Vstupenky online

Lídr tabulky pokořen! Valaši zdolali podruhé v sezoně Karlovy Vary

Tomáš Kopecký, Helena Hegeďová • 02.12.2017

Osmé místo je zase o něco blíže! Vsetínští hokejisté si v dramatickém souboji poradili s Karlovými Vary a sesadili Energetiky z první příčky ligové tabulky. Přestože hosté otevřeli skóre v úvodní třetině jako první, reakce Valachů na sebe nenechala dlouho čekat a hned po devíti sekundách kontroval vyrovnávací brankou Frolo. Zelenožlutí otočili vývoj utkání o dvě minuty později, když je poslal do vedení Vávra. Výborně hrající domácí hokejisté dlouho kontrolovali stav 2:1, avšak šest minut před závěrečnou sirénou nechali u tyče volného Balána, který opět srovnal. Když už to vypadalo, že utkání dospěje do prodloužení, prosadil se v úniku Markovič a rozhodl o zisku důležitých tří bodů.

WSM liga - 28. so 2.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Energie Karlovy Vary
3:2(2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Frolo (Šilhavý, Hořanský), 13. Vávra (Podešva, Janáček), 59. Markovič (Kopta, Březina) – 11. Kohout (Kverka, Stloukal), 54. Balán (T. Rachůnek, Šafář). Rozhodčí: Zbořil, Přikryl – Adamec, Zedník. Vyloučení: 3:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3067. Střely na branku: 38:21. Zblokované střely: 13:8. Vhazování: 28:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Horčička – Teper, D. Krenželok, Ostrčil, Frolo, Janáček, Dundáček – Markovič, Kopta, Březina – Slováček, Podešva, Vávra – Pokorný, Kucharczyk, P. Beránek – Hořanský, Karafiát, Šilhavý.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák, Krejčí, Podlipnik, M. Rohan, Kovačevič, J. Tomeček, Šafář – Gorčík, Balán, T. Rachůnek – Kohout, Kverka, Stloukal – Flek, Skuhravý, Rezek – Davídek, M. Zadražil.

Aktivněji vstoupili do zápasu domácí, čímž donutili hostující celek faulovat. První příležitost v podobě přesilové hry Valaši nevyužili, naopak Karlovy Vary neměly problém s kontrolou kotouče a Flek se vydal i do útočného pásma. Nakonec vsetínskou branku minul. Při hře pět na pět byla hra vyrovnaná a charakterizovala ji hlavně rychlost. Především hráči domácího celku se začali aktivně vydávat směrem dopředu, většina střel však ztroskotala na obětavé obraně soupeře. Byli to ovšem právě Karlovarští, kdo v 11. minutě otevřel skóre utkání. Na levý kruh si sjel Martin Kohout, jenž našel a přesně vystihl odkrytý pravý horní roh Horčičkovy branky.

Všichni přítomní čekali, jak se bude průběh utkání vyvíjet dál. Vojtěch Šilhavý, útočník čtvrté formace Vsetína, vyhrál buly na Tomáše Frola, který najel do středního pásma a prostřelil Novotného. Během devíti sekund tak bylo vyrovnáno. Také další vsetínská formace se prezentovala nadějným útočným výpadem, když se David Březina ocitl v brejku. Tentokrát ale na karlovarského gólmana nevyzrál. Vsetín tato promarněná šance tolik mrzet nemusela, jelikož po chybě obrany se pohotovou střelou prosadil Tomáš Vávra. Průběh zápasu se samozřejmě nelíbil hostujícímu celku, který mohl vyrovnat hned záhy, v přesilové hře. Početní výhoda ale hostům, kvůli vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě, nevydržela dlouho a Vsetín neubíral na aktivitě.

Domácí gólman Horčička musel hned v úvodu druhé třetiny hasit Rachůnkovu šanci, proti které se stačil rychle přemístit. Hosté začali pomalu přidávat na tempu. Druhá formace Vsetína se však dokázala osvobodit a naopak dostat soka pod tlak. Karlovy Vary se opět dostaly do oslabení, tento aspekt hry se však na skóre vůbec neprojevil, protože hostujícímu celku se dařilo úspěšně bránit. Oba celky hledaly chyby soupeře, hostům se dařilo snadno procházet pásmem a domácí byli aktivní v zakončení, ani jedna z jejich střel ve druhé třetině ale za zády gólmana neskončila. Stejně tomu tak bylo i na druhé straně, Rohan nastřelil pouze břevno Horčičkovy brány. Novotný si také poslechl, jak zní branková konstrukce jeho branky – ve 40. minutě, při čtyřminutové přesilovce, trefil Kucharczyk levou tyč.

Do třetí třetiny vstoupily Karlovy Vary o poznání dominantněji a ukazovaly, že jsou právem na prvním místě tabulky. Velké množství hostujících střel dokázali odstavit obránci, našly se však i takové pokusy, při nichž byla jasně znát převaha hráče soupeře a zasahovat musel až Horčička. Druhý gól Energie byl na spadnutí, když dostal obránce Krenželok dvouminutový trest za sevření puku. Valaši se po ubráněném oslabení stáhli do obrany, jejich valu se však nebál Podlipnik, který prošel až k brankovišti a zakončil. Vsetínský brankář jeho pokus vytěsnil hokejkou. Za zády Horčičky ale skončila střela Stanislava Balána a v 54. tak bylo na Lapači vyrovnáno.

Následné vyloučení Stloukala přineslo karlovarský útočný výpad v oslabení, hosté však při této akci nakonec branku Valachů neohrozili a Vsacané stále těžili z výhod přesilové hry. Největší šance domácích přišla paradoxně při hře pět na pět. Frolova střela se od betonu Novotného odrazila na Pokorného, jenž měl před sebou jen prázdnou branku. Vsetínský útočník dostal kotouč pouze na brankovou konstrukci. O necelých třicet sekund později už ale Lapač bouřil. Jaroslav Markovič se dostal do úniku a blafákem překonal strážce hostujícího brankoviště. Hosté po oddechovém čase ještě zkusili hru bez brankáře. Karlovy Vary už však v power-play nesrovnaly a vsetínský Březina minul prázdnou bránu jen o pár čísel. Skóre se po gólu Markoviče už neměnilo a domácí vzešli z utkání jako vítězové.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Jsme moc spokojeni, že se nám podařilo prodloužit vítěznou sérii proti lídrovi tabulky. Myslím si, že se zápas musel divákům líbit, protože dneska byl na Lapači k vidění nadprůměrný prvoligový hokej. Přestože jsme dostali před koncem branku na 2:2, tak jsme dokázali pěknou brankou Jardy Markoviče odpovědět. Všichni hráči zaslouží poděkování, protože podali výborný a obětavý výkon od prvního po posledního, v čele s Lubošem Horčičkou. Velké díky, již opakovaně, patří našim fanouškům, kteří vytvořili vynikající atmosféru.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Mrzí nás, že jsme dneska nedokázali získat body, protože jsme předvedli poměrně dobrý výkon. Myslím si, že v utkání byly dva rozhodující momenty. První byl ten, že jsme hned po našem vstřeleném gólu dostali nešťastnou střelou vyrovnávací gól, který zvedl domácí. Vsetínu se pak po naší chybě podařilo dostat do vedení a hrál na hranici obětavosti, na hranici faulů a my jsme se přes to bohužel nedokázali dostat do koncovky. Vytvořili jsme si dostatek šancí, ale nedokázali jsme dát gól. A když jsme potom dali vyrovnávací branku, tak jsme bohužel takticky špatně odehráli konec a nechali jsme domácí ještě jednou odskočit. To byl ten druhý zásadní moment, ale myslím si, že jsme odvedli dobrý výkon. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli ve velkém počtu a podpořili nás i při takové velké vzdálenosti obou měst. My teď musíme zvednout hlavy a v dalším kole bodovat.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava