Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

ESD - 43.kolo pá 8.3.18:00
HC Sparta Praha
VHK ROBE Vsetín
7:3(2:0, 2:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 8. Svoboda (Krudenc, Augustin), 20. Keller (Svoboda, Augustin), 33. Augustin (Kadeřávek, Svoboda), 35. Augustin (Svoboda), 46. Major (Mikliš), 47. Hozák (Havel, Pokorný), 56. Pokorný (Černoch) – 48. Kuchařík (Grygar, Abdul), 51. Grygar (Abdul, Kuchařík), 52. Forch (Hryciow, Hořanský). Rozhodčí: Würtherle - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 43. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 6:0, 6:3, 7:3.
HC Sparta Praha: Pírs - Kadeřávek, Keller, Knobloch, Kolář, Mikliš, Široký, Vacek, Vokurka - Augustin, Bartoš, Černoch, Havel, Hozák, Klindera, Krudenc, Lojka, Major, Pokorný, Svoboda
VHK ROBE Vsetín: Vlach - Hajda, Hohl, Hryciow, Ščotka, Žabčík - Abdul, Forch, Grygar, Hořanský, Kuchařík, Pancza, Račický, Rod, Světlík, Willert

Do zápasu vstupovali oba týmy s rozdílnými cíly. Zatímco pro Vsetín by případná výhra znamenala skutečně "pouze" výhru, Spartu mohl případný úspěch hodně přiblížil postupu do play-off. V úvodu to však byli paradoxně hosté, kteří působili na ledě aktivnějším dojmem. Šlo však pouze o optickou převahu, protože žádné gólové šance nepřicházely. To Sparta se prosadila defacto z první příležitosti. Domácí podnikli rychlý výpad, na jehož konci byl dorážející Martin Svoboda, a gólman Vlach neměl proti jeho střele do odkryté klece žádnou šanci. Domácí se dál nikam nehnali, přesto ještě dokázali před přestávkou přidat druhou branku. 59 sekund před sirénou se ujala nenápadná střela Adama Kellera, jehož úspěch překvapil snad ještě více než zaskočeného gólmana hostů.

Největší šance Vsetína v dosavadním průběhu přišla dvě minuty po pauze. V závaru před brankou směřoval puk pomalu za již překonaného Pírse, ten však v poslední chvíli skokem dokázal jeho cestě mezi tři tyče zabránit. Krátce po polovině utkání přidala Sparta třetí gól, když příliš vysunuté napadání Vsetína potrestala dvojice Kadeřávek, Augustin rychlým brejkem, na jehož konci Vojtěch Augustin střílel přesně k tyči. A čtvrtá branka na sebe nenechala dlouho čekat, postaral se o ní za další dvě minuty znovu Vojtěch Augustin.

Když Marek Major a po chvíli po něm Jiří Hozák zvýšili už na 6:0, zdálo se být o výsledku jasno. Sparta ale následně polevila, a Vsetín se chopil příležitosti. Kouzlo gólmana Pírse zrušil nejprve Tomáš Kuchařík a důrazně si pak ve změti hráčů počínal Ondřej Grygar. Ještě více nervozity na sparťanské hokejky pak přinesla trefa v pádu v podání Jana Forcha, který skóroval po přesné zadovce Hryciowa. Pražany ale ulidnil pět minut před koncem Dominik Pokorný, který pálil z první z pozice mezi kruhy, který tak jako jediný hráč v zápase dokázal využít přesilovou hru.

V souběžně hraném utkání Slavia zdolala sparťanského konkurenta v boji o play-off Zlín a domácí tak mohli začít slavit vytoužený postup do vyřazovacích bojů. V závěrečném kole základní části totiž již nemohou přijít o místo v nejlepší čtyřce skupiny B.

Ohlasy k utkání

Pavel Arnošt (Sparta): Jsme spokojeni, že jsme v play-off, protože pro kluky je to ta nejdůležitější zkušenost. V poslední době se ale potýkáme se závěry zápasů, kdy vždycky inkasujeme branky a tím si komplikujeme situaci. Na tom musíme zapracovat.