Vstupenky online

Ještě jednou na Slovensko, Valachy čeká poslední venkovní test

Jan Tajzler • 23.08.2023

Čtvrtý z celkových sedmi přípravných duelů čeká na vsetínské hokejisty ve čtvrtek v Trenčíne. Bude se jednat zároveň o poslední prověrku na ledě soupeře, zbylé tři utkání už Vsacané odehrají v domácím prostředí Lapače. Do odvety s Duklou už by Vsetín měl vyjet s kompletní čtveřicí útočných formací. Utkání mezi Trenčínem a Vsetínem odstartuje ve čtvrtek od 17:30 na ledě Zimního stadionu Pavla Demitry.

Dukla čeká na první vítězství

Trenčín si po utkání na Lapači dal od zápasového zatížení týdenní pauzu. Odveta s Valachy tak bude pro svěřence trenéra Roberta Dömeho teprve třetí prověrkou před startem Tipos extraligy. Utkání na Vsetíně už Dukle přineslo potřebnou radost ze vstřelených branek, Trenčín jich vstřelil celkem pět a většinu zápasu byl ve vedení, nakonec ale ve třetí třetině náskok ztratil, aby podlehl v samostatných nájezdech. Na první vítězství v přípravě tak nový trenčínský kádr stále čeká.

V první měření sil se Vsetínem dali o sobě vědět posily trenčínského týmu. Skóre otevřel útočník Scott Conway a na Lapači předváděl své ofenzivní choutky i v dalších slibných příležitostech, brankově se prosadil další zahraniční nováček v dresu Dukly Tobias Ekberg a aktivitou hýřil rovněž Jozef Baláž coby jedna z prvních potvrzených posil Trenčína před startem nové sezony.

Navzdory pěti inkasovaným brankám držel dlouho Duklu ve hře o vítězství mladičký brankář Matěj Vereš, zvlášť při vsetínských přesilovkách si připsal několik důležitých zákroků, kdy zneškodnil například pohotové střely vyhlášeného ostrostřelce Erika Hrni. Do odvety se však prostor mezi třemi tyčemi nabízí zkušenějším brankářům Davidu Borakovi či Connoru LaCouveemu.

Bude se Vsetín radovat i na Slovensku?

Vsetínský tým na rozdíl od Trenčína stihl odehrát další přípravné utkání. V úterý se představil na ledě nedalekého Přerova a navzdory dalšímu kondičnímu zápasu, kdy trenéři opět poslali na led pouze tři útočné formace, slavil vítězství 3:1. Poprvé ve vsetínském dresu se prosadil Tomáš Jandus, který potvrdil vítězství brankou na 3:1. O místo v sestavě pak bojoval slovinský útočník Erik Svetina, který se proti Zubrům blýskl asistencí. Naopak pro dalšího testovaného hráče obránce Rayena Petrovického skončilo utkání již po první třetině, kdy utrpěl nepříjemný zásah do horní části těla.

Trenér Luboš Rob na startu týdne naznačil, že do Přerova vyjede Vsetín hrát ještě na tři útočné formace, od utkání v Trenčíně už by se ale dala očekávat změna: „Co se týče Trenčína, tak tam už budeme hrát na čtyři lajny, ladit směrem k sezoně a hledat varianty, jak by tým mohl nastupovat,“ nastínil plány aktuálního týdne. Dle těchto slov se tak nabízí možnost startu i zkušenější varianty sestavy, podobně jako tomu bylo i v domácím utkání s Duklou. Na první starty ve vsetínském dresu stále čeká útočník Matouš Kratochvíl, do branky zatím ještě nenastoupil Patrik Romančík. Další premiéry by se mohla dočkat i nejčerstvější akvizice valašského mužstva - dánský obránce Mads Larsen.

Naposledy se Vsetín v Trenčíně představil před rokem, kdy se znovu zrodila přestřelka, kterou Valaši zvládli podobně jako před týdnem doma výsledkem 6:5. Jak tomu bude tentokrát? Odpovědi začnou přicházet ve čtvrtečním večeru, utkání na zrekonstruovaném Zimním stadionu Pavla Demitry odstartuje v 17:30. Za slovenskými hranicemi půjde zároveň o poslední venkovní prověrkou před 1. kolem Chance ligy, které Valaši odehrají v Třebíči.

Sestavy v posledním utkání:

Trenčín: Vereš – Pietroniro, Nemčík, Ekberg, Bokroš, Kupec, Hlaváč, Hrenák – Charbonneau, Baláž, Petráš – Ahl, Conway, Immo – Hudec, Sojčík, Krajčovič – Vaňo, Olle.

Vsetín: Pavlíček – Staněk, Teper, Smetana, Jenáček, Ďurkáč, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Holec, Klhůfek, Hrňa – Bláha, Dědek, Matějček.

banner pod článkem