Vstupenky online

Vsetín promarnil čtyřbrankový náskok, z Edenu se vrací s prázdnou

Jan Tajzler, Michal Toman • 31.01.2018

Utkání mezi pražskou Slavii a Vsetínem bylo zápasem dvou tváří. Zatímco v první polovině základní hrací doby byl jednoznačným pánem na ledě Vsetín, jenž se dostal v čase 30:11 do vedení 4:0, v té druhé se iniciativy chopila pražská Slavia. Původně se zdálo, že Valaši míří k cennému vítězství, jenže domácí Pražané flinty do žita neházeli. Do konce prostředního dějství dokázali zkorigovat stav na 2:4 z jejich pohledu a ve třetí třetině se jim povedl fantastický obrat. Valaši v závěru zkusili hru bez brankáře, ale ztracené body už se jim nahnat nepodařilo. Zelenožlutí se nyní musejí rychle vzpamatovat, neboť v sobotu je čeká veledůležitý souboj s Havířovem.

WSM liga - 45. st 31.1.18:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
5:4(0:2, 2:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 31. Z. Doležal (Šafránek, Barák), 36. M. Ondráček (Nedvídek, J. Drtina), 44. Z. Doležal (J. Holý), 51. Šagát (M. Kadlec, Z. Doležal), 53. M. Kadlec (A. Růžička) – 13. Kopta (P. Beránek, Markovič), 20. P. Beránek (Markovič, Frolo), 22. Březina (Karafiát), 31. Březina (Karafiát). Rozhodčí: Kašík, Vokřál – Lučan, Maštalíř. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1088. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 5:4.

HC Slavia Praha: Frodl (31.Polívka) – Drtina, Novák, Barák, Holý, Kasík, Růžička, Štibingr – Krejčík, Nedvídek, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek, Šmerha – M. Kadlec, Šagát, Ondráček – J. Doležal, Kubica, Furch
VHK ROBE Vsetín: Jekel (53. Šurý) – D. Krenželok, Teper, Slováček, Frolo, Holomek, Dundáček, Ostrčil – Vávra, Podešva, Šilhavý – Březina, Kucharczyk, Karafiát – Beránek, Kopta, Markovič – Hořanský, Pokorný, Vítek.

Po přihrávce Markoviče nastřelil Beránek puk na branku. Kotouč se následně ze skrumáže odrazil k úplně volnému Ondřeji Koptovi, který bez problémů zakončil do prázdné branky.

V posledním vzájemném duelu základní části se dostal do vedení Vsetín, i když to byli sešívaní, kdo měl v úvodu zápasu větší šance. Individuální akce Kadlece i Krejčíka však zastavil výbornými zásahy hostující gólman Jekel, a tak se stal střelcem úvodní branky exslávista Kopta.

Valaši navíc nadělili Pražanům v první třetině ještě gól do šatny. Petr Beránek nahodil puk na branku Slavie z velkého úhlu a domácí brankář si nepokryl levou tyč.

Slávisté byli jako opaření a nepovedl se jim ani vstup do druhé dvacetiminutovky. Po nešťastném odrazu u mantinelu se puk dostal k úplně volnému Davidu Březinovi, který neváhal a puk okamžitě z pravého kruhu napálil mezi betony Frodla.

A krátce po polovině základní hrací doby to byl právě David Březina, kdo vyhnal Dominika Frodla z domácí klece, když bez potíží dorazil puk za jeho záda.

Nastoupivší gólman Patrik Polívka ale přinesl Pražanům štěstí. Pouhých 29 sekund po čtvrté brance Vsetína totiž slávisté snížili. Po nedůrazu hostujících beků se puku ujal Šafránek. Počkal si, až mu před prázdnou branku najede volný Zdeněk Doležal a ten skóroval už v sedmém duelu v řadě.

Sešívaní se navíc dočkali ještě ve druhé třetině druhé branky. Drtina udržel pásmo a po jeho nahrávce pálil z mezikruží Nedvídek. Jeho ránu sice Jekel vyrazil, ale jen před sebe, kde stál připravený Martin Ondráček, jenž dal Slavii naději na bodový zisk.

Jiskřičku naděje červenobílí na začátku třetí periody pořádně rozdmýchali. Šafránek a Zdeněk Doležal sice ještě se svými pokusy nepochodili, ale právě druhý jmenovaný Zdeněk Doležal využil následnou přesilovou hru, když se zmocnil kotouče ihned po vhazování a zamířil přesně k pravé tyčce.

Na vyrovnání se diváci v Edenu načekali, nakonec ale přišlo. Po přihrávce Kadlece zavezl puk do útočné třetiny středem hřiště Martin Šagát, zvedl hlavu a našel mezírku mezi Jekelovou vyrážečkou a pravou tyčí hostující svatyně.

A v čase 52:44 vybuchly tribuny nadšením. Martin Kadlec chvíli kouzlil zády k brance Jekela a následně se chtěl otočit a zakončovat. To se mu sice nepovedlo, ale odražený kotouč se dostal znovu ke Kadlecovi, jenž se napodruhé nemýlil a zavěsil pod víko.

Gólmana Pavla Jekela vystřídal v brance hostů Michal Šurý, který musel řešit několik zapeklitých situací. Neinkasoval, ale v posledních minutách odjel na střídačku, když hosté zkoušeli hrát v šesti bez gólmana. Dvě uměle zdvojnásobené přesilovky však Valaši nevyužili a Pražané si zisk tří bodů pohlídali.

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): „Do zápasu jsme měli strašně špatný vstup. V první třetině jsme hráli ospale, bez nasazení. Soupeř nás přehrával ve všech činnostech. Za stavu 0:4 se to špatně otáčí, ale na druhou stranou klobouk dolů před hráči, kteří nesložili zbraně a otočili to. S každým gólem nám rostlo sebevědomí, zlepšili jsme pohyb a pak se nám podařilo vyhrát. Kdybych to měl zhodnotit objektivně, byli jsme dvě třetiny lepší, ale ta první se nám opravdu hrubě nepovedla. Příště se toho musíme vyvarovat, protože by se nám to mohlo vymstít.“

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): „Co na to říct. Měli jsme výbornou první třetinu, dali jsme šťastný gól a hráli jsme skvěle. Ve druhé třetině už jsme nebyli tak nebezpeční, i tak jsme se dostali do vedení 4:0. Pak jsme měli black out, zatmění. Bohužel jsme přestali hrát naši hru a chtěli jsme výsledek ubránit, místo abychom dál hrozili. To nás potrestalo. Slavia se dostala hlavně druhým gólem do kontaktu, zlepšila se a začala být nebezpečná. My jsme se do zápasu nevrátili, což je bohužel neomluvitelné. Je to velká chyba a hrozná škoda, takové zápasy se musí zvládat. Podobných utkání už jsme projeli víc, ale ještě se nám nestalo něco takového. To se prostě musí dotáhnout do vítězného konce. Nezbývá nám než v sobotu porazit Havířov a vzít si osmou pozici zpět. Teď jsme hrozně zklamaní. Slavii gratuluju, že nesložila zbraně a chtěla zápas otočit. Klobouk dolů za takový obrat.“



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava