Vstupenky online

Poprvé doma! Ve čtvrtek přijede Valachy prověřit Dukla Trenčín

Jan Tajzler • 16.08.2023

Příprava vsetínský hokejistů pokračuje již ve čtvrtek druhým střetnutím s celkem ze slovenské extraligy. Na půdu Lapače přicestuje pro přípravné období jíž tradiční soupeř Dukla Trenčín. Oba aktéři čtvrtečního střetnutí už mají za sebou první prověrky. Vsetín se vůbec poprvé představí domácímu publiku, připíše si povzbuzující vítězství? Odpovědi začnou přicházet ve čtvrtek po 18. hodině. Vstupenky na utkání můžete zakoupit zde.

Dukla čeká na první branku v sezoně

Trenčín není třeba vsetínským fanouškům dlouze představovat. Oba soupeři se v posledních letech pravidelné střetávali v přípravných střetnutí. V obou loňských duelech slavili Valaši, když nejprve v Púchově zvládli přestřelku 6:5 a poté uspěli i v domácím prostředí poměrem 5:3. Dukla pak v rámci sezony ve slovenské nejvyšší soutěži dokráčela do předkola play-off, kde však po dramatické sérii nakonec podlehla Dukle Michalovce těsně 2:3 na zápasy. Během loňské sezony se však v Trenčíně podařilo dotáhnout rekonstrukci zimního stadionu a je jasné, že slovenský "hockeytown" by letos rád pomýšlel na vyšší úspěch než v uplynulém ročníku.

Podobně jako Vsetín i Trenčín zahájil přípravu v úterý. Na domácím ledě hostil soupeře z Chance ligy - Frýdek-Místek. Utkání za bezbrankového stavu dospělo až do prodloužení, kde jedinou trefu v utkání obstaral frýdecký Michal Hotěk. Pro Trenčín tak určitě bude velkou motivací prosadit se poprvé v sezoně právě na vsetínském ledě.

Sportovní manažer Branko Radivojevič skládá tým, ve kterém najdeme hráče hned šesti národností. Trojici posil lovili Trenčínští ve Švédsku, odkud do týmu přišeli obránce Tobias Ekberg a útočníci Filip Ahl s Torem Immem. Slovenskou extraligu si v dresu Dukly zahraje také útočník z britských ostrovů Scott Conway. Vsetínské fanoušky zaujme Peter Lichanec, který v loňském ročníku hájil barvy Vsetína.

Uspěje Vsetín na domácím ledě?

Vsetínský tým se těší na první utkání před domácími fanoušky. První přípravné střetnutí na půdě Nitry pojali trenéři Jiří Weintritt s Lubošem Robem kondičně a poskládali do hry pouze tři útočné formace. Cílem bylo vidět nové tváře a hráče na zkoušku ve vysokém zatížení, což dle trenérů také splnilo účel utkání. I ve výrazné omlazené sestavě byl Vsetín konkurenceschopný proti týmu ze slovenské nejvyšší soutěže, avšak jak potvrdil i Antonín Stavjaňa, Nitra rovněž nebyla v kompletním složení, což je také typický znak přípravných střetnutí.

Na Lapači nově bojuje o místo v sestavě útočník Štěpán Matějček, který odcestoval s týmem již k utkání do Nitry a vedl z pozice centra třetí útočnou formaci. „Hledáme ještě jednoho až dva útočníky a Štěpán Matějček nám byl nabídnut na zkoušku. Klub o něj navíc měl zájem už v minulosti. Štěpán byl na ladě, jde z přípravy, takže bude nasazený do zápasu a absolvuje s námi ještě příští týden. Potom se rozhodneme, jestli ho budeme angažovat,“ vyjádřil se k nové tváři v kádru trenér Luboš Rob.

V úvodním přípravném utkání se trenérům za důvěru kanadskými body odvděčili nové akvizice ve vsetínském týmu, střelu Jakuba Tepera tečoval šikovně Jan Kern. Vědět o sobě dal také Roman Vaňo, který se o smlouvu na Valašsku přišel ucházet právě po sezoně odehrané v Trenčíně. Dá se předpokládat, že i ve čtvrtek dají trenéři příležitost ukázat se hlavně hráčům na zkoušku případně mladým borcům. Slova chvály mířila po utkání v Nitře také na výkon juniorského brankáře Adama Pavlíčka, uvidíme koho ze trojice maskovaných mužů nasadí trenéři ve čtvrtek proti Dukle.

První domácí utkání vsetínských hokejistů v nové sezoně odstartuje ve čtvrtek od 18:00, vstupenky můžete zakoupit zde

Sestavy v posledním utkání:

Vsetín: Pavlíček (Romančík) – Staněk, Teper, Ďurkáč, Jenáček, Ondračka, Hryciow – Hořanský, Kern, Jandus – Blaha, Dědek, Vaňo – Melenovský, Matějček, Kučera.

Trenčín: Lacouvee (Borák) – Kupec, Bokroš, Hlaváč, Němčík, Bystroň, Fridel, Hrenák – Charbonnneau, Baláž, Petráš – Hudec, Sojčík, Sloboda – Krajčovič, Stašiniak, Olle – Belic.

banner pod článkem