Vstupenky online

Další posila do defenzívy! Na Valašsko se stěhuje urostlý Fin

Jan Tajzler • 07.09.2023

Hlavním tématem při tvorbě vsetínského kádru pro nadcházející ročník Chance ligy se v závěru přípravného období stala i vinou zranění obrana. Na Lapači bylo avizováno, že na doplnění obranných řad se intenzivně pracuje. První výsledek se dostavil angažováním urostlého zadáka finské národnosti, na Lapač přichází Markus Kojo, ten se Vsetínem podepsal jednoroční kontrakt s možností uplatnění opce.

Markus Kojo je hráčem ročníku 1994 a odchovancem finského klubu Ässät Pori, kde nastupoval až do juniorských let s krátkou zastávkou v americké NAPHL. Po přechodu do seniorské kategorie si jej vybral tým TPS Turku, odkud si také odskakoval sbírat potřebné herní vytížení do nižší soutěže Mestis. Na sklonku sezony 2016/2017 zamířil do týmu SaiPa Lappeenranta a pro další čtyři ročníky se stal pevnou součástí týmu hrající nejvyšší finskou soutěž Liiga. První zahraniční angažmá v mužské kategorii podstoupil Kojo v sezoně 2021/2022, kdy zamířil za výzvou do nejvyšší soutěže Německa DEL, kde působil v týmu Bietigheim Steelers. Po sezoně v Německu přišel přesun na Slovensko, konkrétně do Bánské Bystrice které pomohl k přímému postupu do play-off. Nyní přichází pro urostlého Fina nová výzva na Valašsku.

„Po příjezdu na Vsetín se cítím skvěle a těším se, až se hned zítra pustíme do práce. Jsem rád za zájem Vsetína a šanci se ukázat. Věřím, že tým má potenciál udělat úspěch,“ podělil se o své pocity bezprostředně po podpisu smlouvy nový obránce Valachů, který je po Madsu Larsenovi další posilou ze Skandinávie. Trenéři Vsetína dlouho avizovali, že stále usilují o získání urostlého obránce, který by plnil především defenzivní činnosti. „Společně s trenéry jsme hledali vyloženě defenzivního obránce, což Markus splňuje. Po dobrých referencích jsme se jej rozhodli angažovat,“ sdělil detaily transferu sportovní manažer Radim Tesařík.  

Statistiky a průběh kariéry nového vsetínského zadáka si můžete prohlédnout zde.

banner pod článkem