Vstupenky online

Vsetín vítá zvučnou posilu do útoku, přichází Tomáš Šmerha

Jan Tajzler • 05.05.2024

Kádr Vsetína hlásí další posílení ofenzivních řad. Zkušenosti z nejvyšší soutěže přinese na Lapač Tomáš Šmerha. Odchovanec pražské Slavie by se měl na Valašsku zařadit mezi hlavní útočné opory. Po Jaroslavu Brožovi se jedná o dalšího angažovaného praváka, který na Lapači podepsal smlouvu na jeden rok s možností uplatnění opce.

Tomáš Šmerha je dalším pražským rodákem, který bude hájit vsetínské barvy. Šmerha je odchovancem Slavie, kde se postupně propracoval do prvního týmu. Během mládežnických let byl také pravidelně oslovován reprezentačními trenéry. Životní sezonu prožil v ročníku 2019/2020, ve kterém nasázel 30 branek a navrch přidal 31 asistencí. Díky těmto výkonům si jej vyhlédla do nejvyšší soutěže pražská Sparta, kde se střídavými starty do Chance ligy strávil dvě sezony. Následovala další extraligová štace v Mladé Boleslavi, ale i zde byl Šmerha k dispozici prvoligovým klubům Sokolova a v posledním ročníku znovu mateřské Slavii. Nyní přichází přestup na Vsetín, kde by se měl šikovný pravák zařadit mezi opory ambiciozního týmu. Na dosavadní kariéru nové vsetínské akvizice se můžete podívat zde.

„Jsem šťastný, že se mi tahle nabídka naskytla, Vsetín je tradice a každý hráč to chce zažít. Doufám, že budeme hrát vysoko a uděláme minimálně stejný úspěch jako se povedl v posledním roce, protože tým je tady skvělý. Už se nemůžu dočkat, až vyjedu na led před fantastickými fanoušky, to byl i jeden z velkých důvodů, proč jsem si zrovna vybral Vsetín,“ neskrýval svou spokojenost po podpisu smlouvy Tomáš Šmerha.

„Jedná se o technicky zdatného útočníka, navíc praváka a střelce. U Tomáš je navíc předpoklad, že se bude nadále zlepšovat. Potřebovali jsme i hráče do přesilovky a Tomáš splňuje parametry. Jsme rádi, že se nám podařilo jej do týmu získat a věříme, že bude důležitou součástí,“ zhodnotil přestup sportovní manažer Radim Tesařík.

» Profil Tomáše Šmerhy na serveru eliteprospects.com

Tvořící se tým Vsetína na sezonu 2024/2025

  • Brankáři: Adam Pavlíček.
  • Obránci: Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč.
  • Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož, Tomáš Šmerha.
banner pod článkem