Vstupenky online

Valaši na úvod severočeského tripu deklasovali Litoměřice

Jan Tajzler • 28.11.2017

Vsetínský tým se vydal do severních Čech a jeho první zastávkou v rámci dvoudenního tripu byla litoměřická Kalich Arena. Valaši vstoupili do utkání v Litoměřicích velmi dobře a v první třetině se zásluhou Beránka ujali vedení. Rozhodující krok ke tříbodovému vítězství učinil tým trenéra Dopity v prostředním dějství, kdy Vsetín díky využité přesilově hře a dvěma trefám Březiny odskočil už na 4:0. Litoměřicím se podařilo sice částečně skóre korigovat, ale Vsetín v poklidu kontroloval průběh utkání až do vítězného konce. Zelenožlutí se nyní přesunou dál na sever, konkrétně do Ústí nad Labem, kde ve středu od 18:00 zabojují o další potřebné body.

WSM liga - 31. út 28.11.18:00
HC Stadion Litoměřice
VHK ROBE Vsetín
3:6(0:1, 2:4, 1:1)

Branky a nahrávky: 34. Machala (Buchtela), 37. J. Šimeček (Jandus, Jebavý), 58. Machala (Kodýtek) – 14. P. Beránek (Protasenja, Kucharczyk), 21. Kopta (Březina, Teper), 31. D. Krenželok (Kucharczyk, P. Beránek), 33. Březina (Markovič, Dundáček), 35. Březina (Markovič, Dundáček), 55. Ostrčil (Markovič). Rozhodčí: Wagner, Zubzanda – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1602. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6.

HC Stadion Litoměřice: Klouček (33. Michajlov) – Strejček, Buchtela, Jeřábek, Kvasnička, Jebavý, Jandus – Kusý, J. Veselý, Bílek – Helt, Machala, Kodýtek – Řehoř, J. Šimeček, Stříbrný – M. Havelka, Hanták, Kantner.
VHK ROBE Vsetín: J. Pavelka – D. Krenželok, Teper, Frolo, Ostrčil, Dundáček, Žák – Březina, Kopta, Markovič – Vávra, Podešva, Slováček – P. Beránek, Kucharczyk, Protasenja – Šilhavý, Karafiát, Hořanský.

Autorka reportáže: Barbora Koťová

První minuty úvodní části zápasu patřily hostujícímu celku. Přestože domácí vyhráli první vhazování, museli následně čelit tlaku na svou bránu. Po pár minutách se však do utkání dostalo i mužstvo domácích, které si začalo vytvářet veliké gólové příležitosti. Na golmana Vsetína, litoměřickému publiku velice dobře známého, Jaroslava Pavelku ale ne a ne vyzrát. Ve čtrnácté minutě se před Milanem Kloučkem vytvořila nepřehledná situace, ve které se dokázal nejlépe zorientovat Petr Beránek, ten ve zmatku dokázal najít kotouč a přehodit ho za záda litoměřického golmana a poslal tak Valachy do vedení 0:1. V sedmnácté minutě si hosté zahráli první přesilovou hru utkání, a to po vyloučení nováčka v litoměřickém dresu Ondřeje Machaly. Početní výhodu však nevyužili a první třetina, tak skončila za stavu 0:1.

Druhá perioda byla ve zktratce přestřelka. Padlo v ní hned šest gólů. V prvních vteřinách se prosadili hráči Vsetína. Kotouč, který Milan Klouček vyrazil si našel Ondřej Kopta, který ho dostal za brankovou čáru. Ve dvacáté sedmé minutě sudí nařídili trestné střílení, které Valaši neproměnili a hra pokračovala dál. Následně však Vsetín vstřelil dva góly ve dvou minutách. O první se postaral Daniel Krenželok, o druhý David Březina. Ve třicáté třetí minutě se v bráně Litoměřic vystřídali brankáři a mezi tři tyče s postavil Martin Michajlov. Přestože Litoměřice prohrávaly 0:4, nic nevzdávaly a usilovně bojovaly i nadále. Snaha se jim vyplatila, když ve třicáté čtvrté minutě Ondřej Machala svou přesnou střelou z mezikruží dobyl vsetínskou svatyni. Na snižující gól domácích ale rychle zareagovalo hostující mužstvo a David Březina zvýšil na 1:5. Třetinu plnou gólů zakončili svou trefou domácí. Jaroslav Šimeček se chopil vyraženého puku a zakončil do odkrytého prostoru Pavelkovi brány.

Třetí třetina byla v porovnání s druhou o mnoho klidnější. Ve čtyřicáté třetí minutě se provinil domácí hráč vysokou holí a na kališníky, tak čekala další zkouška ohněm v podobě čtyřminutového oslabení, které ovšem zvládli bez újmy. Hra se přesouvala od brány k bráně a byla poměrně často přerušována. V padesáté třetí minutě si přesilovou hru zahrál i Stadion, i tato početní výhoda zůstala nevyužita. V padesáté páté minutě nastřelil Jaroslav Šimeček tyčku. Odraženého puku se ale chopil Jaroslav Markovič, nahrál ho Radimu Odstrčilovi, který přejel hřiště a umístil puk za Michajlovovi záda. Dvě minuty před koncem utkání přidal třetí branku Litoměřic střelec prvního gólu Ondřej Machala. Skóre se už nijak nezměnilo a Litoměřice tak prohrály se Vsetínem 3:6. 

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): Dnes jsme odehráli nejhorší zápas v této sezóně. Do útoku to nebylo úplně špatné, nějaké šance jsme si vytvořili. Co se týče obrany a organizace hry, tak tam z naší strany dnes nebylo vůbec nic. Samozřejmě jsme věřili, že zápas otočíme i za stavu 2:5. Ve třetí třetině nás ale přibrzdilo čtyřminutové vyloučení a pak bylo na otáčení zápasu poměrně málo času. Do obrany takto nemůžeme hrát a musíme si z tohoto zápasu vzít do zítřka velké ponaučení, protože dnes to nebyl z naší strany vůbec kolektivní výkon.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Samozřejmě jsme s vítězstvím za tři body spokojeni. Měli jsme dnes co napravovat po nevydařeném utkání s Třebíčí. Myslím, že jsme dnes podali dobrý týmový výkon, hráli jsme dobře jak do obrany, tak do útoku. U kluků byla vidět obětavost a nasazení. Pevně věřím, že na tento výkon navážeme i zítra v Ústí.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava