Vstupenky online

Vyloučení nás stála zápas. Derby je pro mě nejvíc, říká Roman Půček

Jan Tajzler • 17.02.2024

Vsetínský tým ani napodruhé nedokázal uspět na zlínském ledě. Podobně jako na podzim, i tentokrát vstoupil Vsetín do utkání lépe, soupeře držel pod tlakem, ale více než jednu branku nevytěžil. Efektivní Zlín našel cestu ke srovnání a znovu trpělivě čekal na své příležitosti. Na křídle druhé formace nastoupil s Erikem Hrňou a Matyášem Dědkem do trojice další vsetínský odchovanec Roman Půček, jenž po derby litoval především zbytečných vyloučení, zároveň ale ocenil tvář mužstva, které dokázalo rychle smazat dvoubrankovou ztrátu v průběhu třetí třetiny. Bohužel, podobně jako v předcházejícím utkání na zlínském ledě přišli Vsacané v závěru o možnost bodovat.

Romane, vzhledem k výsledku utkání ve Zlíně, nemrzí vás, že jste nevytěžili více z aktivního úvodu?
Myslím si, že to určitě byla škoda. Na druhou stranu potom v utkání nebylo úplně všechno špatně. Chtěl bych kluky i pochválit, že i za nepříznivého stavu ve třetí třetině jsme zvládli skóre stáhnout a bojovat o vítězství.

Co říct na ta častá vyloučení?
Hned po zápase to bylo součást debaty. Řekli jsme si, že jsme měli zbytečně moc vyloučení. To zápas ve Zlíně rozhodlo, oni tam mají typologicky šikovné hráče na přesilové hry, což se v zápase potvrdilo. Bohužel nás to stálo výsledek a odjeli jsme domů smutní a bez bodu.

Během druhé třetiny se zdálo, že opět dostáváte Berany pod tlak, pak ale přišlo potrestání Markuse Koja a dlouhé pětiminutové oslabení, které vám asi znovu sebralo vítr z plachet?
Je to pravda. Kluci, kteří oslabení nehrají, pak zbytečně tuhli na střídačce a už se ve zbytku třetiny příliš do hry nedostali. Určitě i tohle ovlivnilo zápas ve Zlíně, přeci jen se pak těžko dostáváte zpět do provozní teploty. Je to pro nás varování směrem k dalším zápasům i play-off. Poučit se ze zbytečných chyb, které nás dostaly do nevýhodných situací a příště se tomu pokusit předcházet.

Ve třetí třetině jste dokonce nastupovali střídání od střídaní v rozdílně sestavených formacích, nemohlo to alespoň soupeře trochu zmást?
Bylo to hlavně výpadkem hráčů v sestavě. Museli jsme to lepit, jak to šlo. Tuším, že jsme hráli pouze na tři pravá křídla, takže se to různě protáčelo a skoro pokaždé to vyšlo tak, že ta formace nastoupila úplně s někým jiným. Ale tak to prostě bylo a rozhodně se na to nemůžeme vymlouvat.

Romane, vy jste vsetínský odchovanec, jak prožíváte zápasy se Zlínem?
Když se řekne derby, tak mě napadne pouze Vsetín - Zlín. Pro mě asi víc není. Pokaždé jde o speciální utkání, které chcete vyhrát. Bohužel to v pátek nevyšlo, už jsem to řekl, že jsme z toho byli smutní a odjeli domů bez bodu.

V dalším průběhu základní části vás čekají tři duely proti týmům, které hrají o bytí a nebytí v Chance lize, mohou být právě takové duely kvalitní průpravou před play-off?
Je jasné, že ty týmy budou hrát na sto procent a budou na nás pečlivě připravené. Stejně tak k tomu ale musíme přistoupit i my. Vůbec si nesmíme připouštět, kde se ty týmy v tabulce nachází. Konec sezony se blíží a my si nemůžeme dovolit něco podcenit. Ty zápasy budou přípravou na play-off a my nesmíme vypustit jediný souboj.

Máte za sebou tři utkání v pěti dnech, teď vás čeká zase pětidenní pauza, nejsou to přeci jen prudké skoky v biorytmu sportovce?
Je to součást sportovního života. My musíme hrát podle not, které dostaneme. Já osobně se na to třeba vůbec neohlížím a snažím se připravit podle toho, jak zápasy přicházejí.

Druhou sezonu jste působil také v extraligových Vítkovicích, je už dohoda mezi kluby definitivní, že zůstanete na Vsetíně?
Popravdě netuším a nejsem schopen říct. Chci hlavně co nejvíc hrát, na Vsetíně jsem doma, a pokud tady dostanu příležitost, tak chci odvést stoprocentní výkony.

banner pod článkem