Vstupenky online

Valaši vezou z Havířova dva body!

Kristýna Zigmundová • 27.09.2017

Začátek zápasu se nesl opět ve znamení vyloučení, především na straně Vsetína. První, kdo se tedy dostal do vedení, byl AZet. Do konce třetiny se ale ještě podařilo vyrovnat Tomáši Vávrovi a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu. Ve druhém dějství se AZetu podařilo jít opět do vedení, ale v závěru musel jít bránit ve třech a Jakub Teper tuto přesilovku využil, opět bylo vyrovnáno. Ve třetí třetině se Vsetín dostal do vedení zásluhou Davida Březiny. Nakonec se však muselo rozhodovat v prodloužení, kde se jako první trefil Jaroslav Markovič, a Vsetín si tak odváží dva body. Zaslouženě.

WSM liga - 7. st 27.9.18:00
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
3:4p(1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 7. Hudeček (M. Kalus), 30. Kurovský (Staněk), 47. Kurovský (Krisl, Sikora) – 16. Vávra (Slováček), 39. Teper (Dundáček, Slováček), 43. Březina (Markovič, Frolo), 61. Markovič (Frolo, Březina). Rozhodčí: Koziol, Veselý – Poruba, Adamec. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2479. Střely na branku: 41:21. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

AZ Havířov: Dolejš – Krisl, R. Havel, Postnikov, Drtil, Staněk, Petran – Kanko, Sikora, Kotala – Pořízek, Hudeček, M. Kalus – P. Beránek, Maruna, Gřeš – Cihlář, L. Bednář, Kurovský.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – Frolo, Ostrčil, Teper, Žák, Dundáček, Hryciow – Markovič, Hruška, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Hořanský, Jonák, Finsterle – Kajaba, Šilhavý, Weintritt.

Zpočátku měli puk více na hokejkách domácí, ale první šanci zápasu si připsali hosté. V polovině 4. minuty se zcela sám zjevil před Dolejšem Markovič, ale domácí gólman jeho pokus zneškodnil vyrážečkou. Minutu na to šel na trestnou Weintritt a AZ svou první přesilovku vyžil. Jan Hudeček si připravil na pravém kruhu ideální střeleckou pozici a trefil se přesně pod horní tyč Horčičkovy branky. Přesilovku dostali vzápětí k dispozici i hosté ale brankově v ní neuspěli.

V 11. minutě zhatila nadějnou šanci domácích v situaci 2 na 1 nepřesná přihrávka, na druhé straně vytáhl Dolejš pěkný zákrok po střele Hrušky. Druhá desetiminutovka přinesla nejprve dvě vyloučení na obou stranách, ale také vyrovnání skóre. Když se po několika minutách konečně zase hrálo v pěti, využili v 16. minutě hosté chybu domácích v obranném pásmu a Tomáš Vávra zblízka překonal Dolejše - 1:1. V závěru třetiny měli domácí k dispozici dvojnásobnou přesilovku, ale do šaten se šlo za vyrovnaného stavu.

Větší část nabídnuté dvojnásobné přesilovky domácí nevyužili ani po přestávce, stejně jako další vyloučení hostů. Největší šanci na skórování měl až poté Kanko, který se zcela sám ocitl před Horčičkou, ale ten jej vychytal. Ve 27. minutě bylo k vidění pěkné gesto fair-play, když hostující obránce Jakub Teper přiznal rozhodčím, že zákrok Maruny na něj nebyl faulem a sudí zrušili avizovaný trest pro domácího útočníka. Hosté pak jakoby měli trochu více ze hry, ale přesně v polovině utkání vysunul do úniku Staněk Daniela Kurovského, a ten šikovně mezi betony překonal Horčičku – 2:1.

Havířovské branka povzbudila a přišly i jejich další šance, jako v podání Beránka či Sikory. Ale ani hosté nechtěli zůstat pozadu a tak byl k vidění parádní útočný hokej. AZ mohl navýšit skóre při dobře zahrané přesilovce od 34. minuty, ale nakonec padla branka na druhé straně. Ve 39. minutě šli na trestnou ve stejném čase hned dva domácí hokejisté a za necelou půlminutku využil dvojnásobnou přesilovku střelou od modré obránce Jakub Teper – 2:2.

Třetí třetina začala hodně divoce. Nejprve šli krátce po sobě na trestnou domácí Havel a vsetínský Hruška. Při hře 4 na 4 pak měl nejprve gól na hokejce Sikora, ale netrefil odkrytou klec. A tak platilo nedáš-dostaneš, protože prakticky z protiakce se trefil David Březina a Valaši poprvé vedli. Parádní hokej však pokračoval a ve 47. minutě bylo opět vyrovnáno, když Daniel Kurovský s trochou štěstí dostal puk do vsetínské branky. Vzápětí měli hosté na hokejkách dokonalou „trojšanci“ střely a dvou dorážek, ale při domácích stála v tu chvíli štěstěna.

I v závěru základní hrací doby se oba týmy snažily strhnout vedení svou stranu. Trochu blíže k tomu měli domácí, ale ani v přesilovce od 56. minuty jim to tam nepadlo. A tak se šlo do prodloužení. To trvalo necelou minutu. Nejprve v něm ztroskotal zcela osamocený havířovský útočník na Horčičkovi, ale hned vzápětí ujel domácím Jaroslav Markovič a střelou mezi betony rozhodl o výhře Vsetína 4:3 v prodloužení.

Ohlasy k utkání

Martin Janeček (Havířov): Před zápasem jsme stáli o tři body, přijel k nám však velmi houževnatý a odhodlaný soupeř. Hokej se musel líbit, ale chápu, že naši fanoušci budou asi z výsledku zklamaní. My jsme vyrobili tři fatální hrubky po individuálních chybách a to je hrozná škoda. Chtěli jsme hrát malinko něco jiného a ve chvíli, kdy jakýkoliv hráč přijde s něčím, co do té taktiky nepatří, tak je to znát a Vsetín tyto chyby potrestal a zaslouženě si odváží dva body.

Luboš Jenáček (Vsetín): Při hře pět na pět jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem, pod tlak jsme se dostávali především v oslabení. Fauly tam z naší strany byly, některé rozhodnutí byly malinko přísnější, ale takový metr dnes rozhodčí nastavili. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a musela se divákům líbit.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava