Vstupenky online

Junioři se porvou o extraligu! Finále proti Slavii startuje v neděli

Helena Hegeďová • 06.04.2024

Junioři se přes dvě kola play-off prokousali až do finále, ve kterém se utkají se Slavií Praha. Letošní formát soutěže praví, že vítěz soutěže automaticky postupuje do extraligy, což znamená, že se vítězové svých skupin dlouhodobé části soutěže utkají o právo hrát v příští sezoně nejvyšší soutěž. Finále startuje v neděli 7. dubna v Praze, kde se odehrají první dva zápasy. Na Vsetín se pak série přestěhuje ve čtvrtek 11. dubna a hrát se bude od 16:00. Finálová série se stejně jako obě předchozí hraje na tři vítězná utkání.

Poté co junioři přešli přes čtvrtfinále proti Třemošné, narazili na Chomutov. Stejně jako v případě první série se Valachům velmi povedl dvouzápasový start na domácí půdě. V prvním utkání však přetlačili Piráty až v nájezdech, druhý zápas se Vsetínu vyvedl lépe a do Chomutova odjížděli nabuzení výhrou 4:1.

Jenže tam to nešlo. „V Chomutově byl náš největší průšvih v tom, že se nám nepodařilo dát první gól. Tím se dostali na koně, my jsme celou dobu dotahovali, vedení si v domácím prostředí prostě dokázali udržet. Nám do karet nehrálo ani to, že jsme měli dost nemocných hráčů. Byli jsme oslabení, někteří kluci hráli v horečkách,“ popsal David Heirnich. Ten se pak stal hrdinou pátého duelu, v kterém postup do finále zastřešil hattrickem.

A co další série?

Zatímco Valaši bojovali až do pátého duelu, Slavia už má pár dní volno. Svého soupeře ze Šumperku v prvních dvou duelech jasně přehrála a zvítězila vysokým rozdílem. Mladí Draci začali kousat až ve třetím utkání, kdy první dvě třetiny drželi vyrovnané skóre, ve třetí části ale Pražané rozhodli o svém rychlém postupu.

Kdy hrajeme?

F1, ne 7.4.2024 Slavia - Vsetín 16:30
F2, po 8.4.2024 Slavia - Vsetín 16:30
F3, čt 11.4.2024 Vsetín - Slavia 16:00
F4, pá 12.4.2024 Vsetín - Slavia 16:00
F5, ne 14.4.2024 Slavia - Vsetín 16:30

Soupeř Vsetína: HC Slavia Praha

Finále Ligy juniorů je soubojem vítězů západní a východní skupiny. Slavia má stejně jako v loňské sezoně postupové ambice, jen pro připomínku, tehdy to byl právě Vsetín kdo ambicióznímu celku vystavil nečekaně stopku už ve čtvrtfinále. Teď se oba celky setkají v sérii o postup do Extraligy juniorů.

Slavia západní skupinu ovládla jednoznačně, a to s náskokem 28 bodů. Pražané mají ve svém kádru dva nejproduktivnější hráče soutěže, kterými jsou Ernests Krums (27+50) a Martin Vašíček (27+29), který navíc odehrál jen 32 utkání. V top desítce je s 53 kanadskými body (23+30) i Viktor Štípek. Mezi beky je produktivní obránce Filip Hron (7+28). Téměř všechny zápasy v sezoně Jiří Tesař, který se loni objevil i v dresu Vsetína. V play-off se v brankovišti pravidelně střídá s Tomášem Voleveckým

banner pod článkem