Vstupenky online

Překvapení se nekonalo, Valaši po bojovném výkonu podlehli Karlovým Varům

Jan Tajzler • 18.10.2017

Utkání mezi favorizovanými Karlovými Vary a Vsetínem vůbec nepřipomínalo souboj celků z opačných konců tabulky. Vsetínští v úvodu nepřipustili pověstný nápor domácích Energetiků, přesto se však domácí dokázali v první třetině prosadit zásluhou Matice Podlipnika. V prostředním dějství si Valaši vypracovali několik slibných příležitostí, které však k vyrovnání nevedly, naopak Karlovarští dokázali odskočit na rozdíl dvou branek. Ve třetí třetině už si Západočeši hlídali své vedení, Vsetín namísto závěrečného náporu bránil dvojnásobnou početní výhodu, ve které stvrdil vítězství Energie Jaromír Kverka. Vsetín nyní čeká další favorit, na domácím ledě se v sobotu představí proti Kladnu.

WSM liga - 15. st 18.10.17:30
HC Energie Karlovy Vary
VHK ROBE Vsetín
3:0(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Podlipnik (Kohout), 29. Stloukal (Kohout, Kverka), 57. Kverka (Podlipnik). Rozhodčí: Doležal, Kostourek – Toman, Coubal. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2159. Střely na branku: 37:15. Průběh utkání: 3:0.

HC Energie Karlovy Vary: Závorka – Krejčí, Sičák (A), M. Rohan (A), Podlipnik, J. Tomeček, Šafář – T. Rohan, Gríger, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Gorčík – Osmík, Tuominen, Davídek.
VHK ROBE Vsetín: Horčička – Dundáček, Teper, Ostrčil, Frolo (A), D. Krenželok, Šenkeřík – Podešva, Kucharczyk (A), Slováček – Březina, Vrána, Markovič – Pokorný, Hruška (C), Jonák – Půček, Šilhavý, Vítek.

Hned od startu utkání dávali Karlovarští jasně vědět, kdo je v KV Areně doma. První domácí šanci měl na svědomí Sebastian Gorčík, jehož pokus Horčička vykopl svým betonem. Energetici i nadále tahali za delší konec, ovšem neujala se ani Osmíkova teč v šesté minutě. Domácí se úvodní branky přeci jen dočkali. V čase 11:43 se prosadil nejproduktivnější hráč WSM ligy Matic Podlipnik. Slovinský bek vypálil od modré a nedal hostujícímu strážci branky nárok zasáhnout. O necelou minutu později mohl navýšit vedení kapitán Skuhravý, který na Horčičku z mezikruží nevyzrál. Energetici byli i nadále ve střelecké náladě, nejprve zkoušel své štěstí Stloukal. Poté našel Jakub Flek pohlednou zadovkou beka Podlipnika, jemuž se akci úspěšně zakončit nepodařilo. Stav zápasu se neměnil ani po střele Martina Rohana, do kabin tak šli s vedením 1:0 domácí.

Čtyřicet vteřin po začátku druhé dvacetiminutovky se připomněli Vsetínští, jmenovitě to byl Martin Podešva, který prověřil Závorkovu pozornost. Na druhé straně se k další příležitosti propracovali energetici. Dvojice Gorčík - Vachovec zavařila Luboši Horčičkovi. První jmenovaný střílel, Vachovec se následně dostal k odraženému puku, ale svou dělovkou netrefil hostující klec. Obrovskou příležitost vyrovnat doslova zahodil Radim Kucharczyk. Vsetínský veterán netrefil odkrytou Závorkovu klec. Potvrdilo se nepsané pravidlo nedáš, dostaneš. V 29. minutě odskočily Karlovy Vary do dvoubrankového vedení. Martin Kohout našel Petra Stloukala, jenž tváří v tvář uspěl proti Horčičkovi. Po další sérii karlovarských pokusů měl na hokejce kromě snížení také smůlu nejproduktivnější hráč Valachů David Březina, jehož svižná střela zazvonila o tyč. Zbytek třetiny probíhal v poklidnějším tempu.

Do třetí periody nastoupili Karlovarští s dvoubrankovým náskokem, což je značně uklidnilo a odrazilo se to i na tempu hry, které bylo oproti předešlým duelům v KV Areně pohodovější. K vidění byly neúspěšné přechody do útočného pásma a několik nepřesných střeleckých pokusů. Velkou šanci měl ve 49. minutě domácí štírek Flek, jehož únik v gól nevyústil. V čase 49:20 byl vyloučen hostující Markovič a během této početní výhody se Energii povedlo uzamknout Vsetín v jejich třetině. Na první pohled nebezpečně vypadala Krejčího bomba od modré, nakonec však označkovala mantinel za Horčičkovou bránou. Opět se puku ujal Jakub Flek, nicméně ani tentokrát mu nebylo přáno. Již kompletní nováček WSM ligy musel čelit další vlně domácích pokusů. Nejprve střílel Stloukal, následně vyzkoušel Luboše Horčičku Kohout, ale domácí gólman držel nevýrazné hosty. Při chuti hrající Kohout si o chvíli později připsal další střelu. Vsetínské trápily i nepřesné přihrávky, často díky tomu přicházeli o kotouč. V polovině 56. minuty nepříjemně zasáhl Dávida Grígera hostující Vít Jonák, za což si mimo dvou minut také vysloužil desetiminutový trest. Nabídnutou přesilovou hru dokázali borci v zeleném využít. Střela Matice Podlipnika se ještě neujala, zato dorážka Jaromíra Kverky už v odkryté brance skončila. Karlovarští tak dosud na domácím ledě nepoznali chuť porážky.

Ohlasy k utkání

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Ať ten výsledek vypadá přesvědčivě, tak pro nás to bylo velice těžké utkání. Hosté přijeli s velmi dobrou a obětavou obranou, a to bylo pro nás velice těžké překonávat. Je znát, že teď se hraje hodně utkání a hodně se cestuje. Proto nebylo utkání v takovém tempu jako viděli diváci v předchozích kolech. O to bylo pro nás těžší přehrávat obranu soupeře, ale jsme moc rád, že jsme to zvládli. Kluci to ubojovali a hlavně pomohli Tomášovi Závorkovi k nule. Ve druhé třetině a ke konci utkání nás hodně podržel. Jsme moc rád, že jsme vydrželi mu pomáhat až do konce utkání a neopakovalo se to, co v Kadani. Celkově jsme utkání zvládli a všem hráčům děkuji za jejich výkon.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Budu stručný. Z celkového pohledu Karlovy Vary vyhrály zaslouženě. Na začátku druhé třetiny jsme měli dvě, tři šance. Kdyby jsme srovnali, tak zápas mohl ještě vypadat jinak. Ale jak jsme dostali druhý gól, tak si Karlovy Vary zápas kontrolovaly a vyhrály zaslouženě.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 12:15 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná