Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

EMD - 3.kolo ne 16.9.
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
3:0(1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Kurovský, 45. Mušuka (Ďurkáč), 47. Wróbel (Polak). Rozhodčí: Pelc - Krakovčík, Lazecký. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:0, 3:0.
AZ Havířov: Šimeček - Trombik, Ďurkáč, Štefko, Kalus, Kiss, Dudek - Moravčík, Stružík, Mušuka, Polak, Pacoň, Lenomar, Holeš, Mrowiec, Kurovský, Wróbel, Mareček, Sojka
VHK ROBE Vsetín: Bechný - Gonas, Pisklák, Kašpar, Běhula, Vítek, Krůžela, Nadymáček, Richter - Lukáš, Fryšara, Haničák, Matocha, Čechmánek, Vojkůvka, Klačánek, Kollár, Janošek, Kovář, Gharibyar

Po vyrovnané úvodní pasáži, z níž vybočila jen velká šance hostujícího Kollára, se díky přesilovce ze 4. minuty dostali do většího tlaku Vsetínští, ale nic z něj nevytěžili. To naopak Havířov svou první přesilovku v 10. minutě využil bleskově. Daniel Kurovský získal ve středním pásmu puk, nabruslil si s ním mezi kruhy, a když se puk po jeho střele překulil gólmanovi Bechnému přes lapačku, vedl AZet 1:0. Pak hráli Valaši další přesilovku, ale ani v ní neuspěli. Na konci třetiny byli aktivnější domácí, ovšem v největších šancích neuspěli Ďurkáč a Polak a tak se šlo do šaten za těsného vedení Havířova.

Druhá třetina byla na hokejové momenty ještě chudší než ta první. Na domácí straně tak za zmínku stojí snad jen nadějné vybruslení Kurovského z poza branky ve 27. minutě a nájezd Wróbela s Polakem na jediného obránce v oslabení ve 30. minutě. Mladí Valaši si své šance schovali až na konec třetiny. Nejprve to byl Běhula kdo předvedl pěkné sólo, zakončené však střelou těsně nad, a po něm hosté nevyřešili dobře přečíslení 3 na 1.

Do třetí třetiny vstoupili viditelně nabuzenější hráči AZetu a po několika nadějných hrozbách udeřili. V čase 44:22 doklepl do Vsetínské branky Ďurkáčovu střelu Daniel Mušuka a bylo 2:0. A další pohroma pro hosty přišla ani ne za dvě minuty. Polak našel z poza branky ideálně Kamila Wróbela a jeho střela zapadla k tyči – 3:0. Pak se na několik minut poněkud vylidnilo na ledě, ale žádný faul potrestán brankou nebyl. Závěr zápasu už nic důležitého nepřinesl a domácí se tak radovali ze své první výhry. Posunuli se na 6. místo v tabulce, Vsetín klesl na příčku 7.

Ohlasy k utkání

Darek Stránský (trenér HC AZ Havířov): V první třetině jsme hráli zodpovědně, a i když jsme nebyli lepší, tak díky jedné proměněné šanci jsme šli do vedení. Do 2. třetiny jsem udělal pár změn v sestavě, ale náš výkon nebyl dobrý a jen se štěstím jsme neinkasovali. Po důraznější domluvě hráčům jsme se ve třetí třetině vrátili ke své hře. Tedy zodpovědnému přístupu doplněnému důrazem a myslím, že jsme byli lepší a zaslouženě vyhráli. Za první výhru jsme rádi a věřím, že nám zvedne sebevědomí.

Miroslav Kubo (trenér VHK Vsetín): Za předvedený výkon jsme si nezasloužili vyhrát. Domácí hráli v klidu a po dvou prohrách se dalo čekat, že do zápasu půjdou s chutí a důrazem a to se naplnilo. My jsme udělali spoustu individuálních chyb v útoku i obraně a nula na střeleckém účtu znamená, že nemůžeme pomýšlet na výhru. Soupeř byl aktivnější a tříbrankový rozdíl odpovídá průběhu hry.