Vstupenky online

Valachy čeká první zápasová prověrka, míří na Slovensko do Nitry

Jan Tajzler • 14.08.2023

Třetí týden přípravy na ledě už přinese do programu vsetínských hokejistů také první přípravné duely. Nejprve zamíří svěřenci trenéra Jiřího Weintritta ke konfrontaci do Nitry, aby pak ve čtvrtek nastoupili také v domácím prostředí proti dalšímu soupeři ze slovenské nejvyšší soutěže z Trenčína. Souboj s Nitrou bude zajímavý už jen proto, že slovenský tým znovu vede z pozice hlavního trenéra Antonín Stavjaňa, kterému je vsetínské prostředí velmi dobře známé. První test před novým soutěžním ročníkem Chance ligy podstoupí vsetínský tým v úterý od 18:00, vstupné na utkání v Nitře činí 5 euro.

Nitra buduje nový kádr pod Antonínem Stavjaňou

HK Nitra v loňském ročníku Tipos extraligy skončila na 10. místě po základní části a do vyřazovacích bojů doslova proklouzla na poslední chvíli. V předkole play-off zvládla Nitra v nejkratším možném čase vyřadit konkurenční Poprad, ale ve čtvrtfinále svěřenci Antonína Stavjani nestačili na pozdějšího slovenského mistra tým HC Košice, kterému podlehli v poměru 1:4 na zápasy.

Kromě již zmíněného Antonín Stavjani působí v týmu Nitry také brankář Libor Kašík, který zamířil na Slovensko během loňské sezony, kdy se mu úplně nedařilo v dresu mateřského Zlína po sestupu z nejvyšší soutěže. Na Slovensku však zkušený brankář okřál a stal se oporou týmu. Vsetínským příznivcům je také známý útočník Filip Bajtek, který v začátcích své seniorské kategorie vypomáhal Vsetínu ještě v dobách druholigových. Nově se pak v Nitře hlásí obránce Jakub Kubeš, který v loňské sezoně působil v Prostějově.

Stejně jako pro Vsetín i pro Nitru se bude jednat o první přípravné utkání, což je také prostor pro premiéry nových posil. Nitra během léta vyjednala příchod dvou zámořských posil, pomoct by ji měl Kanaďan Patrick Bajkov či Američan Lincoln Griffin. Zpět do mateřského klubu se vrací také Samuel Buček, jenž v uplynulé sezoně vyvolal kontroverze svým odchodem do ruské KHL, aby pak dostal šanci v dresu třineckých Ocelářů, nyní by na Slovensku rád restartoval svou kariéru, protože loňská sezona mu zdaleka nevyšla jako ta předcházející, kdy měl lví podíl na tom, že Nitra dokráčela až do finále play-off.

Vsetín jede do Nitry po pěti letech

Příprava vsetínských hokejistů letos přinese převážně měření sil se slovenskými celky hrajícími nejvyšší soutěž. Kromě Nitry, kam se zelenožlutí vydají po pěti letech, se představí také v duelech s Trenčínem, finalistou play-off ze Zvolenu a také Duklu Michalovce. Poslední vzájemné utkání se odehrálo mezi Vsetínem a Nitrou v roce 2018, a vítězem byl vždy domácí tým. Na Lapači Valaši zvítězili 5:1, odveta na Slovensku už dopadla lépe pro Nitru, která tehdy Valachům oplatila porážku a vyhrála na domácím ledě 5:2.

Trenéři Jiří Weintritt společně s Lubošem Robem budou hledat ideální složení útočných formací pro nadcházející ročník Chance ligy. Mají k tomu porci celkem sedmi duelů s kvalitními soupeři. Na obnovenou premiéru v dresu Vsetína čeká útočník Erik Hrňa či obránce Jakub Teper. Vůbec poprvé by ve vsetínském dresu měl na led vyjet další zadák Robin Staněk či forvardi Tomáš Jandus, Matouš Kratochvíl, Jan Kern a později také zkušený útočník Pavel Kubiš.

Během přípravných duelů se dá také očekávat, že trenéři dají příležitost mladším hráčům, které vsetínské vedení rovněž během pauzy podepsalo a dalo tak najevo, že do budoucna chce znovu stavět na odchovancích z vlastní líhně. První přípravný duel vsetínského týmu odstartuje v úterý od 18:00 na ledě Tipsport Arény v Nitře, vstupné na utkání činí 5 euro, průběh zápasu můžete také sledovat prostřednictvím textové onlajn reportáže.

banner pod článkem