Vstupenky online

Fraška juniorské extraligy pokračuje, první zápas Vsetína v play-off byl kontumován!

Michal Berg, Václav Trávníček • 29.02.2008

Takový závěr nejvyšší juniorská soutěž nepamatuje - o výsledcích se nerozhoduje na ledě, ale mimo něj. Stejně jak se zázračně díky kontumaci Mladé Boleslavi Vsetín do play-off dostal, tak z něj může díky kontumaci svého zápasu vyletět. Martin Podešva totiž v prvním zápase proti Zlínu na Lapači nastoupil neoprávněně a utkání bylo kontumováno ve prospěch soupeře. Rozhodující duel tak bude muset být sehrán ve Zlíně v sobotu od 12:30.

Důvodem kontumace byl desetiminutový osobní trest, který Podešva obdržel v posledním kole základní části v Opavě. Podle Sportovně-technické komise ČSLH má totiž hráč, který obdrží v sezóně třetí osobní trest automaticky zastavenu činnost na nejbližší utkání. Podešva obdržel podle zápisů na hokej.cz "desítku" také v 9. a 21. kole. O možnosti kontumace se hovořilo již včera po zápase ve Zlíně, dnes byla tato informace potvrzena.

Vsetín se tak může dočkat osudu Opavy, která naprosto stejným způsobem přišla o postup v souboji proti Plzni, kdy jí byl druhý zápas kontumován a ve třetím už junioři Opavy, kteří absolvovali během 12 hodin dvě šestihodinové cesty po trase Opava - Plzeň, už neměli síly na úspěch.

Juniorská extraliga tak letos zažívá závěr s nádechem hokejové frašky. Nejprve o postupujících do play-off rozhodují kontumace tři měsíce starých zápasů, poté další kontumace zasahují do samotného průběhu play-off. Zatímco O2 extraliga těmto nechutným situacím předchází tím, že všechny vyšší tresty se před začátkem play-off hráčům smažou, v juniorské soutěži k tomtu poznání bohužel řídící orgán nedošel. Obětmi jsou potom mladí hokejisté, kteří namísto vrcholu sezóny zažívají zklamání a znechucení.

Přečtěte si také: Junioři Boleslavi doplatili na nesrovnalosti v pravidlech

banner pod článkem