Vstupenky online

Vsetín vítězem baráže! V Ústí mu stačilo na výhru deset střel!

Václav Trávníček, Miroslav Janíček • 05.04.2006

Ú s t í n/L. – Barážová série u konce! Vsetín bude hrát i příští sezonu extraligu! Valaši dnes počtvrté zdolali celek Ústeckých Lvů těsným vítězstvím 0:1 a celou barážovou sérii tak vyhráli 4:2 na zápasy. Dnešní vyhecovaný duel se zlomil v šestnácté minutě, kdy Málka po parádní Jenáčkově přihrávce překonal Marek Dubec. Valaši se poté doslova zakopali ve své obranné třetině v čele se skvělým Hovim, a postupně tak ukrajovali z ústeckého snu o vyrovnání série. Skóre se už do sirény nezměnilo, přestože domácí zkoušeli v závěrečných minutách štěstí v power play. Vsetín vydřel vítězství díky velkému nasazení a brankáři Hovimu, který sérii stylově uzavřel čistým kontem. Dnešní gól byl pro mě nejdůležitější v mé dosavadní hokejové kariéře, řekl po zápase autor vítězné branky Marek Dubec. Připravujeme ohlasy a rozhovory s hráči!

- B6 st 5.4.18:00
HC Slovan Ústí nad Labem
VHK ROBE Vsetín
0:1(0:1, 0:0, 0:0)
Branka: 16. Dubec (Jenáček, Rob). Rozhodčí: Bolina, Šindler - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 3:8, navíc Slížek (Ústí) 10 min. Bez využití. Počet diváků: 5000. Konečný stav série: 2:4.
HC Slovan Ústí nad Labem: Málek - Jan Kudrna, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Grof, Vála, Hájek - Červenka, Pazourek, Antoš - Eiselt, Slížek, Kuchler - Fink, Sýkora, Jiří Kudrna - Klimt.
VHK ROBE Vsetín: Hovi - Hrabal, Kučný, Bolf, Bauer, Horák, Spitzer - Janeček, Stantien, Demel - Dubec, Jenáček, Rob - Sakrajda, Steiner, Duba - Zdráhal, R. Hruška, O. Hruška.
Mnohem prořídlejší tribuny než v minulých dvou barážových utkáních sledovali poslední zápas sezóny. Oba týmy začali opatrně, a kdo čekal, že Lvi na svého soupeře vlétnou, byl asi zklamán. Ve 3. minutě udrželi domácí útočné pásmo a do šance se dostal Červenka. Vzápětí měli hokejisté Slovanu výhodu přesilové hry, ale naložili s ní prachbídně. V 7. minutě vyškolila ústecká sedmnáctka Grof vsetínskou sedmnáctku Bolfa, ale Hovi byl bezchybný. Teprve poté si Lvi začali vytvářet tlak a převážnou dobu se hrálo na polovině hostí. Domácí hráči hráli daleko disciplinovaněji než v předchozích utkáních a nedávali tak rozhodčím žádnou záminku k vylučování. V 16. minutě vyhodil Rob naslepo kotouč ze svého obranného pásma, ve středním pásmu si na něj najel Jenáček a po pravé straně postupoval dopředu. Od pravého mantinelu nahrál najíždějícímu Dubcovi, který druhou střelou na branku pokořil prochladlého Málka. Domácí se snažili o rychlou odpověď a do konce třetiny několikrát zavařili Valachům před jejich brankou.

Brzy po úvodním vhazovaní v prostřední části hry měli domácí další přesilovku, ale opět s ní naložili velmi špatně. Až po vyrovnání sil na ledě byla snaha o pokoření Hoviho daleko patrnější. Hosté ale dokázali bez větších obtíží účelně bránit. Ve 29. minutě vyrazil do brejku Eiselt, zbavil se bránícího Horáka, ale dostal příliš blízko k vsetínské brance a Hovi ho vytlačil z úhlu. Ve 31. minutě měl na hokejce vyrovnání Sýkora. Po jeho dorážce byl už Hovi překonán, ale puk jen zazvonil o tyč. Vzápětí byl zezadu jeden z domácích hráčů faulován Bolfem. Tentokrát Lvi zahráli přesilovku mnohem lépe, ale většina střel se až k Hovimu nedostala, a když už něco prošlo, finský brankář ve službách Vsetína byl vždy na místě. V závěru třetiny si první přesilovku užili i hosté, ale jen při ní šetřili minuty a síly.

Úvod závěrečného dějství obstarala tvrdá střela z hole Pazourka. Ve 44. minutě se Antoš s Pazourkem v signalizované výhodě hnali do přečíslení ale druhého jmenovaného vychytal opět Hovi. Při přesilovce působili ale domácí proti bránící čtveřici Vsetína trochu bezradně. Na začátku poslední desetiminutovky Lvi začali stupňovat svůj tlak, ale zastavila je přílišná útočná snaha Slížka, který byl vyloučen za nedovolené bránění. I při oslabení udávali domácí hokejisté tempo, Hoviho ohrozil Jan Kudrna, pro kterého vybojoval v rohu kluziště puk Sýkora. O několik okamžiků později se přes valašskou obranu prosazoval Mazanec, ale nedovoleně ho přidržel Bolf. Vhazovalo se před Hovim, puk se dostal k Antošovi, jehož bomba div nezlomila tyč hostující branky. Při snaze o vyrovnání se domácí hokejisté stále tlačili před branku Vsetína, ale veškerá snaha vyznívala naprázdno. K odvrácení neúprosné barážové matematiky však domácím nepomohla ani téměř minutová powerplay.

Ohlasy k utkání

Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Chtěli jsme dneska rozhodnout, protože v sedmém utkání nikdo neví, jak to může dopadnout. Dneska jsme měli velké problémy a Sasu Hovi nás jednoduše zachránil. Spadl mi obrovský kmen ze srdce, protože pracuji osm let ve Vsetíně, dostal jsem se k áčku a byl bych strašně nešťastný, kdybychom spadli. K finančním problémům, my jsme to uhráli, je to o lidech, kteří ve Vsetíně hokej budou řídit. Kdyby to bylo pořád jako letos, tak by nebylo možné v extralize pokračovat."

Pavel Hynek (Ústí nad Labem): "Zklamání bezprostředně po zápase je obrovské. Dávali jsme si nejvyšší cíle. Postup byl v našich silách, v pěti ze šesti zápasů jsme byli vyrovnaným soupeř, možná i lepším. Chybělo více sportovního štěstí, ale také jsme nezvládli zlomové momenty série. Ten hlavní byl asi ve čtvrtém zápase doma, kdy jsme v prodloužení v přesilovce čtyři na tři netrefili odkrytou branku. Věřím, že za stavu 3:1 na zápasy by to Vsetín zlomilo, ale vítězství na nájezdy je naopak stmelilo. Celkově sezona byla pro ústecký hokej hodně úspěšná, vyhráli jsme první ligu, junioři postoupili do extraligy a mrzí mě, že jsme my neudělali ten poslední krok. Chtěl bych ocenit i hru Vsetína, měli výborného Hoviho, rozhodující góly dělal Stantien. Klobouk dolů, že se hráči při těch ekonomických problémech dokážou semknout."