Vstupenky online

Příprava pokračuje, v úterý na Lapač zavítá slovenský vicemistr

Jan Tajzler • 27.08.2023

Seriál přípravných zápasů míří do druhé poloviny. Ta by už i dle slov trenérů měla být více zaměřená na taktické věci a pilovaní souher jednotlivých formací pro blížící se soutěžní start Chance ligy. Vsetín zbytek přípravných zápasů odehraje před domácím publikem. To první se nabízí vsetínským příznivcům již v úterý, kdy na Lapač zavítá úřadující vicemistr Slovenska celek HKM Zvolen. Duel proti atraktivnímu soupeři bude mít úvodní vhazování v 18:00. Vstupenky na utkání můžete zakoupit zde.

Zvolen patří mezi slovenskou špičku 
 

Ve Zvolenu oslavili postup do nejvyšší soutěže v roce 1997, od té doby se ve středoslovenském městě pravidelně hraje play-off. Pozoruhodnou sérii dovedli Zvolenští hned třikrát k mistrovskému titulu a to v letech 2001, 2013 a 2021. Blízko k blyštivému poháru měl Zvolen i v loňské sezoně, kdy znovu dokráčel do finále play-off, avšak zde nakonec podlehl v sérii 1:4 na zápasy Košicím. V posledních letech ale mohou být s hokejem ve Zvoleně spokojeni, během pěti let získal klub hned čtyři medaile, přičemž navíc jedna ze sezon nebyla dohrána kvůli pandemii covidu-19. Dá se předpokládat, že i v nadcházející sezoně bude Zvolen patřit mezi favority slovenské extraligy, pro Vsetín se tak naskýtá možnost vysoce kvalitní prověrky.

Osobností týmu je útočník Peter Zuzin, který získal se Slovenskem bronzovou medaili při Olympíjských hrách v Pekingu. Udržet se rytířům podařilo také obávané střelce z loňské sezony trojici Marek Hecl, Radovan Bondra či Maroše Jedličku. Pokračuje také brankářská opora Adam Trenčan, kterému přibyla do brankoviště konkurence ze zámoří v podobě Jake Kupskeho. Trenér Oremus bude v nové sezoně sázet i na další hráče ze Spojených států. Obranné řady vyztužil Brennan Kapcheck nebo Cole Hults, který se v týmu potká i se svým bratrem Mitchem, ten pro změnu nastupuje v útoku. Americkou sílu v týmu bude i v ofenzívě reprezentovat Drake Rymsha.

Zvolen v přípravě zatím odehrál pět přípravných duelů. Nejprve podlehl konkurenčnímu Humenné 4:7. Poté následoval domácí turnaj Memoriál P. Zábojníka. Zde sice Zvolen musel skousnout vysokou porážku od Frýdku-Místku (2:9), ale zbylá utkání zvládl, když porazil slovinskou HK Olympija 4:1 a úspěšný byl i proti polskému Tychy (2:1). Nakonec tak přeci jen pohár pro vítěze zůstal v hostitelském městě. Minulý týden pak Zvolen odehrál duel s Porubou, ve kterém slavil po přestřelce vítězství 5:4. Zbytek přípravy pak Zvolenští odehrají právě s kluby české druhé nejvyšší soutěže, po Vsetínu je čeká ještě jednou Poruba, Znojmo a generálka se Zlínem.

Vsetín řeší složení obranných dvojic

Valaši v minulém týdnu odehráli oba přípravné duely na půdě soupeře. Nejprve se jim v úterý podařilo ještě ve hře na tři útočné formace skolit Přerov (3:1), ve čtvrtek je pak čekala odveta v Trenčíně. Na západě Slovenska měli Valaši slibně nakročeno k dalšímu vítězství, nad Duklou vedli ve třetí třetině 3:1, ale domácí během jediné minuty srovnali. Utkání tak stejně jako na Lapači skončilo po základní hrací době nerozhodně. Trenčín se nakonec radoval v prodloužení. Trenér Luboš Rob chválil hru týmu hlavně v prvních dvou třetinách, v té třetí jeho svěřenci dle jeho slov ustoupili z nastaveného modelu, ale i tak ocenil kvalitu utkání se slovenským extraligistou.

Na Valašsku se alespoň pro tuto chvíli rozloučil testovaný útočník Erik Svetina, nicméně trenér Rob naznačil, že by se cesty slovinského útočníka a vsetínského klubu mohly v budoucnu znovu protnout. Nabídku smlouvy na dobu určitou by měl obdržet Štěpán Matějček. Trenéři už také mají jasno o prvních třech útočných formacích, zbývá doladit souhru čtvrtého útoku. Zdravotní problémy pak komplikují složení obranných dvojic, zde se určitě další tři přípravné zápasy budou hodit k nalezení vhodných párů pro start soutěže. V úterý by se měl také vsetínským fanouškům poprvé představit dánský zadák Mads Larsen.

Souboj Vsetína se slovenským vicemistrem odstartuje na Lapači v úterý od 18:00. Vstupenky na utkání můžete zakoupit zde. Pokud se na hokej nedostanete přímo, můžete průběh zápasu sledovat prostřednictvím podrobné textové onlajn reportáže.

Sestavy v posledním utkání:

Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Ďurkáč, Jenáček, Hamřík, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Holec, Klhůfek, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Svetina, Matějíček, Melenovský.

Zvolen: Kupsky (Trenčan) – Sládok, Čulík, Rauhauser, Kubka, C. Hults, Mudrák, Kapcheck, Hain – Langkow, Rymsha - Kašlík, M. Hults, Jedlička - Marcinek, Viedenský, Zuzin - Csányi, Šiška, Kolenič.

banner pod článkem