícího celku tak uzavřel střelecký výčet zápasu a potvrdil vítězství svého týmu.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Myslím, že výsledek je k nám krutý. Hráči podali velmi solidní výkon, akorát jsme neproměnili několik vyložených šancí a minimálně pět samostatných nájezdů. Soupeř naopak trestal naše hrubé chyby.

Radek Bělohlav (HC Kometa Brno): Paradoxně jsme hráli dobře jen poslední třetinu. První dvě třetiny jsme nehráli náš hokej a jenom poslední třetina stála za to, co si představujeme. Jsme samozřejmě rádi za body, ale myslím si, že jsme tomu šli naproti opravdu jen posledních dvacet minut.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov