Vstupenky online

Pátý ročník O Kapku lepšího hokeje byl nejúspěšnější!

Tisková zpráva • 14.05.2024

V sezoně 2023/2024 se hokejové hnutí znovu spojilo, aby vyjádřilo podporu projektu O Kapku lepší hokej, který si jako dlouhodobý cíl vytyčil pomáhat dětem s poruchami krvetvorby. Po finálním sečtení všech příspěvků od fanoušků, hokejistů, trenérů, klubů i dobrovolných dárců je jasné, že se jedná o historicky nejlepší ročník – výtěžek činí přesně 1 514 284 Kč! Částka bude využita na zakoupení specializovaného přístroje na rozbor krve TapeStation 4150, díky němuž bude možné každý rok analyzovat vzorek krve desítek až stovek dětí z České i Slovenské republiky.

Protože se jednalo o výjimečně úspěšný ročník, bude možné kromě nákupu zmíněného přístroje podpořit také dětské hematologické oddělení v Hradci Králové, tedy městě, ze které pochází také patron 5. ročníku projektu O Kapku lepší hokej Patrik Luska. Tato část výtěžku bude využita k nákupu moderního přístrojového vybavení, které umožní lékařům pod vedením MUDr. Jiřího Haka poskytovat ještě kvalitnější a efektivnější péči dětským pacientům bojujícím s rakovinou.

Do letošního ročníku se aktivně zapojili i hokejisté z HK Lev Slaný, kteří se v polovině března přihlásili do registru dárců kostní dřeně v IKEMu. Nejenže chtějí šířit povědomí o důležitosti registrace, ale také doufají, že jednou budou moci pomoci přímým dárcovstvím. Jelikož pouze 1 % registrovaných skutečně daruje kostní dřeň.

„Mám ohromnou radost, že se opět ukázalo, jak dokáže stát hokejové hnutí při sobě, aby podpořilo dobrou věc a pomohlo dětem. Pro jednu společnou myšlenku se spojily kluby Tipsport extraligy, Chance ligy, Univerzitní ligy ledního hokeje a samozřejmě spousta fanoušků,“ těší ředitelku BPA sport marketing Janu Obermajerovou.

„Vůbec nebudu zastírat nadšení, jak moc letošní ročník předčil naše očekávání. Vybraná částka je neskutečná a nám umožňuje nejen zakoupit předem vybraný přístroj Tape Station 4150 do pražských laboratoří CLIP. Přístroj, který pracuje na principu genového sekvenování, je stěžejní pro určení typu leukémie, pro nastavení správného průběhu léčby a stanovení rizika recidivy nemoci. Ale zároveň, nad rámec této investice, za vybrané prostředky zvládneme zakoupit i další, neméně potřebný přístroj na onkologické oddělení královéhradecké nemocnice. Obrovské díky patří všem fanouškům, hráčům a týmům. Děkujeme také kolegům z BPA sport marketing nejen za organizaci, ale i za nadšení a zápal, které do projektu každoročně vkládají,“ říká ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje Dita Loudilová.

O Kapku lepší hokej v čase:

  • 2020:  300 000 Kč
  • 2021: 870 000 Kč
  • 2022: 905 000 Kč
  • 2023: 1 002 984 Kč
  • 2024: 1 514 284 Kč

banner pod článkem