Vstupenky online

Poděkování klubu za uplynulou sezonu

Klub • 24.04.2024

Závěrečného slova po skončené sezoně se zhostil Petr Neumann, který se v textu ohlíží za uplynulým soutěžním ročníkem a zároveň přidává poděkování všem, kteří se podíleli na úspěšné sezoně vsetínského klubu. Letošní sezona byla nejúspěšnější od založení Valašského hokejového klubu v roce 2008. Od roku 2014 se vsetínský tým pravidelně posouvá výš a výš. Po sedmnácti letech se Valaši dokonce ocitli před branami nejvyšší soutěže. Více se dočtete v následujícím slovu od Petra Neumanna.

I když se říká, že úspěšná sezona končí posledním vyhraným zápasem, já za sebe musím konstatovat, že i tak cítím velkou radost z toho, jakým způsobem jsme sezonu zakončili. Dvakrát vyprodat arénu, která je v republice pojem a je vzdálená 130km od našeho domovského stánku, je prostě úžasné a jen vystihuje co znamená fenomén Vsetín. Jsem opravdu velmi rád, jak jsme zvládli celou sezonu, kdy nás v jejím průběhu potkala různá zranění, ukázali jsme vnitřní sílu týmu, že i přes složité období, kdy se nám rozpadly fungující formace, jsme na to dokázali reagovat, probít se celým play-off a mít možnost vyzvat extraligový tým. Bylo to první setkání s extraligou po dlouhých letech.

Ano, cítil jsem, že v rozhodujících chvílích se projevily zkušenosti, které rozhodly, ale věřím, že jsou to právě ty zkušenosti, které nám mohou pomoci se posunout zase o kousek dále a v dalších sezonách nově nabyté zkušenosti zúročit. Pro nás z managementu to platí také, jelikož to bylo setkání doslova s nejvyšší úrovni. Přenést vrchol sezóny v podobě organizace zápasu s nároky a pravidly extraligy na jiný stadion je opravdu velká výzva, kterou ten tým zvládl na výbornou a postaral se o nezapomenutelné zážitky pro nás všechny, čehož si musela všimnout hokejová komunita v rámci celé ČR. Jsem velmi rád, že mohu být součástí tohoto týmu, který k tomuto zážitku přispěl. Chci poděkovat všem, co se na tomto úspěchu podíleli a to nejen hráčům, ale i celému realizačnímu týmu, který zajišťuje organizaci a chod klubu. 

Nechci zapomenout ani na to, že VHK to není jen sportovní stránka, ale je součástí i společenského života, kdy vrcholem této role byl projekt "Pomáháme" a vybraná částka skoro 600 tis Kč rodině Mazáčů. Dále vnímám stále silněji, že VHK není jen Vsetín, je to opravdu celé Valašsko, kde nacházíme podporu a do budoucna to vidím jako klíčové spojení využítí potenciálu celého regionu Valašska, v rámci rozvoje klubu. Ale to hlavní proč tady jsme a dodává nám motivaci, jsou fanoušci a vyprodané Rondo je důkazem, že fenomén je tu. Za celý náš klub bych chtěl všem fanouškům a partnerům poděkovat za tuto skvělou sezonu a budeme se těšit na sezonu další. Děkujeme!

Spolu za Vsetín! 

Petr Neumann, člen týmu VHK

banner pod článkem