Vstupenky online

Fantazie! Vsetín předvedl bleskový nástup a vyloupil Karlovy Vary

Tomáš Kopecký, David Sokol • 20.01.2018

Úvod jako z říše snů. Tak můžeme hodnotit vstup vsetínských hokejistů do zápasu na ledě Karlových Varů. Valaši se druhého celku tabulky nezalekli a hned v prvních pěti minutách si vypracovali dvoubrankový náskok. Zaváhání gólmana Novotného nejdříve využil Jiří Karafiát a o chvíli později spustil na domácí studenou sprchu Beránek. Energetikům se sice podařilo ještě v první třetině dostat zpět na dostřel, avšak to bylo z jejich strany všechno. Obětavě bránící zelenožlutí přečkali trestné střílení a další krušné chvíle, ze západních Čech si nakonec odváží důležité tři body za vítězství 2:1. Proti Energetikům si navíc připsali už třetí výhru v sezoně.

WSM liga - 41. so 20.1.17:00
HC Energie Karlovy Vary
VHK ROBE Vsetín
1:2(1:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 20. Flek (T. Rachůnek, Balán) – 3. Karafiát (Vítek), 5. P. Beránek (Markovič) . Rozhodčí: Jechoutek, Sýkora - Belko, Tvrdík. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3358. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Sičák, Krejčí, M. Rohan, Podlipnik, Šenkeřík, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, Gorčík – Vachovec, Tuominen, Šafář.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – D. Krenželok, Holomek, Slováček, Frolo, Žák, Dundáček, Ostrčil – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Illéš, Protasenja – Vávra, Podešva, Šilhavý – Karafiát, Pokorný, Vítek.

Do utkání vstoupili aktivněji hosté, kteří jako první kombinovali v útočném pásmu, domácí obrana však tento tlak zvládla a brzy se do šancí začali dostávat Karlovarští. Ty však postrádaly přesnou koncovku a Vsetín toto pochybení brzy potrestal, když nepřesnou rozehrávku za domácí brankou zachytil Jiří Karafiát a prázdnou branku trefil bez problémů. Energetici dostali šanci k rychlému vyrovnání při následném vyloučení hostí, ale tuto příležitost nevyužili dokonce podruhé inkasovali. Rychlý brejk zakončil nadvakrát zcela nehlídaný Petr Beránek a po pouhých pěti minutách bylo skóre 2:0 pro Vsetín. Ledová sprcha Karlovarské vyburcovala v vysoké aktivitě, díky které domácí soupeře na několik minut zcela zamkli v obranném pásmu a několikrát nebezpečně dotírali na Luboše Horčičku, ten ale všechny pokusy pochytal. Energetikům chyběla rozhodnost v koncovce, naopak Valaši dokázali z mála šancí vytěžit mnoho a s naprostou jistotou drželi vývoj hry ve svých rukou. Vsetín vždy trpělivě ubránil útok Karlovarských a posléze hrozil z velice rychlých brejků, právě rychlostí totiž soupeře jasně přehrával. Domácí se vehementně snažili snížit dvougólové manko a v závěru třetiny si vytvořili prakticky neustálý tlak, který nakonec minutu před koncem periody přinesl ovoce. Tomáš Rachůnek z kruhu pro vhazování předložil puk Jakubovi Flekovi, který bravurně "vykoupal" Luboše Horčičku a chladnokrevně zakončil nad jeho beton.

Kontaktní gól do šatny Valachy dosti namotivoval, tudíž zahájili i druhou třetinu s markantnější ofenzívou a již takto zkraje dvacetiminutovky byli blízko skórování, Filip Novotný však předváděl oproti prvnímu dějství mnohem jistější zákroky. Výborný forčeking Vsetína umožnil domácím vypracovat si první pořádný útok až po pěti minutách hry a zejména po následném vyloučení hostí, Energie však nedokázala střílet s dostatečnou frekvencí. Robe bez komplikací ubránilo početní nevýhodu a jakmile se opět hrálo v pěti na obou stranách, začalo znovu naplno dotírat na Filipa Novotného. Energetici se poučili z první třetiny a hlídali si chyby v rozehrávce, což jim umožnilo aktivněji přeházet do útoku. Jeden z těchto brejků dokonce brzy vyústil v trestné střílení, v něm však Tomáš Rachůnek na hostujícího gólmana nevyzrál. Vsetín posléze svou hru ještě zefektivnil a s pukem tak kombinoval podstatně častěji, otevíral tím však prostor ve své obraně. Toho se snažili domácí využívat a dokonce dostali puk za brankovou čáru vsetínské svatyně, stalo se tak však až po odpískání a za použití nepovolených prostředků, hosté tudíž stále vedli. Ze hry měli nadále více Karlovarští, neprostupná obrana Robe však veškerá nebezpečí zažehnala a i přes aktivitu domácích se v prostředním dějství již skóre neměnilo.

Poslední periodu zahájili lépe energetici, kteří již od prvních sekund testovali pozornost Luboše Horčičky, ten však zkouškou prošel na výbornou. Hostující obrana měla s domácími podstatně větší problémy, než tomu bylo doposud, a puk prakticky neopustil prostor před vsetínskou brankou. Valaši pociťovali stále intenzivnější nápor energetiků, a tak se snažili hru naopak zpomalit, což se jim zpočátku dařilo. Zanedlouho však domácí tento styl hry prolomili a opět začali s neutuchajícím tlakem, leč stále se jim nedostávalo rozhodné koncovky. Dlouhá pasáž karlovarské nepřetržité ofenzívy skončila až v polovině dějství vinou vyloučení v domácích řadách, což poskytlo Vsetínu poměrně zajímavou šanci pojistit si vedení, toho však hosté nevyužili. Při hře 5 na 5 už opět vývoj utkání kontrolovali domácí, veškeré jejich střely ale končily ve výstroji mrštného Luboše Horčičky. Velice defenzivní hra v podání Vsetínu se setkávala s úspěchem, energetici si dlouho nedokázali vypracovat kvalitní déletrvající útok. Ve velice vyhroceném závěru se Karlovarským naskytla šance poslat utkání do prodloužení při přesilovce a s tím spojené hře bez gólmana, vyrovnání už ale přijít nestihlo a Vsetín tak těsně vítězí 2:1.

Ohlasy k utkání

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Nás ztráta bodů velice mrzí. Vše pramenilo z toho, že jsme nezvládli začátek utkání. Nahráli jsme soupeři na první gól, který jsme mu vlastně darovali. Následně jsme nevyužili přesilovku, kde jsme měli dvě vyložené šance. Hned po té přesilovce jsme udělali chybu a nechali jsme soupeře odskočit na 2:0. To byl klíčový moment utkání. Podařilo se nám ještě snížit, ale více jsme přes tu urputnou obranu soupeře nedokázali. Byť tam bylo velmi mnoho zákroků na hraně faulu, možná i za hranou, tak co nebylo zakázáno, tak bylo dovoleno. To nám moc nevyhovovalo a nedokázali jsme se, i když jsme na to hráče upozorňovali, popasovat. To je důvod proč jsme prohráli.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): My jsme spokojeni se s třemi body. Přerušili jsme domácím dlouhou vítěznou šňůru. Při vstupu do utkání jsme šli šťastně do vedení, když jsme potrestali chybu domácího gólmana. Pak přišel druhý gól a první třetinu jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem. Pak už jsme se soustředili na bránění. To se nám povedlo, i když nějaké šance domácí měli, ale to štěstí bylo na naší straně.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava