Vstupenky online

Vzhůru na kozly! Valaši budou v sobotu bojovat na ledě Kolína

Jan Tajzler • 13.10.2023

Vsetínský tým se podruhé v rámci aktuálního týdne vydá na půdu soupeře, sobotní program 12. kola vede Valachy do Kolína. Kozlové se zatím prezentují nevyrovnanými výkony, na domácím ledě budou usilovat o upevnění pozice v postupové desítce. Vsetín pojede do Středočeského kraje potvrdit nárůst formy a zabojovat o čtvrté vítězství v řadě. Utkání odstartuje v 17:00, a pokud se do Kolína nechystáte, můžete utkání sledovat v přímém přenosu na hokejkatv.cz nebo kontrolovat průběh v textové reportáži onlajny.com.

Kolínské výsledky jsou jako na houpačce

Tým Kolína v loňské sezoně těsně nepostoupil do vyřazovací části sezony, na postupovou desítku ztrácel po dvaapadesáti kolech jediný bod. Letos by se kozlové rádi znovu dočkali i vyřazovacích bojů. Dopomoci by jim k tomu mohla zkušená posila v podobě bývalého jihlavského kapitána Josefa Skořepy, ten se okamžitě ujal vůdčí role a momentálně se jedná o nejproduktivnějšího hráče Středočechů s bilancí 3+4. Naopak pro duel se Vsetínem visí otazník nad startem dalšího zkušeného forvarda Petra Koukala (3+0).

Sobotní soupeř vsetínských hokejistů aktuálně sídlí na 10. místě tabulky se ziskem 14 bodů. Kolín střídá vyhrané zápasy s prohranými, pouze jednou se stalo, že kozlové slavili dvakrát v řadě a stejně tak vstřelili více než dvě branky v utkání, záchvěv formy kozlů odnesly Pardubice (3:2) se Znojmem (5:0). Poslední měření sil podstoupil Kolín v Litoměřicích, kde padl 2:4. Nepříliš oslnivá produktivita bude hlavním důvodem, proč nemohou Středočeši více ustálit svou formu.

V čem Kolín vyniká, je úspěšnost ubráněných oslabení, pouze jeden tým je v soutěži lepší a to ostravská Poruba, hodnota kozlů činí 90.57 % ubráněných početních nevýhod, což je určitě velmi dobrá hodnota, vezmeme-li v potaz, že Kolín uzavírá pětici nejtrestanějších týmů Chance ligy. Jasnou jedničkou v kolínském brankovišti je Jakub Soukup, který odchytal 10 utkání s úspěšností zákroků s 91.54 %. Díky úzké spolupráci s hradeckým Mountfieldem zasáhl do jednoho duelu také Henri Kiviaho.

Napraví si Vsetín v Kolíně reputaci?

Vsetín zatím prožívá vítězný týden, když na jeho startu ukořistil všechny body v hale Polárka a prodloužil trápení Frýdku-Místku. Ve středu Valaši hostili na domácím ledě po 17 letech tým Znojma. V utkání si vytvořili dostatek brankových příležitostí, měli k dispozici hned pět přesilových her, ale o vítězství nad nováčkem soutěže rozhodli až v prodloužení. Bylo to podruhé co vsetínský tým musel po základní hrací době podstoupit prodloužení ve hře 3 na 3 a i podruhé jej ve prospěch zelenožlutých rozhodl přesnou střelou Tomáš Jandus. Vsetínskou sílu v ofenzívě dokazuje i fakt, že o pozici nejlepšího střelce s počtem 4 branek se mimo Janduse dělí další čtyři borci a to mimořádně produktivní Luboš Rob (4+9), Vít Jonák (4+6), Roman Půček (4+5) a kapitán Erik Hrňa (4+5).

Vůbec poprvé ve vsetínském dresu proti Znojmu nastoupil obránce Mads Larsen, který nahradil v prvním obranném páru zraněného Jakuba Ďurkáče. Brzy by se měl do defenzivních řad vrátit také Markus Kojo, bohužel v případě Jakuba Ďurkáče můžeme očekávat delší rekonvalescenci, stejně tak se stále dohromady dává Jakub Teper. Co se týče útoku, v tréninkovém procesu jsou zkušení forvardi Miroslav Holec s Pavlem Kubišem, smůlu na zranění má zatím v úvodu sezony Pavel Klhůfek, který se vrátil na marodku po pouhých třech odehraných duelech.

Trenéři však mají k dispozici široký kádr, který se navíc v závěru první čtvrtiny základní části drží v kontaktu s vedoucí Porubou, na Ostravany ztrácejí Vsacané pouhé tři body, díky posledním zápasům si navíc upevnili dobytou pozici na 2. místě tabulky. Podaří se jim přivést další potřebné body i ze středních Čech? Odpověď budeme znát v sobotním večeru, utkání v Kolíně bude mít úvodní vhazování v 17:00. Vsetín bude mít před zraky příznivců kozlů co napravovat, v loňské sezoně tam obě vzájemná utkání prohrál. Nyní se budou Valaši snažit do třetice v rámci aktuálního týdne naplnit roli favorita.

Sestavy v posledním kole:

Kolín: Soukup – Pinkas, Kolmann, Hampl, Gaspar, Piegl, J. Šedivý, Němec – Dlouhý, Skořepa, Král – Vrhel, Morong, Ouřada – Síla, Moravec, Pajer – D. Šedivý, Bernat, Lang.

Vsetín: Žukov - Staněk, Larsen, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Jenáček, Petrovický - Jonák, Berzinš, Rob (A) - Půček, Dědek, Hrňa (C) - Hořanský, Kern, Jandus - Bláha, Kratochvíl, Vaňo.

banner pod článkem