Vstupenky online

JUN: Poslední krok je nejtěžší, musíme k tomu přistoupit zodpovědně, ví Koláček

Helena Hegeďová • 01.04.2024

Za pár hodin čeká juniory třetí zápas semifinále. Ten je v Chomutově na programu v pondělí 1. dubna od 16:30 a Valaši do něj vstupují za vedení 2:0 na zápasy. Výhra by je tedy v nejkratším čase poslala rovnou do finále soutěže. „Poslední krok je vždycky nejtěžší. Samozřejmě tam ale jedeme s tím, abychom sérii ukončili,“ netajil před odjezdem útočník Adam Koláček, který ve druhém duelu přispěl k vítězství 4:1 dvěma vstřelenými góly.

Adame, jaký byl váš vstup do semifinále?
Náš vstup nebyl úplně moc dobrý. Roli v tom trošku hrál i odložený start utkání, někteří říkali, že nebudeme hrát, někteří, že hrát budeme, nevědělo se. Podle toho vypadal u začátek. Na zápas jsme dlouho čekali, první třetinu jsme se teprve rozehrávali a vlastně téměř celý zápas jsme dotahovali skóre.

Zápas jste ale nakonec zvládli...
Zápas to byl vyrovnaný. Myslím, že pro nás i pro fanoušky to bylo takové o nervy, rozhodovala každá maličkost, každá chyba. Moc děkujeme fanouškům za podporu v obou zápasech.

Byli jste na prodloužení dobře připraveni?
Já si myslím, že ano, že jsme byli připraveni dobře. Celou sezonu jsme trénovali, takže po fyzické stránce jsme na to byli rozhodně dobře připraveni. Nakonec z toho ale byly nájezdy, s čímž samozřejmě už každý tak trochu počítal, když se šlo do prodloužení. Jsme rádi, že jsme to rozhodli.

Překvapil vás soupeř něčím?
Nevím, jestli se dá říct, že by nás úplně překvapili. My jsme se na ně důkladně připravovali, měli jsme rozbor na videu a oni pak hráli tak, jak jsme viděli.

Ve druhém utkání jste dal gól hned v první minutě. Ovlivnilo to zápas nějak?
Myslím si, že po mém gólu byli kluci z Chomutova asi trochu zaskočení, malinko zmírnili, ale potom už se to zase vyrovnalo a byl to dle očekávání těžký zápas.

Co v zápase rozhodlo?
Za mě to byly přesilovky a dobrá hra směrem dozadu. Taky jsme nedělali zbytečné chyby jako třeba ve čtvrtek.

V čem byl rozdíl? O jaké chyby šlo?
Hlídali jsme si hlavně obranu, minule nám jezdili často brejků. Teď jsme si to pohlídali a takové situace se nám nestávaly.

Vedete 2:0 na zápasy, co teď bude v Chomutově důležité?
Důležité bude se na to dobře připravit a přistoupit k tomu zodpovědně. Poslední krok je vždycky nejtěžší. Samozřejmě tam ale jedeme s tím, abychom sérii ukončili.

banner pod článkem