Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1927 (4.9.2024)

Jak si stála vsetínská mládež ve víkendových bojích?

David Škabraha • 18.12.2007

V s e t í n – Přece jen můžeme společně shrnout další hrací víkend ve vsetínských mládežnických kategoriích slovy „dobře odvedená práce“! Ač byla úspěšnost klubových tažení poloviční, jednalo se vždy o souboj s velice kvalitním soupeřem, se kterým probíhaly opravdu veliké bitvy. Inkriminovaným týmem byli kluci z HC RI OKNA Zlín a ti notně potrápili čtyři naše mládežnické kategorie. V konečném výsledku si Zlínští vybojovali dvě vítězství, stejně jako Vsetín.

8. a 9. třídy, trenér Ladislav Maršalík

RI OKNA Zlín : Vsetín 1:3

Zelenožlutí deváťáci si další kolo soutěže „odkroutili“ v nedalekém Zlíně. Takovýto zápas bývá vždy považován za velice atraktivní derby a body získané v tomto nelítostném mači patří vždy k těm nejcennějším. Tři bodíky tentokrát přibyly do sbírky borců ze Vsetína, tudíž další cenný skalp pomyslně zdobí jejich šatnu.

Utkání probíhalo povětšinou pod taktovkou hostů a domácí brankář se měl co ohánět, aby jeho skóre nenarostlo ještě víc, než je možno spatřit na konečném výsledku. Zejména on mohl za plno neproměněných příležitostí Valachů, kteří si vítězstvím zajistili šestou pozici ve skupině „J“.

Očima trenéra Maršalíka: "Zápas jsme měli plně ve své moci, ale nevyužili jsme šance,jinak bychom mohli zvítězit ještě výraznějším způsobem."

RI OKNA Zlín : Vsetín 6 : 3

Chlapci z osmých tříd cestovali spolu s devítkami směr Zlín, kde měli také změřit síly s domácím klubem. Zlínští vedou díky svému suverénnímu skóre tabulku skupiny, oproti Vsetínu vsítili ve dvou zápasech o 12 branek více a tudíž není divu že zelenožlutí se nyní nachází na šestém místě.

Samotné klání nebylo tak jednoznačnou záležitostí „ševců“, jak by se mohlo z výsledku zdát. Šlo o vyrovnané utkání, jediný rozdíl dle slov přihlížejících tkvěl v rozdílu produktivity a proměňování nabízených šancí. V této, nejspíše nejdůležitější hokejové disciplíně, obstáli lépe Zlínští a tři body tedy zdobí jejich konto. Z řad chlapců z Lapače se ale podařilo dvěma jedincům prosadit, byli jimi Krčma se dvěma góly a Štrbík s jednou brankou.

Očima trenéra Maršalíka: "V utkání jsme nevyužili nabídnuté šance a soupeř jich využil naplno - tak jsme prohráli.Jinak to byl vyrovnaný zápas."

6. a 7. třídy, trenér Miroslav Kubo

7. třída - HC Vsetín - HC RI OKNA ZLÍN 1 : 6

Sedmé třídy se stejně jako šesťáci utkali s celkem RI OKNA Zlín, avšak oproti starším kolegům se tak dělo v jejich domácím prostředí, a to na stadioně Na Lapači.

Že by malá divácká podpora? Nebo za tento trochu potupný výsledek ze sledovaného valašského derby může malá soustředěnost, nepřipravenost a nebo prostě jen slabý výkon domácích?

Důvodů mohlo být hodně, ale není každý den posvícení a tak není třeba dělat z komára velblouda. Vsetínským se zjevně nedařilo a soupeři toho využili ku svému prospěchu. Kluci mají alespoň na čem zapracovat a příště bodovou ztrátu nabranou víkendovou prohrou, dohnat.

Očima trenéra Kuba: "Hráli jsme v oslabené sestavě, ale hodně jsme bojovali. Za stavu 1:3 nám soupeř odskočil a poté už nám došly síly."

6.třída – HC Vsetín – HC RI OKNA ZLÍN 3 : 2

I šesté třídy soupeřily s „ševci“, kteří za nimi z nedaleké Baťovy metropole vážili cestu spolu se sedmáky. Dařilo se jim však o poznání lépe, dokonce dokázali tým Zlína porazit a obohatit tak týmovou pokladničku o další bodový příspěvek.

Proti čtvrtému Zlínu se šestí Valaši nemálo natrápili, narazili totiž na jim velice vyrovnaný celek, ne-li lepší. Bojovnost se však na straně domácích nakonec ukázala být větší než u soupeře a tři body zůstávají nakonec mezi vsetínskými vrchy!

Očima trenéra Kuba: "V podstatě jsme soupeře přehráli, Zlín skóroval jen při přesilovce pět na tři a z trestného střílení. Byl to z naší strany velice povedený výkon."

banner pod článkem