Vstupenky online

Zemřel Roman Čechmánek, vsetínský šampion a legenda českého hokeje

Klub • 12.11.2023

Český hokej zasáhla tragická zpráva. Ve věku 52 let zemřel Roman Čechmánek. Někdejší vynikající brankář v minulosti pomohl Vsetínu k postupu do nejvyšší soutěže a pěti mistrovským titulům. S reprezentací získal tři tituly mistra světa či zlato na olympijských hrách v Naganu, úspěšně působil rovněž v NHL. Klub VHK ROBE Vsetín vyjadřuje nejhlubší soustrast rodině Romana Čechmánka.

Roman Čechmánek se narodil 2. března 1971. S hokejem začínal v tehdejším Gottwaldově, kde prošel mládežnickými výběry Beranů. Po vojně v Jihlavě a anabázích v Hodoníně či Olomouci zakotvil v roce 1993 v tehdy prvoligovém Vsetíně. Týmu pomohl na jaře 1994 vybojovat postup do nejvyšší soutěže a získat hned pět extraligových titulů. Stal se základním kamenem a nedílnou součástí zlaté vsetínské dynastie.

Z Lapače odešel v roce 2000 do NHL, kde oblékal dres Philadelphie a Los Angeles. Za milovaný klub v extralize nastoupil ještě v sezoně 2004/2005, kdy v nejslavnější soutěži světa probíhala stávka.

Vavříny sbíral Čechmánek i na reprezentačním poli. S národním týmem se stal třikrát mistrem světa, získal zlatou medaili na legendárních olympijských hrách v Naganu. Hráčskou kariéru ukončil po sezoně 2008/2009, kterou strávil v Třinci.

Roman Čechmánek zemřel v sobotu 11. listopadu 2023.

Čest jeho památce.

banner pod článkem