Vstupenky online

Omlazený starší dorost nestačil na Kometu

Radek Bařina • 01.03.2010

S jedenácti hráči, patřícími podle ročníku narození do kategorie mladšího dorostu nastoupili starší dorostenci VHK Vsetín do duelu proti Kometě Brno. Starší a urostlejší hosté se také dvěma brankami Buhaje z prvního dějství ujali vedení a s podporou výborného gólmana Baruse v zádech poté svůj náskok kontrolovali. V závěrečném dějství sice vykřesal plamínek vsetínské naděje Kohout, dvě branky Crháka však tuto naději rychle uhasily a Valaši tak podlehli Kometě 1:4.

- 47.kolo po 1.3.16:30
VHK ROBE Vsetín
HC Kometa Brno
1:4(0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 49.Kohout (Stodůlka) - 10. Buhaj (Koukal, Crhák), 16. Buhaj (Sedlák, Šidák), 52. Crhák (Zbořil, Dittrich), 57. Crhák (Touška, Barus). Vyloučení: 3:5 navíc Jurík (VSE) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 200. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
VHK ROBE Vsetín: Kohn - Galia, Fryšara, Vyoral, Štědrý, Hajda, Báchor - Stodůlka, Kitsberger, Pokorný, Stupka, Kývala, Jurík, Valuch, Pešat, Neuwirth, Kohout.
HC Kometa Brno: Barus - Sedlák, Máša, Dujsík, Koukal, Vágner, Šidák, Dittrich, Odehnal, - Pospíšil, Touška, Čtvrtníček, Beránek, Zbořil, Buhaj, Vašíček, Crhák, Beneš, Fusek.

Značně omlazená sestava VHK Vsetín vstoupila do utkání proti Kometě Brno bez respektu a v úvodu utkání byla nebezpečnějším celkem. Váhavost ve finální fázi však Valachy připravila o několik nadějně vyhlížejících příležitostí. První opravdovou příležitost tak přinesla až přesilovka Komety v minutě 6. Do šance se v ní paradoxně dostal Vsetín, po chybě v hostující rozehrávce ale Pokorný promáchl před polo-odkrytou brankou neposedný puk. Aby se to nepletlo tak první velká šance hostů přišla pro změnu v přesilovce Valachů. Domácí bek zaváhal na útočné modré, Crhák mu pláchl i s kotoučem, brejk však zakončil střelou mimo Kohnovu branku. Jelikož byl ovšem hostující hráč v počátku svého úniku faulován, přesilovka Vsetína záhy skončila a při hře čtyři na čtyři se Brněnští přeci jen dočkali. Koukal nahodil puk od modré a před brankou číhající Buhaj tečoval kotouč mimo Kohnův dosah (0:1).

Vstřelený gól byl vodou na hostující mlýn. Ti totiž v dalších minutách zatáhli svou obranu a důraznou hrou nepouštěli Valachy před Barusovu svatyni. Na sklonku 16. minuty se navíc Kometa rozzářila zase o trošku více. Přihrávka od zadního mantinelu doputovala přímo na hůl najíždějícího Buhaje a ten přesnou střelou z mezikruží nedal Kohnovi šanci (0:2). Po tomto zásahu hosté zcela ovládli hru a domácí proti urostlejším Brňanům marně hledali cestu k Barusově svatyni. Až v samém závěru úvodní dvacetiminutovky se Valachům přeci jen podařilo prokousat pár cestičce před hostující kleci, Kývalovu teč ale zastavil položený beton Barusův a Pokorný pálil z blízka mimo tři tyče. Po prvním dějství tak vedla Kometa 2:0.

Druhou dvacetiminutovku zahájili domácí přesilovou hrou, s několika střelami z dálky si ale Barus s přehledem poradil a Pokorného teč zase mezi tři tyče nezamířila. Domácí nápor pokračoval i po přesilové hře, větší šanci si ale Vsetín vypracovat nedokázal. Kometě se dobrý domácí nástup podařilo po přibližně pěti minutách otupit, důkazem čehož bylo několik nebezpečných projektilů, které prosvištěly kolem tyček domácí svatyně. Krátce před polovinou zápasu vstoupil do hry hlavní rozhodčí, který nejprve vyloučil domácího Juríka na 5 minut a do konce utkání za sekání a v rozdávání trestů pokračoval i poté, takže Kometa si krátce vyzkoušela hru pět na tři i čtyři na tři. Domácí ovšem dobře bránili, a když už se přeci jen hosté dostali do příležitosti, byl na místě spolehlivý Kohn.

Po sérii přesilových her se utkání znovu uklidnilo. Kometa si celkem v pohodě držela náskok a domácí se jen stěží prodírali na dostřel brněnskému brankáři. Když už se jim přeci jen podařilo dostat do zakončení, jako při přesilovce od 38. minuty, byl na místě neomylný Barus a jeho lapačka, která hltala domácí pokusy jako maliny. I po čtyřiceti minutách kry si tak hosté udržovali slibný, dvoubrankový, náskok.

V úvodu třetího dějství si Kometa dala záležet na tom, aby ji Vsetín svým nástupem znovu nedostal pod tlak. To se hostům podařilo a jedinou hrozbu ze strany domácích znamenal agilní Stodůlka, jehož pokus z velkého úhlu Baruse hodně vyděsil. Hosté odpověděli velkou šancí Zbořila, tváří v tvář Kohnovi ale hostující útočním napálil puk jen do domácího muže s maskou.

S přibývajícími minutami hráči Komety přeci jen poněkud polevili v ostražitosti a ve vlastním obranném pásmu vyplodili hned několik zbytečných chyb. Snaživí Valaši se díky tomu dostali do tlaku a po dalším brněnském zaváhání ze 49. minuty i do brankového kontaktu. Stodůlka přistrčil puk Kohoutovi a ten z blízka bekhendem protlačil touš mezi Barusovými betony do sítě (1:2).

Po vstřelené brance Vsetín pokračoval v náporu, v 52. minutě však jeho obránci zcela zapomněli na číhajícího Crháka a nejlepší hráč Komety zakončil svůj brejk nechytatelně do horního růžku domácí klece (1:3). Valaši se i nadále tlačili do útoku, hostující obrana už se ale znovu zkonsolidovala. V 55. minutě to navíc byl znovu Crhák, kdo ufrnknul do brejku, tentokrát ale zvítězil Kohn a jeho pravý beton. O dvě minuty později si ale hostující útočník spravil chuť. Touška se ve vlastní oslabení protáhl až před Kohna a jeho snahu dovedl k úspěchu právě Crhák, který dorazil touš do branky (1:4). Čtvrtý gól definitivně zlomil odpor houževnatých domácích, závěrečné minuty tak již Kometa bez problému zvládla a zaslouženě si z Valašska odváží tři body po vítězství 4:1.