Vstupenky online

Trenér Luboš Rob: Musíme se vyvarovat zbytečných chyb, zranění z derby snad nebudou vážná

Jan Tajzler • 17.02.2024

Vsetín ve Zlíně ztratil třetí ze čtyř vzájemných derby letošní sezony. Po utkání se o dojmy ze zápasu podělil i trenér Luboš Rob, který odpovídal nejen na otázky týkající se utkání samotného, ale i celkového rozpoložení mužstva v závěru základní části.

Trenére, jak byste v krátkosti zhodnotil utkání ve Zlíně?

Chtěli jsme hrát aktivní hru a jsem přesvědčen, že se nám to povedlo. Možná to bude znít trochu namyšleně, vzhledem k tomu, že jsme prohráli, ale byli jsme lepším týmem. Bohužel, vlastními chybami a hloupostmi i vyloučeními jsme přišli o vítězství. Zápas jsme dohrávali na čtyři obránce, měli jsme tři hráče, kteří odstoupili během zápasu. Museli jsme improvizovat, přesto jsme stáhli dvoubrankové manko. Zároveň jsme však dostali tři góly z dorážek, tyhle věci si musíme rozebrat a striktně si ujasnit, že takové hloupé chyby dělat nemůžeme. Znovu opakuji, v derby jsme byli o chlup lepší, ale bohužel nemáme ani bod.

V sezoně máte se Zlínem negativní bilanci 1:3, ukazuje se, že rozdíl v tabulce opravdu nehraje roli?

Všechny derby byly vyrovnané. Není náhoda, že ty zápasy skončily většinou o gól. Pouze první zápas doma jsme vyhráli o dva, pak jeden zápas došel i do nájezdů a teď ve Zlíně jsme také prohráli o gól. Určitě sami vidíte, že hranice je opravdu tenká. Většinou rozhodne jedna chyba nebo jedno vyloučení. Samozřejmě bychom byli raději, kdyby to bylo naopak. Ale před rokem jsme zase v základní části byli úspěšnější my, a přesto to v play-off nedopadlo. Co se ale týče příštích derby, věřím, že už se naše zbytečné chyby opakovat nebudou.

Nemohly chyby pramenit třeba i ze ztráty motivace, přeci jen na 2. místě jste dost osamoceni…

Motivace je samozřejmě jiná, než kdybychom hráli o postup do play-off nebo o šestku či desítku. Jde o to, že chceme určitě zůstat na 2. místě. Ještě máme před sebou čtyři zápasy, samozřejmě víme, že náskok máme. Ale my rozhodně nemůžeme a ani nechceme hrát tak, že bychom měli něco dělat z laxnosti nebo nepřipravenosti. Je to spíš o přemýšlení hráčů, že si v tu chvíli nebo okamžiku nemohou dovolit udělat chybu, ale věřím, že nedostatky odstraníme.

Jak jste viděl zákrok Markuse Koja na Zdeňka Sedláka, po kterém následoval pětiminutový trest plus do konce utkání?

Samozřejmě to faul byl. Věřím, že Markus nechtěl hráče trefit zákeřně. Je ale pravda, že tam přijížděl jako druhý do souboje, takže ten trest bereme. Věřím, že Zdeněk Sedlák bude v pořádku. Pak mezi střídačkama trochu jiskřily emoce, což i chápu. Nikdo přeci nechce vidět škaredý zákrok nebo zranění hráče.

V závěru základní části vás čekají duely s celky, které hrají prakticky o všechno v Chance lize. Budou právě tyhle duely kvalitními testy před play-off?

Přesně tak, protože jak Frýdek, Kolín tak i Znojmo hrají zápasy na krev. Pro nás jsou tyhle zápasy a situace v konci základní části nejlepší možnou variantou, protože právě tady si můžeme vyzkoušet věci, které chceme brát vážně a dohrávat zápasy na vítězství s veškerou zodpovědností. Právě v těchto zápasech se ukáže i charakter hráčů. Věřím, že k tomu přistoupíme zodpovědně a dobře to nastavíme.

Jsou už informace ohledně zdravotního stavu hráčů, kteří nedohráli utkání ve Zlíně?

Zatím nemohu být konkrétní, i proto jsme hráče stáhli, protože měli určité zdravotní komplikace. Byla to ale většinou spíš nastřelení pukem, pouze Erik Hrňa měl v dolní části těla svalový problém. Dáváme hráčům na pátek a sobotu volno, hraje se až ve středu. Potřebujeme mít hráče zdravé hlavně na závěr sezony, ale věřím, že po duelu ve Zlíně snad nebudeme mít žádně vážnější zranění. 

banner pod článkem