Vstupenky online

V souboji lídrů skupiny rozstříleli starší dorostenci Litvínov

Radek Bařina, Ondřej Konvičný • 27.01.2012

Zápasy litvínovského staršího dorostu na Lapači mají v posledních letech jen dva scénáře. Buď hosté vyhrají nebo opouštějí Vsetín s debaklem. V letošní sezóně platí varianta číslo dvě. Souboj prvního celku s druhým totiž Valaši jednoznačně ovládli a v úvodu třetí třetiny vedli už 6:0. Poté sice ubrali na tempu, čímž Litvínovu dovolili jemnou korekci skóre, na majiteli tří bodů to však již nic změnit nemohlo. Hattrickem se blýskl Kamil Šiafutdinov, tři body zaznamenal i Martin Kohout. Po výhře 6:2 se Vsetín na svého dnešního soupeře bodově dotáhl.

ESD - 35.kolo pá 27.1.15:00
VHK ROBE Vsetín
HC Litvínov
6:2(2:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 6. Kohout (Helešic), 17. Zuzaník (Kuchařík), 22. Šiafutdinov (Kohout), 25. Kohout (Stodůlka), 39. Šiafutdinov (Neuwirth), 43. Šiafutdinov (Žabčík) - 50. Válek (Šefl), 57. Ujfaluši (Štěpka). Rozhodčí: Fiedler - Havlík, Marek. Vyloučení: 6:5 Využití: 3:1 Diváci: 160 Střely na branku: 27:31 Průběh utkání: 6:0, 6:2.
VHK ROBE Vsetín: Svoboda (Vlach) - Hajda, Žabčík, Hryciow, Vašíček, Zuzaník, Svozílek, Ščotka - Zvonek, Surý, Neuwirth, Forch, Kohout, Stodůlka, Helešic, Kuchařík, Šiafutdinov
HC Litvínov: Soukup (Klečka) - Wiedemann, Řezníček, Svoboda, Baránek, Fučík, Cvrk, Šefl - Šesták, Mical, Štěpka, Šimíček, Weitz, Sýkora, Válek, Ujfaluši, Řehoř, Čeřovský

Do zápasu vstoupili lépe domácí, když v první minutě střílel od modré Hajda, nicméně přestřelil. V aktivní hře pokračovali domácí i v dalších minutách a v čase 5:21 sklízeli první ovoce. Za pukem směřujícím k hostující bráně vyjel Soukup, aby ho odehrál před dojíždějícím Helešicem, jenže ho uklidil přímo na čepel Martina Kohouta, pro kterého nebyl problém uklidit touš do prázdné klece. V následujících minutách byl k vidění pohledný hokej nahoru-dolů, ale přece jen více ze hry měli domácí. Svou mírnou převahu potvrdili v 17. minutě, kdy se z rohu kluziště dostal puk až k Zuzaníkovi na modrou, ten obešel bránícího litvínovského hráče, nabruslil si mezi kruhy a jeho projektil skončil za Soukupovými zády. První třetinu tedy ovládli domácí hráči v poměru 2:0 a do šaten šli spokojenější.

Do druhé části vstoupili domácí ještě lépe, než do té první. Nejprve ve 22. minutě Martin Kohout nahrával zpoza brány, touš se dostal až mezi kruhy na Kamila Šiafutdinova, který propálil vše co mu stálo v cestě. Hned vzápětí měli obrovskou možnost ke snížení stavu hosté, ovšem ani natřikrát nedokázali Svobodu překonat. Známé nedáš-dostaneš se projevilo o chvíli později, když hezkou kombinaci Kohouta a Stodůlky zakončil prvně jmenovaný nechytatelnou střelou nad lapačku. O čtyři minuty později mohli hosté opět kontrovat, jenže opět byl proti domácí brankář Svoboda. Ten vyrazil Micalovou střelu z hranice brankoviště, a hostující forward se asi ještě teď diví, cože to dokázal neproměnit.

Poté se hostům naskytla další šance ke snížení stavu, když hráli 24 sekund dlouho přesilovku 5 proti 3, jenže tu zužitkovat nedokázali, naopak ujel domácí a litvínovští mohli svému gólmanovi děkovat, že neinkasovali v přesilovce. Ve 38. dostal možnost přesilové hry také Vsetín, ale dlouho si ji domácí hokejisté nezahráli. Po 14 sekundách přesilovky se totiž prosadil již podruhé v tomto zápase Kamil Šiafutdinov, a poslal tak svůj tým do pětigólového trháku. V tom samém čase taky došlo ke střídání gólmanů, Jakuba Soukupa nahradil v brance Michal Klečka. Nic víc se do konce 2. třetiny nestalo a tak nastupovali domácí do třetí části s tím, že je od 3 bodů dělí povinných 20 minut.

Vsetínští ale předvedli, do třetice všeho dobrého, skvělý nástup do třetiny, když ve 44. minutě využili výhodu jednoho hráče v poli. Žabčík střílel od modré, jeho střelu Klečka ještě vyrazil, na dorážku Kamila Šiafutdinova však už byl krátký. Ten se tak mohl radovat ze vstřelení hattricku. Dvě minuty nato se ukázalo, proč že svítí na místě vstřelených litvínovských gólů 0. Jeden z hostujících hráčů se dostal do samostatného úniku, avšak sám před Svobodou selhal. Litvínovští tak mohli zpytovat svědomí, protože tohle byla jejich třetí nebo čtvrtá tutová šance.

Nakonec se však radovali i hosté, když po 10 sekundách přesilové hry dokázal zlomit střelecké prokletí litvínovských hráčů Lukáš Válek. Poté se dostal do obrovské šance Kamil Šiafutdinov, který asi dostal strach z toho, kolik by mohl v šatně platit za 4 vstřelené góly, a tak si v odkryté brance vybral za cíl Klečku, který jen bezmocně ležel na ledě. Hosté poté zahrávali další přesilovou hru, z té sice nic nevytěžili, ale krátce po návratu Michala Hryciowa na led si vyjel zpoza brány Dominik Štěpka, vystřelil, a jeho střelu tečoval za Svobodova záda Petr Ujfaluši. Poslední dvě minuty odehráli v oslabení, nicméně hosté už byli smíření s tím, že dnes si body z Lapače neodvezou, a tak se již nic nestalo a vsetínští mohli slavit vítězství a zisk veledůležitých 3 bodů, kterými se v tabulce dotáhli právě na Litvínov.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (trenér VHK Vsetín): „Dnes k nám přijel kvalitní soupeř, na což poukazuje i postavení v tabulce. My jsme šli do zápasu s tím, že litvínovští mají za sebou pěti, šesti hodinovou cestu autobusem, a to se na výkonu většinou projeví, sami s tím máme zkoušenosti. Řekli jsme si, že na Litvínov vletíme a to se nám povedlo, dali jsme rychlý první gól, ke kterému jsme dokázali přidat do konce třetiny ještě jeden. Ve druhé třetině jsme na rozdíl od soupeře dokázali proměnit své šance, odskočili jsme na 4:0 a gólem na 5:0 byl zápas rozhodnut. Velmi sympatický výkon však předvedli hosté, kteří třetí třetinu, ač byl zápas prohraný, nevypustili, a naopak ještě za stavu 6:0 měli sílu hrát a po zásluze vstřelili 2 branky.“

Petr Nekvinda (trenér HC VERVA Litvínov): „Dnešní utkání není těžké zhodnotit, nehráli jsme tak, jak jsme si řekli před zápasem, s toho pramenily chyby, které soupeř dokázal potrestat. Podle mě byl první gól z ofsajdu, ale s tím teď už nic nenaděláme. Druhý gól jsme obdrželi díky naší nedisciplinovanosti a poté už bylo těžké něco s tím udělat, jak říkám, nehráli jsme to co jsme chtěli, celkově to byl velmi nepovedený zápas. Zítra hrajeme v Havířově, kde bychom chtěli urvat nějaké ty body.“