Vstupenky online

Valaši udolali ústecký Slovan v samostatných nájezdech

Jan Tajzler, Lenka Šustrová • 17.01.2018

Valaši zahájili poslední čtvrtinu základní části na ledě v Ústí nad Labem. Vsetín začal v utkání dobře a do vedení jej v první třetině poslal Radim Kucharczyk. Tentýž hráč se trefil i v úvodu prostředního dějství a zdálo se, že Vsetín i počtvrté míří proti Ústí nad Labem k zisku tří bodů. Slovan se však nevzdával a zásluhou Severy vstřelil kontaktní branku. Severočeši pak v závěru druhé třetiny využili početní výhodu a srovnali stav utkání. Ve třetí třetině branka nepadla a utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde se trefili pouze Vsetínští, konkrétně Podešva a Březina, Valaši tak ze severu Čech vezou zisk dvou bodů.

WSM liga - 40. st 17.1.18:00
HC Slovan Ústí nad Labem
VHK ROBE Vsetín
2:3sn(0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Severa (L. Volf, M. Vágner), 40. Gengel (Bernad, Davídek) – 9. Kucharczyk (Holomek, Protasenja), 23. Kucharczyk (Kopta, Žák), rozh. náj. Podešva. Rozhodčí: Škrobák, Sýkora – Votrubec,Ševic. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 609. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – M. Zdvořáček, Weinhold, M. Vágner, Vaněk, Mlčoch, Bernad, Vl. Brož – L. Volf, Gengel, Navarra – Macek, T. Jandus, M. Chalupa – Melka, Davídek, Najman – Severa, D. Merta.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – D. Krenželok, Holomek, Slováček, Frolo, Dundáček, Žák, Ondračka – Markovič, Podešva, Březina - Protasenja, Kucharczyk, Kopta - Šilhavý, Illéš, Vávra - Vítek, Karafiát, Beránek.

Ve středečním zápase jsme viděli více vyloučených hráčů na obou stranách, než vstřelených branek. Ve čtvrté minutě první třetiny měl Slovan první přesilovku, kterou však nevyužil. V desáté minutě po zajímavé situaci před bránou Dlouhého se podařilo vstřelil první gól Radimovu Kucharczykovi. Do konce třetiny jsme viděli tři přesilovky, v poměru 2:1, kterou však ani jeden tým nevyužil. Proto první třetina skončila 0:1.

Ve třetí minutě druhé třetiny se opět prosadil Radim Kucharczyk. Vsetín vedl 0:2. V osmé minutě domácí snížili stav na 1:2, když se do prázdné brány trefil Jiří Severa. Stejně jako v první třetině jsme viděli čtyři přesilovky. Využitá byla však jen jedna, a to když v poslední sekundě Ladislav Gengel dal vyrovnávací gól. Tím krásně zakončil druhou třetinu.

Ani třetí třetina nerozhodla o vítězi tohoto utkání a byla zajímavá snad jen v počtu vyloučených hráčů na obou stranách. Vsetín měl půlminutovou přesilovku pět na tři, kterou však nevyužil. Do konce třetiny Vsetín držel Slovan v tlaku, ale žádný gól nepadl. Třetina byla velice vyrovnaná a zápas šel do prodloužení.

Prodloužení bylo opět vyrovnané. Viděli jsme pár střel z obou stran, ale ani tak žádný z týmů nedokázal dát vítěznou branku, a šlo se na nájezdy.

Zápas byl rozhodnut ve čtvrté sérii samostatných nájezdů, když Ústí nedokázalo ani napočtvrté překonat hostujícího gólmana. Oproti tomu Vsetín zaznamenal dvě branky a tou vítěznou se stal gól Martina Podešvy, který se prosadil hned v první sérii. Vsetín si tak odváží domů dva body.

Ohlasy k utkání

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Byl to vyrovnaný zápas, až na čtyři minuty ve druhé třetině, jinak měl tempo a nasazení. Nájezdy nám prostě letos nejdou a jak říkal kolega, ten bod jsme si určitě zasloužili. Možná i dva body a možná, že i tři, protože půl minuty před koncem jsme měli šanci jet čtyři na jednoho. Tam se toho spíš kluci lekli a je to škoda, ale já jsem s tím spokojený, protože naše mužstvo bojuje. Myslím si, že teď hrajeme na hranici možností, které máme. Nemáme moc kvality, tu ale nahrazujeme bojovností, která nám dříve chyběla. Toho si ceníme nejvíce. Dokud bude alespoň minimální šance na play-off, prát se o něj budeme. Uvidíme, jak to dopadne.

Luboš Jenáček (VHK Robe Vsetín): Konec dobrý, všechno dobré, ale dneska jsme měli v určitých fázích utkání víc štěstí než rozumu. Určitě jsme neukázali náš nejlepší výkon. Naopak, měli jsme tam velké díry v obraně a myslím si, že soupeř si minimálně jeden bod zasloužil, protože vyložených šancí měl více, než my.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava